![]() |
#1 |
![]() Ortak Akıl Hareketi'nin ilk mitingi, Malatya'da yaklaşık 50 bin kişinin katılımı ile başladı. Kernek meydanında toplanan onbinler birbirinden ilginç sloganlar attı.
Mitingin düzenlendiği Kernek Meydanı 24 ilden gelen katılımcıları almazken, vatandaşlar Fuzuli, Kanal boyu, Cengiz Topel caddelerine doğru uzanmak zorunda kaldı. Vatandaşların ellerindeki Türk bayrakları ile "Ortak akılla çıktık yola demokrasi yolunda vermeyeceğiz mola. Egemenlik ne yargının ne de darbelerindir egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" şeklindeki pankartlar ile "Dur de dur de darbelere dur de, Hemen şimdi kesintisiz adalet, Darbeye hayır" şeklindeki sloganlar dikkat çekti. "Kayıt Yok Şart Yok Egemenlik Milletindir" mitinginde konuşan Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, milletçe sarsıntılı bir süreçten geçildiğini, millete ait makamlardan millete yakıcı bakışlar atıldığını söyledi. Miting alanında toplanan onbinlere konuşan Gündoğdu, milletin geleceğine yine milletin karar vereceğini belirterek, laikliğin Fransa'daki tanımıyla Türkiye'de uygulanmasını istediklerini ifade etti. "Laiklik, inananları dövmenin sopası olmamalı" diyen Gündoğdu, "Kim iktidar olursa olsun ülkeyi biz yönetiriz diyenler var. Millet olarak bu yapıya dur diyoruz. Oluşturulmaya çalışılan demokrasi krizine ve darbeli yönetime müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu. Hareket dünya veya siyasi görüşü ne olursa olsun demokrasiden yana herkesi birlikte hareket etmeye çağırıyor. Hareket darbe dönemlerinde ülkenin kaybettiğine vurgu yaparak, 70 milyonun kazandığı saygın bir ülke olma isteğini dile getiriyor. İlki Malatya'da gerçekleştirilecek mitingler Türkiye'nin 7 farklı bölgesinde gerçekleştirilecek. Malatya mitingine Adıyaman, K.Maraş, Elazığ, Diyarbakır, Sivas, Ş.Urfa, Bingöl, Gaziantep, Batman, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Adana, Mardin, Kayseri, Erzincan, Osmaniye, Erzurum, Hatay, Mersin, Tokat, Siirt ve Ağrı illerinden katılım oldu. ![]() ![]() ![]() haber7
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Malatya için çok iyi bir rakam
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
buradan bunu mu çıkartıyorsun :-\ resimleri görünce resmen duygulandım..gözlerim doldu.. artık sessiz değiliz dedim... 1960daki halk yok dedim.. biliyorsunuzdur..adnan menderes idam edilmeden bir gün önce idam ettik demişler kimsenin sesi çıkmamış... artık o ülke değiliz!!! inşAllah devamı da gelecektir.. zaten ortak akıl hareketinin afişleri de çok güzeldi... KAYIT YOK ŞART YOK EGEMENLİK MİLLETİNDİR!! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Evet. Baya kalabalıktı. Sesimiz kısıldı nerdeyse
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() bu arada haberin kaynağı yazılmamış :
![]() 5bin kişilk darbeye hayırı yayınlamayn doğan grubu elli bin kişiyi gördü mü peki ben pek takip edemedim bugün basını da.... bu arda başkanım görevinizi yerine getirmişsiniz tebrik ediyorum :-* + |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() artık halka rağmencilik yok
bir millet uyanıyor silkinecek ve kendine gelip şahlanacak |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() İstanbul'da on binler toplanamadı Malatya'da nasıl toplanacak diyordum miting yapılmadan önce,hatta başörtüsü eylemi gibi çok az kişi gelir diye düşünmüştüm ama tam tersi çıktı.Helal olsun.
Fotoğraflar: http://www.habervaktim.com/mitingden...er.php?sayfa=1 Video: http://www.samanyoluhaber.com/haber-106992.html |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() 50 bin, Malatya için müthiş rakam.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Malatya'yı çok severim... 8)
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |