AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-08-2008, 22:54   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Tercüman da şaşırdı bu deyime!
2009 yılında İstanbul'da yapılacak 5'inci Dünya Su Forumu koordinatörler toplantısında ilginç dakikalar yaşandı.

İlki 1997'de Fas'ta, daha sonra Hollanda, Japonya ve Meksika'da yapılan Dünya Su Forumu toplantılarının 5'incisi Türkiye'de gerçekleştirilecek. Dünyadaki su sorunun etraflıca masaya yatırıldığı ve çözüm arandığı toplantı 16-22 Mart 2009 arasında İstanbul Haliç Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek. Her 3 yılda bir yapılan toplantıların İstanbul'dakinin ana temasını "Su İçin Farklılıkların Birleştirilmesi" oluşturuyor. Önümüzdeki sene düzenlenecek etkinlikler öncesi koordinatörler Bakan Veysel Eroğlu'nun da katılımıyla biraraya geldi. Bakan Eroğlu, yaptıkları çalışmalarla İstanbul'da su sorununun tarih olduğunu söyledi. Zaman zaman bakanın elindeki konuşma metnini alan çevirmenin hareketleri salondakilere tebessüm ettirdi.

Veysel Eroğlu, yapılacak Dünya Su Forumu'nun başarılı olmasını ve "İstanbul'dan önce ve İstanbul'dan sonra" diye anılmasını istediğini kaydetti. Türkiye'de "Tereciye tere satmak" diye bir söz olduğunu belirten Bakan Eroğlu, burada su ile ilgili uzmanlar bulunduğunu, kendisinin su konusunda konuşmasının gereksiz olacağını belirtti.

İşte bu anda Bakan Eroğlu'nun sözlerini İngilizce'ye çeviren tercümanın, ''Sayın Hocam, bunu nasıl tercüme edeceğim?'' demesi, salonda gülüşmelere neden oldu. Tercüman "tereciye tere satmak" deyimini ingilizce "eskimoya dondurma satmak" olarak çevirdi. Bu çeviri de salondakileri güldürdü.


Grand Cevahir Otel'de düzenlenen Tematik Koordinatörler Toplantısı öncesi konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Dünya Su Forumu'nun Türkiye'de yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

"Benim ömrüm sularla geçti." diyen Bakan Eroğlu, İstanbul'da 1994 yılında çok büyük su sıkıntısı yaşandığını, bazı yerlere haftada bir su verildiğini anlattı. O zaman yürütülen çalışmalarla İstanbul'da su sorunun tarihe gömüldüğünü belirten Eroğlu, suların o zamandan bu yana aktığını akmaya da devam edeceğini dile getirdi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, kendisinin de İSKİ Genel Müdürü olmasının ardından önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Eroğlu, "Dün kafamı yastığa koyduğumda düşündüm. 1994'ten bu yana kaç insana su temin ettik diye hesap yaptım. Tam 25 milyon insana ilave su getirdiğimizi gördüm." dedi. Haliç'in çok büyük kirlenme yaşarken burayı temizleyip canlandırdıklarına işaret eden Eroğlu, şimdi Haliç'in yanında yapılan kongre merkezinde Dünya Su Forumu'nun yapılacağını anlattı.

Forum takviminin çok iyi işlediğini; paralel olarak Türkiye'de 15 bölgede su ile ilgili toplantılar planladıklarını belirten Eroğlu, uluslararası alanda da işbirlikleri olduğunu,Ürdün, Bosna, Kuzey Kıbrıs, Özbekistan, İsveç, İspanya, Brezilya gibi ülkelerle toplantılar yapılacağını dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet yaptığı konuşmada, başta çevre olmak üzere dünyanın çok kritik bir dönemden geçtiğini anlatarak, bu açıdan Dünya Su Forumu'nun ayrı bir önem taşıdığını kaydetti. Sadece bilimsel çalışmalarda da değil gündelik yaşamda da başta su ile ilgili sorunların hissedildiğini belirten Selamet, Dünya Su Forumu'nun bu sorunlara çözüm arandığını dile getirdi. İstanbul olarak bu toplantıya büyük bir hızla hazırlandıklarını belirterek, toplantıların yapılacağı Haliç Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi'nin bu sene içerisinde bitirileceğini söyledi. Toplantılara 80 ülkeden 20 binden fazla kişinin katılacağını belirten Selamet, İstanbul'un bu forumu büyük bir sabırsızlıkla beklediğini kaydetti.

Dünya Su Forumu Başkanı Loic Fauchon yaptığı konuşmada, toplantıya verilen destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür etti. Fauchon, Türkçe olarak, "Türkiye'ye yardımlarından ve bize verdiği destekten dolayı teşekkürlerimi iletirim." dedi.

SAMANYOLU HABER

 

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-08-2008, 23:00   #2
Kullanıcı Adı
Yâren
Standart Tercüman da şaşırdı bu deyime!
Teşekkürler +
Yâren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-08-2008, 23:01   #3
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Tercüman da şaşırdı bu deyime!
Rica ederim..

Ben teşekkür ederim.
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi