AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-30-2017, 02:51   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Suriye'de Savaştan Kurtulanlar, Kaçanlar Soğuktan Ölüyor
Savaştan kurtulanlar soğuktan ölüyor



Esed rejiminin mağduru Suriyeliler savaşta yedinci kışı geçiriyor. Suriye’deki kamplarda soğuktan dolayı çocukları ve yaşlıları ölenler savaştan kurtulduklarına sevinemiyor.

Suriye'de 500 binden fazla kişinin ölümüne ve 12 milyon civarında kişinin ise evlerini terk etmesine neden olan savaşta çatışmalar azalsa da ölümler ve insanlık dramı devam ediyor. Ülkenin kuzeyinde kurulan kamplarda kalanlar soğuk yüzünden yaşamlarını yitiriyor.

AFP haber ajansının ziyaret ettiği Ayn İsa'daki göçmen kampında kalan Hatice Alluş "Oğlum Abdulilah soğuk yüzünden öldü. Öksürüyordu. Gece yarısı ateşi çıktı ve ertesi gün öldü" dedi. Rakka ve çevresinden kaçarak göçmen kampına gelen en az 17 bin kişinin 2 bin 550 çadıra sığmak zorunda kaldığı kampta kalanlar durumlarının çok kötü olduğunu söyledi.

Kampın sorumlusu Celal el Ayaf "Çocuk ölümlerine dair bir istatistik yok" derken Kızıl Haç'tan Ingy Sedky "Sıcak tutacak kıyafet sıkıntısı had safhada. Aileler çadırları kesip çocuklarına elbise yapıyor" dedi. Deyr ez-Zor'u terk etmek zorunda kalan 50 yaşındaki Ümmü Omar "10 gündür ne yatağımız ne yorganımız var. 7 kişiyiz ama toplamda 5 yorganla idare etmek zorundayız" dedi. Bukemal'dan kaçan Zeyneb Akil ise "Bu kampa geldik geleli öksürüğümüz geçmedi. En önemli sorunumuz ısınmak" şeklinde konuştu.

Ülkenin güneyinde Şam yakınlarındaki Hamuriye bölgesinde yıkık bir okula sığınan onlarca kişiden biri olan 71 yaşındaki Muhammed Şahhad ise "Ne pencereler yerinde ne de camlar. Soğuğu yenmek için plastik bile yakıyoruz" diyerek Suriye halkının çekmek zorunda kaldığı çileyi özetledi.

Kaynak

Sabah 28.12.2017

 


Konu Cihannur tarafından (01-20-2018 Saat 23:04 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-20-2018, 23:03   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Lübnan'dan dün 19 Ocak 2018 tarihli bildirilen bir habere göre Suriye'den kaçarken Suriye-Lübnan sınırında bir aile soğuktan donarak vefat etmiş. Suriye'den kaçarken donarak vefat etmiş o ailenin fotoğrafını aşağıda paylaşıyorum.

Suriye'de yıllardır bize yaptıkları bütün o zulümleri yapan zalimleri bir kez daha âlemlerin Rabbi olan Allah'a havale ediyorum. Suriye'de bize yaptıkları her bir zulmün karşılığını bize tüm o zulümleri yapanlara Rabbimiz Allah her iki cihanda misliyle ödetsin. Suriye'de yıllardır insanlık tarihinin en büyük zulümlerinden biri yaşandı, yaşanıyor. Allah'ın azabı ve gazabı bize bu büyük zulümleri yapmış olan tüm zalimlerin üzerine olsun ki onların dilerim ki hiçbiri iflah olmasın ve iki cihanda da hiçbir zaman huzur bulamasın.

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
açlık, açlıktan, açlıktan ölüyor, iç savaş, iç savaştan kaçanlar, katil esed, savaş, savaştan kaçanlar, suriye, suriye'de, suriyeliler, zalim suriye rejimi, ölüyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım