![]() |
#1 |
![]() Aşağıda sizi en iyi ifade eden cümleyi seçin, stres tipinizi ve çözüm yollarını öğrenin :
- Her zaman büyük hedefleriniz mi var ? (1) - Her zaman, olabileceklerin en kötüsünü mü düşünüyorsunuz ? (2) - İşlerinizi daima son dakikaya mı bırakıyorsunuz ? (3) - Yardım isteğini hiçbir zaman geri çeviremiyor musunuz ? (4) - Ani tepkiler mi veriyorsunuz ? (5) - Kendinize hiçbir konuda güvenemiyor musunuz ? (6) Numaraların açılımları ve çözüm yollarıyla devam edecek..
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() güzel bir çalışma bu teşekkürler. Benim büyük hedeflerim vardır ama stres olarak değil tabi. itici bir güç olarak kullanıyorum bu büyük hedefleri ;)
sevgilerle.. dopdolu bir paylaşım |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() devamını bekliyoruz ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim "Dolunay Kadim" "sedef" ;)
Şimdi Numaraların Açılımları ve Verilen Çözüm yolları ile devam edelim.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Yukarıdaki ifadelerden hangi numaradakini kendinize en uygun gördüyseniz, buradan açıklamasını ve çözümünü öğrenebilirsiniz :
(1) Mükemmelliyetçiler : Parolanız "İyi hiçbir zaman yeterli değildir!" Her alanda yüksek performans sergilemek istiyorsunuz.Hırsınız yüzünden ister istemez kendinizi baskı altına alıyorsunuz.Bunun altındaki sebep, çevrenizden hep iltifat alma isteğiniz! ÇÖZÜM : %100 başarının gerçekten gerekli olup olmadığını kendinize sorun.Ayrıca başarılarınızdan dolayı kendinizi ödüllendirin.Size en hassas tavsiyemiz şudur: Sakinleşin! *** (2) Kötümserler : Bardağın yarısını dolu değil,boş görüyorsunuz.Dolayısıyla küçük problemleri gözünüzde büyütüyor, felaket olarak algılıyorsunuz.Bunun sebebi devamlı pesimist bakış açınız yüzünden kötülükleri kendinizden uzaklaştırma isteğiniz.. ÇÖZÜM : Problemlerin kabusa dönüşmesinin, gözardı edilebilecek kadar çok düşük bir ihtimal olduğunu sık sık kendinize tekrarlayın.Yaşanabilecek sıkıntılara değil, gerçekleşmiş olanlara odaklanın.Herşeyi o kadar da ciddiye almayın.Neşeli bir sohbet sakinleşmenize yardımcı olabilir.Size en hassas tavsiyemiz : Ruhunuzu doyurun ! *** (3) Kararsızlar : "En iyi performansı baskı altında çalışırken sağlıyorum!" Yapılması gerekenleri son ana bırakmak için hep bu bahaneyi uyduruyorsunuz değil mi ? Aynı şey herhangi bir konuda karar vermeniz gerektiği durumlar içinde geçerli.Çünkü birşeyleri yanlış ya da hatalı yapmaktan çok korkuyorsunuz. ÇÖZÜM: İşlerinizi basit görünecek şekilde bölümlere ayırın.Projeyi bütün olarak incelerseniz paniğe kapılabilirsiniz.Ayrıca hızlı karar vermeyi ve hatalarınız karşısında durabilmeyi de bir an önce öğrenmenizde fayda var. Enerjinizi hedef noktasına yönlendirebilmek için "canlandırma" yönteminden faydalanın.İşlerinizi bitirdiğinizde kendinizi ne kadar iyi hissedeceğinizi zihninizde canlandırın. Özgüven için size mini bir çare : "Ben bunu kolaylıkla başarabilirim!" Bu cümleyi gün içinde sık sık tekrarladığınızda özgüveninizi kısa sürede kazanacaksınız.Ardından da isabetli ve hızlı kararlar gelecektir. (diğer rakamlarla devam edeceğiz inşaallah ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() (1) Mükemmelliyetçiler :
Parolanız "İyi hiçbir zaman yeterli değildir!" Her alanda yüksek performans sergilemek istiyorsunuz.Hırsınız yüzünden ister istemez kendinizi baskı altına alıyorsunuz.Bunun altındaki sebep, çevrenizden hep iltifat alma isteğiniz! ÇÖZÜM : %100 başarının gerçekten gerekli olup olmadığını kendinize sorun.Ayrıca başarılarınızdan dolayı kendinizi ödüllendirin.Size en hassas tavsiyemiz şudur: Sakinleşin! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() (2) Kötümserler :
Bardağın yarısını dolu değil,boş görüyorsunuz.Dolayısıyla küçük problemleri gözünüzde büyütüyor, felaket olarak algılıyorsunuz.Bunun sebebi devamlı pesimist bakış açınız yüzünden kötülükleri kendinizden uzaklaştırma isteğiniz.. ÇÖZÜM : Problemlerin kabusa dönüşmesinin, gözardı edilebilecek kadar çok düşük bir ihtimal olduğunu sık sık kendinize tekrarlayın.Yaşanabilecek sıkıntılara değil, gerçekleşmiş olanlara odaklanın.Herşeyi o kadar da ciddiye almayın.Neşeli bir sohbet sakinleşmenize yardımcı olabilir.Size en hassas tavsiyemiz : Ruhunuzu doyurun ! :-\ :-\ :-\ sacma ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() sanırım bir lamba daha yandı paylaşım için sağol
devamıda olursa seviniriz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() ben hem 1 hem 4 hem 5 im :o ama 4 ten dolayi garip davranislar sergilemeye basladim
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |