AK Gençliğin Buluşma Noktası
Bugün ve Sabah "Bugün" ve "Sabah" Gazetesi köşe yazıları.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-01-2008, 05:02   #1
Kullanıcı Adı
MehmetMert
Exclamation Size anlattıklarımızla yetinin, fazlasını istemeyin.
'Size anlattıklarımızla yetinin, fazlasını istemeyin'

Tarihçi Prof. İlber Ortaylı, 'Mustafa' filmi için "Atatürk'ün hayatına ilişkin hiçbir yeni bilgi vermiyor" diyor. Peki, filmde hiçbir yeni bilgi yoksa bu yaygara niye?
İşte sorun tam bu noktada.
Mesele, yeni bilgi verilip verilmemesinde değil; "zaten bilinen ama hakkında konuşulmayanların" yaygınlaşmasında.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin hiç kuşkusuz en önemli siması olan Atatürk'ün hayatı "tam olarak" bilinsin istemiyorlar. "Bizim size anlattıklarımızla yetinin, daha fazlasını talep etmeyin" diyorlar.
Bunu yapmaktaki amaçları ne?
Şöyle bir şey: Bugün uyguladıkları politikaları, Atatürk'ü kullanarak meşrulaştırıyorlar. "Atatürk de böyle yapmıştı", "Atatürk de böyle demişti", "Biz Atatürk'ün izindeyiz", "Yaşasaydı Atatürk de bu kararı alırdı."
İşi o hale getirdiler ki yolsuzluk ya da usulsüzlük kuşkusuyla haklarında soruşturma açılan bürokratlar dahi, "Bana bunu Atatürkçü olduğum için yapıyorlar" diyebiliyor.
Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, 1 Temmuz 2008 günü gözaltına alınırken, "Atatürk'ü sevmekle suçlanıyorum" dememiş miydi?
Halbuki olayın Atatürk'ü sevmekle uzaktan yakından ilişkisi yoktu. Aygün sadece ve sadece Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.
Daha da ileri gittiler!
Atatürk'e ait olmayan lafları, sanki o söylemiş gibi dolaşıma soktular:
* "İstikbal göklerdedir." (Hava Kuvvetleri Komutanlığı bile ilanlarında kullanıyor.)
* "Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur." (Spor akademilerinin duvarlarına yazıyorlar.)
* "Mevzubahis vatansa, gerisi teferruattır." (Ulusalcılar uydurdu.)
Atatürk bunların hiçbirini söylemedi ama Atatürkçü geçinenler tarafından uyduruldu. O laflardan hoşlanan aymazlar da yaygınlaştırdı.
Şimdi bu yalanlara, "yalan" diyenleri, "Atatürk düşmanı" ilan ediyorlar!
Tekrar başa dönersek:
Evet, kendi çıkarlarını korumak için Atatürk'ü kullanıyorlar ve bunu yapabilmek için de halkın, Atatürk'ü "onların anlattığı kadarıyla" (ve şekliyle) tanımasını istiyorlar.
Bunun dışına çıkanlara yaptıkları da belli: Bilhassa medyadaki borazanları vasıtasıyla karalıyor, çamur atıyorlar.
Koskoca Turkcell bile bu haysiyetsizlerin çirkefliğinden çekindiği için 'Mustafa' filmine sponsor olmadı.
Her ülkenin büyük adamları, kahramanları vardır. Bu kişiler hakkında sürüyle biyografi yazılır.
Bir düşünün bakalım:
Nasıl oldu da, Atatürk hakkında şimdiye dek yazılmış en kapsamlı biyografileri, Türkler değil de İngilizler kaleme aldı? (İlki Lord Kinross, diğeri Andrew Mango.)
Atatürk'ün psikolojik dünyasına ilişkin en ilginç çalışma ise ancak ABD'de yazıldı!
(Kıbrıs doğumlu psikiyatr Vamık Volkan ile tarihçi Norman Itzkowitz'in 'Ölümsüz Atatürk' adlı kitabı ki bir ara Türkiye'ye sokulması yasaklanmıştı!)
Garip bir durum değil mi?
Yatıp kalkıp Atatürk'ten söz edenler, onun hakkında kayda değer bir hayat öyküsü (biyografi) dahi kaleme almadılar bu ülkede!
Emre Aköz
01.11.2008 Sabah

 

MehmetMert isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-01-2008, 05:22   #2
Kullanıcı Adı
MehmetMert
Standart
Sayın Emre Aköz; ne kadar haksız olduğunuzu ortaya çıkarmak için Atatürk hakkında geniş bilgi veriyorum !

İlköğretim'den ------- Üniversite'ye Atatürk'ün anlatılan hayatı..

Mustafa Kemal Atatürk; 1881'de Selanik'te doğdu. Babası Ali Rıza Efendi, annesi Zübeyde Hanımefendi. Önce mahalle mektebine, daha sonra oradan alınıp Şemsi Efendi İlkokuluna kaydoldu. Selanik Mülkiye Rüştiyesi'ne kaydolmuşsa da asker olma isteği Selanik Askeri Rüştiyesine kayıt olmasını gerektirdi. Asıl adı Mustafa iken, matematik öğretmeni tarafından isim benzerliği karışıklığa sebebiyet vermesin diye ismi; Mustafa Kemal olarak değiştirildi. 29 Ekim 1923'te TBMM tarafından cumhurbaşkanı seçildi. Vefatına kadar Türk ulusunu, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yükseltmek ve geliştirmek için çabaladı ve bu amacını gerçekleştirdi. Ulu önderimiz Atatürk 10 Kasım 1938 tarihinde hayata gözlerini kapadı...


Sayın Atatürk'çüler bunlar benim yazdıklarım değil bizlere okutulanlar... Her sınıf atlayışımızda sil baştan okutulanlar. Baykal'da dahil bundan fazlasını bildiklerini sanmıyorum (bilseler anlatırlardı). Belki bir kaç eksiğim olabilir ! eksik olduğunu düşünen varsa ekleme yapabilir.

Konu MehmetMert tarafından (11-01-2008 Saat 05:24 ) değiştirilmiştir..
MehmetMert isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi