AK Gençliğin Buluşma Noktası
Galatasaray (GS) AK Parti Forum Galatasaraylılar !



Cevapla
Seçenekler
 
Alt 06-11-2008, 10:35   #11
Kullanıcı Adı
akgenclik56
Standart Tarihte bugün
paylaşım için teşekkür ederiz. :-*


her zaman her yerde en büyük cimbom :-*
akgenclik56 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-13-2008, 21:37   #12
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Tarihte bugün

12 Haziran 1966


FENERBAHÇE’Yİ ELEDİK: 3-1

1962-1963 sezonunda oynanmaya başlanan Türkiye Kupası’nın ilk yıllarında kelimenin tam anlamıyla bir Galatasaray hegemonyası söz konusudur. Bu süreçte Galatasaray kupayı üstüste 4 kez kazanır. Karşısına çıkan rakibi kim olursa olsun Galatasaray sahadan maçı kazanan ve sonunda turu geçen taraf olarak ayrılır.
Başarısız bir sezonun yaşandığı 1965-1966’da da durum değişmez. Galatasaray ligdeki performansının aksine kupada başarılı bir grafik çizer .Çeyrek finalde Ankaragücü’nü eledikten sonra yarı finalde Fenerbahçe ile karşılaşır. 4 Haziran’da oynanan ve golsüz biten maçın ardından 12 Haziran gün oynanan rövanş maçını Galatasaray 3-1 kazanır.
Maçın normal süresi 1-1 berabere bitmiştir. Üstelik Galatasaray’ın golünü de Fenerbahçeli Şeref kendi kalesine atmıştır. Ve uzatma bölümünde oyuna ağırlığımı koyan Galatasaray Metin Oktay ve Uğur Köken’in golleriyle sahadan 3-1 galip ayrılarak finale adını yazdırır. Sonrasında final maçında Beşiktaş’ı da yenerek kupayı 4. kez kazanan taraf olur.



ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-13-2008, 21:38   #13
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Tarihte bugün

13 Haziran 1945


CEZMİ OR’U KAYBETTİK

Türk atletizminin ve Galatasaray’ın gelmiş geçmiş en büyük sürat koşucularından biri olan Cezmi Or, 13 Haziran 1945 günü henüz 24 yaşındayken yakalandığı tifo hastalığından kurtulamayarak aramızdan ayrıldı.
1921 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Cezmi Or, atletizme Galatasaray Lisesi’nde öğrenciyken başlamıştı. 50 ve 100 metre yarışlarında kırdığı rekorlar ve kazandığı yarışlarla dikkatleri üzerine çekti. Birçok kez İstanbul ve Türkiye şampiyonluğu kazanmış, genç yaşına rağmen milli formayla yarışlarda koşmuştu.
Türk atletizmine yapacağı pek çok hizmet olan Cezmi Or ne yazık ki, spor yaşamının en verimli döneminde yakalandığı hastalıktan biraz da o günlerin yetersiz koşulları nedeniyle kurtulamamıştı. Adı sonraki yıllarda anısına düzenlenen yarışlarda yaşatılacaktı. Saygı ve rahmetle anıyoruz...


ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-15-2008, 10:29   #14
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Tarihte bugün

14 Haziran 1987


KUPAYI UZATMADA ALDIK: 3-2

1986-1987 yılında tam 14 yıl aradan sonra lig şampiyonu olan Galatasaray Cumhurbaşkanlığı Kupası finali için Gençlerbirliği ile karşı karşıya geliyordu. Gençlerbirliği o sezon tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nda final oynamış ve kupayı kazanmıştı.
14 Haziran günü Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanan maçta Galatasaray, 41. dakikada İlyas Tüfekçi’nin golüyle 1-0 öne geçmişti. Gençlerbirliği 65. dakikada beraberliği sağlamışsa da bu gole Galatasaray 71. dakikada Uğur Tütüneker’le cevap vermişti. 2-1. Ancak maçın son dakikasında aynı Uğur’un hatalı geri pasından Geçnlerbirliği bir gol bularak maçı uzatmaya taşımıştı. 2-2.
Uzatma bölümünde ise Galatasaray yine Uğur Tütüneker’in kaydettiği golle 3-2 öne geçmiş ve kupayı kazanan taraf olmuştu. Bu arada çok gerilimli geçen maçta Gençlerbirliği’nden iki oyuncu kırmızı kart görmüş, Cumhurbaşkanı Kenan Evren de kötü tezahürat nedeniyle maçı terk etmişti.


ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-15-2008, 10:30   #15
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Tarihte bugün

15 Haziran 1911


GALATASARAY’DA İZCİLİK TEŞKİLATI KURULUYOR

Galatasaray Spor Kulübü ilk etapta futbol takımıyla ortaya çıkmış ama kulübün kuruluşunun ardından diğer spor branşlarında da yarışmacı takımlar oluşturulmasıyla gerçek anlamda bir spor kulübüne dönüşmüştür.
O günlerde henüz A.B.D ve Avrupa’da bile çok yeni olan spor branşlarında şubeler oluşturulmuş, yarışmalar hatta düzenli lig organizasyonları oluşturulmuştu. Bu arada o günkü adıyla Keşşaflık (İzcilik) örgütü kurulması için de girişimlerde bulunulmuştu.
Batı ülkelerinde bile henüz çok yeni olan İzcilik’in amacı gençleri sportif etkinliklerle fiziksel ve ruhsal olarak geliştirmek, bu yolla ülkesi için yararlı vatandaşlar olarak yetiştirmekti. Bu gerçekten hareketle Ali Sami Yen konuyu en yakın arkadaşlarına açmış ve onlarında destek vermesiyle Türkiye’deki ilk İzci Örgütünü Galatasaray bünyesinde oluşturulmuştu.
Elimizdeki bu tarihi fotoğraf, Ali Sami Yen’in anılarında belirttiği üzere Beykoz’a yaptıkları bir gezide İzci Teşkilatı kurma kararı aldıkları günün anısını ölümsüzleştiriyor. Fotoğraftakiler (soldan sağa) Ahmet Robenson, Mithat, Ali Sami ve Hasan Fuat.

ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-16-2008, 21:06   #16
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Tarihte bugün

16 Haziran 1962


İLK ŞAMPİYONLUK...


1959’da başlamıştı profesyonel futbol ligi. Şimdilerde adı sponsor firmanın unvanıyla birlikte Süper olan bu lige, uzun yıllar boyunca 1. Lig denilmişti. Ve 1961-1962 sezonu başladığında Galatasaray’ın henüz bu lig maratonunda kazanılmış bir şampiyonluğu da yoktu.
Bir önceki sezonda sondan bir önceki haftada İstanbulspor karşısında alınan yenilgi takımın şampiyonluğu kaçırmasına yol açmıştı. 1961-1962 sezonunda da son haftaya lider olarak giren Galatasaray, şampiyon olabilmek için son maçında yine İstanbulspor’un karşısındaydı. Tarihler 16 Haziran 1962’yi göstermekteydi.
Gündüz Kılıç’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Galatasaray bu kez işi sıkı tutacak ve çok üstün bir futbol sergilediği maçın sonunda sahadan 4-1 galip ayrılacaktı. Bunun anlamı Galatasaray’ın 1961-1962 sezonunda şampiyon olmasıydı. Galatasaray, İstanbulspor karşısında 4-1 kaazanırken golleri ise Ayhan Elmastaşoğlu (2), Uğur Köken ve Talat Özkarslı atıyordu.

ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-16-2008, 21:29   #17
Kullanıcı Adı
oguzdesouza
Standart Tarihte bugün
6 Kasım'ı iple çekiyorum :D
oguzdesouza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-16-2008, 21:29   #18
Kullanıcı Adı
politikaci
Standart Tarihte bugün
17 mayıs süperdi gs tv ya heleki 5-1 lik maç
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2008, 01:50   #19
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Tarihte bugün

17 Haziran 1951


MİLLİ TAKIMIN BERLİN ZAFERİ: 2-1

Türk milli takımı sahaya Turgay Şeren, Naci Özkaya, Müjdat Yetkiner, Eşref Özmenç, Ali İhsan Karayiğit, Hüseyin Saygun, Erol Keskin, Gündüz Kılıç, Lefter Küçükandonyanidis, Recep Adanır, Faruk Sağnak 11 ile çıkmıştı.
O zamanki adıyla Batı Almanya savaştan yeni çıkmış olsa da geçmişi çok uzun yıllara dayanan bir spor ve özellikle de futbol geleneğine sahipti. Berlin’in 1936 Olimpiyat oyunları için yapılan o meşhur stadında Türkiye karşısına Almanya favori olarak çıkmıştı.
Herkesin beklentisi Almanya’nın bu maçı fazla zorlanmadan hatta farklı bir skorla kazanacağı yönündeydi. Ne var ki, o gün sahada çok başka bir Türkiye vardı. Özellikle kaledeki oyunuyla Turgay Şeren maçın kazanılmasındaki en büyük etken oluyordu.
Türkiye bu maçı 2-1 kazanırken gollerini Recep Adanır ve oyuna sonradan giren Muzaffer Tokaç atacaktı. Bu galibiyet Türk futbolunun unutulmaz zaferlerinden biri olarak tarihe geçecekti.


ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-19-2008, 01:50   #20
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Standart Tarihte bugün

18 Haziran 2002


JAPONYA’YI ELEDİK: 0-1

Yer Japonya’nın Miyagi kenti. Kentle aynı adı taşıyan statta Türkiye, evsahibi Japonya ile karşılaşıyor. Türkiye, Brezilya, Kostarika ve Çin ile aynı grupta mücadele etmiş ve gurptan ikinci çıkarak, evsahibi Japonya’nın rakibi olmuştu.
18 Haziran günü oynanan maça Türkiye, Rüştü Reçber, Fatih Akyel, Bülent Korkmaz, Alpay Özalan, Hakan Ünsal, Tugay Kerimoğlu, Ümit Davala, Yıldıray Baştürk, Ergün Penbe, Hasan Şaş ve Hakan Şükür onbiriyle çıkmıştı. İlerleyen dakikalarda Nihat Kahveci, Tayfur Havutçu ve İlhan Mansız da kadroya dahil olmuşlardı. Maçı ise ünlü İtalyan hakem Pierluigi Collina yönetmişti.
Türkiye çok da fazla zorlanmadığı maçın 12. dakikasında Ümit Davala’nın kornerden gelen topa vurduğu kafayla 1-0 öne geçmiş ve bu skorla da çeyrek finale çıkan taraf olmuştu. Bir anlamda evsahiplerini kupadan eleme geleneğinin bir başka adımı, tam 48 yıl sonra katıldığımız bu dünya kupasında da vizyondaydı
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi