![]() |
#1 |
![]() Siyaset Akedemisi Açılıyor.
AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı geleceğin ilkeli siyasetçilerini yetiştirmek temiz siyaset anlayışını yaygınlaştırmak amacıyla projelendirdiği AK parti Siyaset Akademisinin ilk adımı olan yerel yönetimler sertifikalı eğitim programını 30 Ocak 2008’de Diyarbakır ile birlikte 20 ilde hayata geçiriyor.7 ocak 2008 tarihinde kayıt başvuruları ak parti il binasında kabul edilecek. Yerel yönetimler halka hizmet götürmenin ilk ve son önemli ayağı durumundadır. Bireylerin siyasete katılmalarının sağlanması bakımından da yerel yönetimler önemli bir basamak niteliği göstermektedir. 2009 yılı mart ayında yapılacak olan belediye seçimleri öncesinde geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireylere hem siyasal hem de kültürel olarak donanım kazandırmayı amaçlayan bu programda - Yerel siyasete katılımın özendirilmesi ve teşvik edilmesi - Siyaset yapmaya istekli kişilerin temel siyasal kavramlar hakkında bilgi sahibi kılınması- Kadınların en geniş şekilde siyasete katılımlarının sağlanması - Bilinçli ve bilgi sahibi kişiler aracılığıyla siyasette düzeyin ve ülke sorunlarına duyarlılığın artırılması - Ülkenin sosyal sermayesinden ve insan kaynaklarından en geniş şekilde yararlanması hedeflenmektedir. 40 saatlik eğitim programında uzman bilim adamları tarafından siyasete ilgi duyan kişilerin bilgi düzeylerinin artmasını sağlayacak yerel yönetimlerle ilgili temel kavram ve kurumlara ilişkin bilgi verilecektir. Bunun yanında bir siyasetçinin sahip olması gereken niteliklere bina en katılımcıların etkili ve doğru iletişim kurma becerisini artıracak kişisel gelişim dersleri de yer alacaktır. AK Parti Diyarbakır Tanıtım Medya Başkanlığı
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Her hangi bir yaş sınırlaması varmıı...
![]() Bi bu 20 il hangileri..?? yardımcı olurmusunuz... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() İmkanım olsa katımak isterdim ...
VesseLam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Evet bu konuya açıklık getirebilecek biri var mı?
Ben de katılmak istiyorum. Nereye ne zaman başvurmamız gerekiyor? Ön koşullar neler? İstanbul da vardır mutlaka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Bende yeni duydum bu gün konuyu araştırıcam İnşaallah : ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() http://www.siyasetakademisi.org/ arkadaslar bu sitede geniş açıklamalar var. özellikle eğitim merkezleri bölümünde yeni dönem programlar hangi illerde oldugu belirtilmiş.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() yaaa inanmıyourm geçti mi başvuru tarihi
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Katılma Koşulları Yerel Yönetimler programı sosyal sorumluluklarının farkında olan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açıktır. Katılımcılarda asgari lise mezunu olma şartı aranacaktır. Yerel seçimlerin 2009’da yapılacağı göz önünde bulundurularak alt yaş sınırı 24 olarak belirlenmiştir. Katılım ücrete tabidir. Ücretlendirme, Devlet Planlama Teşkilatı’nın “İllerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi”ne göre belirlenmiştir. Program aracılığıyla kadınların siyasete katılmalarının teşviki amaçlandığından kadın katılımcılardan alınacak ücret, erkeklere uygulanan ücretin yarısı olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra gelir seviyesi düşük katılımcılardan %10’luk bir kontenjana %50 indirim uygulanacak, maddi imkansızlık içindeki %5’lik bir gruptan ücret alınmayacaktır. Program Takvimi * 2 Ocak 2008 Akademik Program İlanı * 7-30 Ocak 2008 Katılımcı Kayıt Kabul * 22-30 Ocak 2008 Resmi Kayıt * 30 Ocak 2008 Eğitime Başlama * 19 Nisan 2008 İlk Dönemin Sona Ermesi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği Siyaset Akademisi Başvuruları için gerekli bilgileri aşağıda yazıyorum İlgilenen arkadaşların dikkatine sunarım...
YER : MECİDİYEKÖY KÜLTÜR MERKEZİ SONGÜN : 30 OCAK 2008 YETKİLİ BAŞVURU : MEKEK ve BEYZA HANIM'LAR TELEFON : 0212 228 01 61 ve 62 ÜÇRET ERKEK : 500 YTL ÜÇRET BAYAN : 250 YTL Katılımcı Arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|