AK Gençliğin Buluşma Noktası
Sağlık Sağlığımızla ilgili bütün paylaşımlar bu bölümümüzde.

Stil
Seçenekler

Alt 11-07-2007, 01:08   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Sigara karneyle satılacak
Sağlık kuruluşları radikal önlemler içeren bir plan uygulamaya hazırlanıyor

AVRUPA’NIN en şişman halkı seçilen İngilizler, radikal önlemler içeren bir plan uygulamaya hazırlanıyor. Ülkenin en önde gelen sağlık kuruluşlarından Health England’ın başkanı Prof. Julian Le Grand’ın hazırladığı rapor, sigara satın almanın izne bağlanması ve şirketlerde spor saati ayrılması gibi öneriler getiriyor. Independent gazetesinin dün manşetten duyurduğu rapor ülkede büyük tartışma yarattı. Uygulanması planlanan önlemler şöyle:

1- SİGARA SATIŞI İZNE BAĞLANACAK: Sigara satışı sadece Sağlık Bakanlığı’ndan özel bir kart alan kişilere yapılacak. Sigara içenler bu karttan almak için belli bir ücret ödeyecek ve her yıl kartlarını yenilemek zorunda olacak. Dükkanlar bu kartı görmeden sigara satmayacaklar.

2- ŞİRKETLERDE SPOR SAATİ OLACAK: 500’den fazla çalışanı olan şirketler çalışanlarına her gün 1 saat spor izni verecek. Şirketler spor için gerekli imkanları da sağlamak zorunda.

3- TUZA YASAK GETİRİLECEK: Yemek üreticileri, yüksek tansiyona neden olduğu gerekçesiyle kızarmış gıdalara kesinlikle tuz katmayacak.

4- ALKOL SATIŞLARI AZALTILACAK: Süpermarketlerde alkol reyonları, gıda reyonlarından ayrı olacak ve diplerde yer alacak. Ayrıca alkol almak için başka bir kuyruğa girilecek. Böylece alkollü içki almak zorlaştırılacak.

5- BEDAVA MEYVE: İlköğretim öğrencilerine her gün meyve dağıtılacak. Şirketlerin de çalışanlarına meyve dağıtması zorunlu olacak.

Vatan

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-07-2007, 01:15   #2
Kullanıcı Adı
HuRReM
Türkiye'de gerçekleşecek sandım ben de : )
Alt 11-07-2007, 01:16   #3
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
keşke gerçekleşse.Şartlar zorlaşınca belki bir ümit :-\
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-07-2007, 01:18   #4
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Alıntı:
HuRReM Nickli Üyeden Alıntı
ben de ;)
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-07-2007, 01:20   #5
Kullanıcı Adı
HuRReM
Alıntı:
selahattin_ay Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
HuRReM Nickli Üyeden Alıntı
ben de ;)
düşünsene abi sigara karaborsada satılıyor : )
Alt 11-19-2007, 01:43   #6
Kullanıcı Adı
loneliness
Evet Türkiyede öyle bir çalışma 2005 yılı idi sanırım başladı diye hatılrıyorum... 2015 e kadar türkiyede Sigara kullanım oranınn % 15 e düşürülmesi çalışması... Unakıtan abimizin de destekleri ile üstelik... Vergi desteği ile. :D :D :D :D :D :D

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)