AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-31-2007, 21:32   #1
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart TBMM Genel Kurulu Özel Oturumu Renkli Görüntülerle Başladı
TBMM Genel Kurulu'nda Hükümet Programı'nın okunacağı özel oturuma Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç damgasını vurdu. Gündemle ilgili söz alan ancak gündem dışına çıkarak 10. Cumhurbaşkanı Sezer'le ilgili değerlendirmeler yapan Genç, önce TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpinar, ardından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'la tartıştı.


TBMM Genel Kurulu'nda Bakanlar Kurulu'nun listesinin ve Hükümet Programı'nın okunacağı özel oturum, renkli görüntülerle başladı. Genel Kurul'un başlamasından önce kabinenin yeni üyeleri, Bakanlar Kurulu sıralarında milletvekillerinin kutlamalarını kabul etti. AK Parti milletvekilleri, yeni bakanları kutlamak için sıraya girdi. Genel Kurul'un bugünkü oturumunu TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar yönetti. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Gülpınar, Genel Kurul'u açarken önündeki kağıtları yere düşürdü.

Genel Kurul'da Bakanlar Kurulu'nun atandığına dair Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ve Bakanlar Kurulu listesi okundu. Bakanlar Kurulu listesi okunurken kabine üyeleri tam kadro Meclis Genel Kurul salonundaki yerlerini aldı.

Kamer Genç: "BANA TAHAMMÜL ETMEK ZORUNDASINIZ"

Hükümet programının okunması, müzakere edilmesi ve güven oylamasına ilişkin TBMM Başkanı ve 4 parti grubunun altında imzası bulunan Danışma Kurulu önerisinin oylamasına geçilmeden önce önerinin lehinde veya aleyhinde söz almak isteyen milletvekili bulunup bulunmadığı soruldu. Gündem dışı söz isteyen Tunceli Bağımsız Milletvekili Genç, Gürpınar'ın gündem dışı söz vermemesi üzerine Danışma Kurulu önerisi aleyhine söz aldı. Genç, konuşmasında 7 yıl 3 ay Cumhurbaşkanlığı yapan Ahmet Necdet Sezer'in

gösterdiği basiret ve hizmetleri dile getirdi. Genç, Sezer'in devlet kaynaklarıyla peşkeş çekmediğini, çocuklarının düğününe on binlerce insanı davet ederek onlardan para toplamadığını söyledi. Meclis Başkanvekili Gürpınar, gündem dışı konuşmaması konusunda Genç'i uyardı. Genç, Gürpınar'ı eleştirince Meclis Başkanvekili, "Polemik yaratmayın, gündeme gelin. Keserim konuşmanızı" diyerek Genç'i uyardı. Genç, Danışma Kurulu önerisinin Meclis İçtüzüğüne aykırı olduğunu söyledikten sonra bu kez Tunceli'nin

sorunlarına değindi. Tunceli'de 2003'te yaşanan depremden sonra birçok binanın onarılmadığını, Tunceli yollarının hala toprak olduğunu kaydeden Genç, Tunceli tespitlerinin ardından "Tarih Ahmet Necdet Sezer'e hak ettiği yeri verecektir" diye konuştu.

Genç, bu sırada kendisine laf atan AK Parti milletvekillerine de cevap vererek, "Siz bana tahammül etmek zorundasınız. Tahammül etmeyecekseniz iktidar sıralarında oturmayın. Gelin bizim yanımızda oturun" diye konuştu.

ARINÇ, AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BOZDAĞ'IN BENZETMESİNİN AŞIRI KAÇTIĞINI SÖYLEDİ

Kamer Genç'in ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Genç'in Meclis Başkanı'nı yanılttığını ve içtüzüğü ayakları altına aldığını belirterek, "Merd-i kıpti şecaat arz ederken sirkatin söyler. Burada da bunu yaşıyoruz" dedi.

Bozdağ'ın sözlerine sinirlenen Genç, yeniden söz istedi. Ancak Genç'e söz vermeyen Gürpınar, Danışma Kurulu önerisi lehine söz isteyen eski TBMM Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç'a söz verdi. Yeni dönemde ilk kez kürsüye gelen Arınç, Bekir Bozdağ'ın benzetmesinin aşırı kaçtığını ve uygun düşmediğini söyledi. Danışma Kurulu önerisi üzerinde TBMM Başkanı ve 4 grubun temsilcilerinin imzası bulunduğuna işaret eden Arınç, Danışma Kurulu önerisi üzerinde konuşma yapılmaması gerektiğini ifade etti.

Geçen dönem, içtüzüğün 19. maddesinde bu yönde bir değişiklik yapmak için girişim başlattıklarını hatırlatan Arınç, düzenlemenin Anayasa Komisyonu'nda olduğunu hatırlattı. TBMM Başkanı olarak görev yaptığı süre içinde pek çok hakkın kötüye kullanıldığına şahit olduğunu anlatan Arınç, tüm grupların müşterek önerisi üzerinde konuşma yapılmasının zaman kaybı olduğunu vurguladı.

Kamer Genç'in, Arınç'ın sözlerine de müdahale etmesi üzerine sinirlenen Arınç, "Biz sizi sabırla dinliyoruz. Sadece sizin konuşma hakkınız yok. Bütün milletvekillerinin konuşma hakkı var. Kendinizi Parlamento'nun üzerinde görmeyin. Bütün hakları tek başınıza kullanamazsınız" şeklinde konuştu.

Arınç, 'her gün, her defasında ben kürsüye çıkayım ve konuşma yapayım' düşüncesinin yanlış olduğunu dile getirdi. Genç'in Tunceli ile ilgili eleştirilerine de değinen Arınç, 2006 yılında Tunceli'yi ziyaret ettiğini, Tunceli'ne yapılan Rehabilitasyon Merkezi'ne Meclis Başkanlığı ödeneğinden kaynak aktardığını, Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışında Kamer Genç'i göremediğini ifade etti. Tunceli Bağımsız Milletvekili Genç, Arınç'ın konuşmasından sonra, kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle bir kez daha söz

istedi. Gürpınar, Genç'e söz vermedi ve Danışma Kurulu önerisini oya sundu.

(ZÇ-MAY-ÖZ-Y) (İhlas Haber Ajansı)

 

selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-31-2007, 21:33   #2
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart TBMM Genel Kurulu Özel Oturumu Renkli Görüntülerle Başladı
Kamer Genç dallaması gene yaptı yapacağını adi herif...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2007, 21:47   #3
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart TBMM Genel Kurulu Özel Oturumu Renkli Görüntülerle Başladı
isi o ...
bu adami nasil hangi akla hizmet secilmis ki anlamadim gitti...
ne hizmeti olmus ki
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2007, 21:47   #4
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart TBMM Genel Kurulu Özel Oturumu Renkli Görüntülerle Başladı
hic hizmet erbab i birisine benziyor mu
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2007, 21:48   #5
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart TBMM Genel Kurulu Özel Oturumu Renkli Görüntülerle Başladı
bizim en kotu millet vekilimiz in tirnagi bile olamaz
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2007, 21:48   #6
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart TBMM Genel Kurulu Özel Oturumu Renkli Görüntülerle Başladı
çene var sadece ama boş atıyor ya tutarsa diye cevabıda alınca surat mosmor yada lacivertimsi mor olyor...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2007, 21:54   #7
Kullanıcı Adı
selahattin_ay
Standart TBMM Genel Kurulu Özel Oturumu Renkli Görüntülerle Başladı
evet arkadasim
selahattin_ay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi