Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Muhalefetin Meclis'ten Kaçtığını Belirterek, "Er ya da Geç Cumhurbaşkanını da Siz Seçeceksiniz" Dedi.17.07.2007
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti mitingi için Edirne'ye geldi. Miting öncesi eşi Emine Erdoğan ile halka karanfil dağıtan Erdoğan, miting sonunda da Edirne milletvekili adaylarıyla birlikte karanfil dağıttı. "Oylar bizden, Prof. Necdet Budak'ın bakanlığı sizden", "Biz hizmet yanlısıyız, sonuna kadar seninleyiz", "CHP-MHP-sefalet, AK Parti- İstikrar- bereket", "Biz nankör değiliz, 59. hükümetten Allah razı olsun" yazılı dövizler taşıyan halk miting alanını doldurdu. Pinokyo'ya benzetilen ve burnunun uzadığı tasvir edilen Baykal pankartı da dikkat çekti. Alkışlar arasında kürsüye gelen Erdoğan, elleriniz dert görmesin emekleriniz gayretleriniz zayi olmasın. AK Parti'ye evet 'diyerek' istikrar ve huzura devam dediniz" dedi. "22 Temmuz'da da Edirne'den diğer siyasileri geri çevireceksiniz" diyen Erdoğan, "Tarihi ve coğrafi durumuyla bizim gözümüzde dünyaya kapıları açılan sadece bir hudut kapısı değildir. Buradan sadece diğer ülkelere gidip gelinmez. Bu bereketli toprakları nasıl daha bereketli topraklar haline getirebiliriz bunu düşünmek lazım. Benim çiftçimin, köylümün, işci ve memurumun hakkını yiyenler ve bunlara şemsiye olanlar hala meydanlarda benim halkımın karşısına çıkabiliyorlar. O dönemde Ziraat, Halk, Vakıf Bankası zarar ediyordu. Bugün fona devredilen 1 tane banka var mı? Şimdi biz daha düşük faizle kredi vermemize rağmen bu bankalar karda. Çiftçinin yanında olan biziz. Halep ordaysa arşın Edirne de burada. Benim Edirne'lim Baykal'ın hangi icraatına oy verecek. Biz milletimizin efendisi değiliz, biz milletin hizmetkarıyız. Bu da lafla değil icraatla ve hizmetle olur" dedi. Genç Parti lideri Cem Uzan'a da yüklenen Erdoğan, "O miras yedileri biliyorsunuz değil mi? 30 milyar dolar kimin cebinden çıktı. Benim çiftçim, işçim ve köylümün cebinden çıktı. Buna bu cevabı 22 Temmuz'da vermemiz gerekiyor. Çok çabuk unutuyoruz bazı gerçeklikleri, beni milletim oyunu kime verecek. Hizmete mi kimliklere mi verecek" diye konuştu. 40 milyar doların 22 banka aracılığıyla hortumlanarak götürüldüğü sırada Bahçeli'nin, DSP'nin, Yılmaz'ın sesinin neden çıkmadığını soran Erdoğan, "Bunlara göz yumdular. Efendim bağımsız kurumlar var. Ziraat Bankası benim çiftçime 59 faizle kredi veriyordu yine zararaydı. Yüzde 7-13 arasında kredi veriyoruz. Yine kardayız. Hem de 1'e on veriyoruz. O zaman çiftinin yanında olan kim biziz" diye konuştu. "Benim Edirneli kardeşim şu Baykal'ın neyine oy verecek. Hangi icraatına oy verecek" diyen Erdoğan "O kavgacı koalisyon günlerinin yüksek faiz ateşinin vatandaşları yaktığını unutmayınız" dedi. Göreve geldiklerinde enflasyon canavarının olduğunu şimdi kimsenin ise enflasyon canavarından söz etmediğini belirten Erdoğan, bunun sebebini ise enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesiyle açıkladı. Baykal'ın 1995 yılında başbakan yardımcı olduğu dönemde enflasyonun yüzde 76 olduğunu söyleyen Erdoğan, "Biz siyasetçiyiz. Sen bu ülkeden ne zaman bakan olduysa ülkenin kötüydü. Zaten bu millet sana başkanlık vermez onu unut. Benim Edirneli kardeşim CHP'ye oy vermeye hazırlanan kardeşim düşünmeyecek mi Türkiye böyle bir enflasyon dönemi yaşadı. Ama yüzde 30 da devraldık ama bakın şimdi neredeyiz. O ülke yönetmesini bilmez. Hayatın da iki koyun gütmedi. Bu işi yapamazsın enerji bakanlığı da yaptı. Antalya'da bir çiftçi geldi. Bana karneyi verdi mazot karnesini verdi. Mazotçular türedi Baykal da kafileye katıldı. Çiftçi kardeşime bu karneyle mazot veriyor. Diyor ki mazotun fiyatını düşüreceğim sen bir defa yokları sat. Bulamıyordun neden. Dışarıda itibarın yoktu. Bunlar geldikleri zaman bereket gider. Bu mazotçulara hortumculara, ipçilere oy yok diyor benim vatandaşım" ifadelerini kullandı. Baykal'ın iftira attığını ve kriz uzmanı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, Bahçeli'nin alanında kavga uzmanı olduğunu belirtti. "Onların yaptığı bir şeyi yok onlar gelecek gidecek diyor geç o işleri" diyen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Baban doğru dürüstse niyet kaçak, kardeşin niye kaçak gelsinler yargılansınlar. İmarzedelere 9 katrilyon ödedik. Senin, baban dürüst öyle mi gel bunu öde de. Ondan sonra 1 YTL.'ye mazotu nasıl ödeyeceksin sen milleti soyup soğana çeviriyorsun. Diyor ki benim kardeşimi başbakan çağırmış ben senin kardeşini çağırmadım. Ben bir kasaba yönetmiyorum. Sen kardeşini bırak da sen kaç kere Türkiye cumhuriyeti başbakanından randevu talep ettin. Alabildin mi alamadı. Onun muhatabı ben değilim. Kardeşi ise Kepez'deki gelişmeleri duyunca talepte bulundu. Ama borçları ödemeden asla. Ben senin kardeşinle görüştüm sen neyi açıklayacaksın. Hangi yalanları söyledi kardeşin de söyleyeceksin". Bahçeli'nin IMF'ten söz ettiğini belirten Erdoğan, Bahçeli zamanında 33 milyar doların IMF'ten borç alındığını söyledi. Borcun 10 milyar dolarını ödediklerini söyleyen Erdoğan, "Bize 23.5 milyar dolar borç bıraktılar şimdi ki borcumuz 8.5 milyar dolar. Biz borcumuzu ödedik. Bitiririz şu anda da bitiririz. Ama gerek yok yüzde 63 faizle borçlanıyorlardı. Biz yüzde 18'in atlında faizle borçlanıyoruz. Baykal gazetelere ilan vermiş. Anlamaz ekonomiden. Diyor ki bizim borçlanma faizimiz yüzde 19'i gösteriyor. Reel faizin ne olduğunu bilmiyor. Senin kılavuzun kim bilmiyorum. Kılavuzu karga olanın. Şu anda Türkiye de reel faiz yüzde 10'un altındadır. Son borçlanma faizimiz yüzde 17.8'e düştü. Battıkça batıyor. Dürüst davranmayan iftiralar üzerine kurulu kampanyalar yürütüyor" diye konuştu. MHP, DSP, ANAP'IN merkez bankasını 26 milyar dolarla kendilerine devre ettiklerini söyleyen Erdoğan Merkez Bankası'nda şimdi 66 milyar dolar olduğunun altını çizdi. Bunun yanında işçi memurdan nema altında 13.5 katrilyon kestiklerini söyleyen Erdoğan, bunu niye ödemediklerini sordu. Merkez Bankası sürekli darphanede para bastığını hatırlatan Erdoğan, "22 Temmuz'da boylarının ölçüsünü alacaklad yaktığını unutmayır o gün bizler farklı bir kararı yaşayacağız. O karar sizin kararınız olacak sizinle birlikte yola devam. AK Parti'yle bu ülkenin yolları açıldı. Sadece binlerce kilometre duble yol değil. Biz geldik Edirne duble yoları gördü. Sadece sınır kapıları, havaalanları değil, 40 bine köyün yolları açıldı. 36 milyar dolarlık ihracatımız vardı. Şimdi 95 milyar dolar ihracatımız var. Edirne tüm gelişmeklerden nasibini aldı. Bunlar Türk parasını pula çevirmişti. Akşam yat bir sıfır sabah kalk bir sıfır. Biz de sandık ki milyoner oluyoruz. Ama tuvalete gidiş 2 milyondu. Bahçeli hani sen milliyetçiydin" dedi. AK Parti'nin istikrar, güven, itibarla büyük bir değişim hamlesini başlattığını söyleyen Erdoğan, "Sıfırları atıyorsunuz enflasyon patlar dediler ama çatladı. AK Parti kapalı kapıları, yolları, tünelleri açtı. Kapıkule sınır Kapısı'nı yeniledi, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nı açtı. Sayın Baykal bunlardan haberin var mı. İşte Hazmabeyli'ye giden 40 kilometre yol. Sayın Baykal bu yoldan geç bir bakalım ne yapmışlar. İpsala sınır kapısı oralara gittin mi? Edirne, Tekirdağ'a nasıl duble yollar yapılmış git de gör. Uzunköprünün restorasyon çalışmalarından haberin var mı? Yok bilmez ona bazı kılavuzları var. Onları dinliyor. Sonra böyle bir şey yapmıyor der o da anlatır" şeklinde konuştu. Pazarkule Sınır Kapısını da açacaklarını, Meriç'in üzerine ikinci bir köprü yapacaklarını belirterek, "Ülkesini sevmek milliyetçilik budur. Cumhuriyetimizin değerlerini istismar eden maskeli cumhuriyetçiler değil gerçek cumhuriyetçiler olarak biz yaptık. Biz halkın içinden çıktık halkın sofrasından buraya geldik. Cumhurun içinden çıktık" dedi. 22 Temmuz seçimleri içinde kararı vermişsiniz diyerek halka seslenen Erdoğan, "İstikrara, adalete, kalkınmaya, büyümeye, kardeşliği hizmete, hal ve hakkaniyete devam, demokrasiye, vatandaşın başını dik tutmaya devam, Türkiye Cumhuriyeti devletinin itibarını yükseltemeye devam, yola devam, yapacak çok işimiz var. İstikrarı sağladık. Güveni sağladık. Ekonomik dengeleri sağladık. Şimdi işsizliği en aza indirmek için çalışacağız. Göreve geldiğimizde bu oran yüzde 10.3'tü. Şimdi işsizlik oranı yüzde 9.9. 2.4 milyon insan Şu anda iş sahibi oldu. Ben resmi rakamlarla konuşuyorum sen kimin rakamıyla konuşuyorsun" dedi. Erdoğan mecliste muhalefet görevini bilemeyip de mecliste kaçanlar olduğunu söyleyerek, "Çıkıyor diyor ki bu başbakan uzlaşmaz. Baykal'ın kitabında uzlaşma diye bir kelime yoktur. Sizler 22 Temmuz'da hak ettikleri cevabı kendilerine vereceksiz. Edirne'de kimseye bir şey söyleme ihtiyacı duymuyor. İftira yeter propaganda yeter diyorlar. Bir tek oyunuzu zayi etmeyeceksiniz. Kalp ritmi bozanları değil düzene koyanlarını oy vereceksiniz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde maalesef meclisi bırakıp kaçtılar, gittiler. Halka gidelim dedik kaçtılar. Kaçmaya devam edecekler. Biz kovalayacağız. Er yada geç cumhurbaşkanını da siz seçeceksiniz" ifadelerini kullandı. [/i] [/b]