![]() |
#1 |
![]() CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç-daroğlu'ndan hükümete ilginç bir eleştiri geldi. Ekonomideki büyüme rakamlarının yüzde 9 ile beklenenden yüksek çıkmasını, "Hedefi tutturamadınız." şeklinde yorumladı.
![]() Orta vadeli mali planda ekonomik büyümenin yüzde 4 olarak tanımlandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Yüzde 4 hedefliyorsanız, yüzde 9 büyüyorsanız bir sorun var demektir; hedefiniz tutmuyor.'' ifadesini kullandı. TOBB Yönetim Kurulu toplantısına katılarak bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, işadamlarının algıları sağlıklı değerlendirmesi gerektiğini söyledi. CHP lideri, Türkiye'nin ekonomik başarısının kendisiyle aynı kulvarda olan ülkelerle karşılaştırılması gerektiğini belirtti. Türkiye, üçüncü çeyrekteki büyüme rakamlarıyla Avrupa'da birinci, dünyada da üçüncü olmuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında, "Türk Lirası çok değerlendi'' diye övünmenin de hatalı olduğunu savundu. "Ekonomiyi bilen birisi, Türk Lirası'nın olduğundan fazla değerli olmasından övünmez. Burada bir sorun vardır.'' görüşünü dile getirdi. "Ekonomi iyi yönetilmiyor.'' diyen CHP lideri, iyi yönetilen bir ekonomide 9 yılda 4 kez mali af çıkmasının söz konusu olamayacağını kaydetti. Ekonominin iyi yönetilmediğinin bir diğer göstergesinin de "ekonominin büyümesinin sıcak paraya bağlanması'' olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, "CHP'nin, iş dünyasındaki algısı biraz olumsuz, bu tabloyu kırmak istiyoruz." özeleştirisini de yaptı. İş dünyasının rahat çalışabileceği, üretebileceği, istihdam oluşturabileceği bir modeli kurmakta kararlı olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, sanayicinin ekonominin kamu görevlisi olduğunu, bu nedenle önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi. Kaliteli demokrasinin özgürlükten geçtiğine işaret ederek, şöyle konuştu: "Türkiye'de demokrasi sorunu da var. Ben eminim sizler cep telefonlarınızla rahat konuşamıyorsunuz, o zaman bir demokrasi sorunu var. Özgürlük ve demokrasinin askıya alındığı veya yara aldığı yerde sorun bizim düşündüğümüzden çok daha hızlı büyür.'' İklim Bayraktar sorusu Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı CHP lideri Kılıçdaroğlu, taciz iddialarıyla gündeme gelen Oda TV muhabiri İklim Bayraktar ile ilgili soruya kızdı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) yönetim kurulu toplantısının ardından soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Bugün bir gazetede İklim Bayraktar olayıyla ilgili bir iddia var. Soner Yalçın'a 'kaya gibi adam' dediğinizden bir gün önce İklim Bayraktar'la telefonla görüştüğünüz iddia ediliyor. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?" sorusuna sinirlendi. CHP lideri şöyle karşılık verdi: "Türkiye'nin en önemli sorununu sorduğunuz için teşekkür ederim. Türkiye'de zaten başka sorun yok. Var olan sorunların en temeli buydu herhalde. Kusura bakmazsanız bu soruya yanıt vermek istemiyorum. Daha ciddi sorular sorarsanız büyük bir içtenlikle yanıt veririm." Kaynak : Zaman
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Bu adam şaka olmalı
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ![]() ![]() Kardeşim kurmaz böyle cümle. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Muhalefet olmak için, muhalefet oldukları konun içeriğine bakmadıklarını çok gördük ama bu kadarıda fazla be arkadaşım ya
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() öldürecek bu adam beni
![]() |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|