AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-21-2007, 19:12   #1
Kullanıcı Adı
loneliness
Standart Time: Seçim sonuçları AKP'yi cesaretlendirdi



Time dergisi, “Türk siyasetindeki en hassas konulardan biri” olarak nitelendirdiği türban yasağının kaldırılması konusunda Başbakan Erdoğan’ın şimdiye kadar adım atmaktan kaçındığını ancak seçim sonucunun ve Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin AKP’yi “cesaretlendirdiği”ni öne sürdü.

Time dergisi, Andrew Pervis imzalı haberinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın türban yasağına ilişkin açıklamalarına dikkat çekerek Erdoğan’nın “Türk siyasetindeki en hassas konulardan birini devam ettiriyor” görüşünü dile getirdi.

Erdoğan’ın açıklamalarının, AKP’nin Türkiye’nin “laik anayasasını değiştirme çabalarında nereye yöneldiği”ne ilişkin yeni tartışmalar yarattığını kaydeden Time, açıklamaların ayrıca kadının büyük bir çoğunlukla Müslüman olan bir toplumdaki kadınların rolü konusunda da soru işaretlerine yol açtığını kaydetti.

Açık Toplum Enstitüsü Başkanı Hakan Altınay, Time’ye yaptığı açıklamada türban yasağının kaldırılmasının, “iyi bir fikir” olabileceğini ancak anayasanın diğer bazı unsurlarını serbestleştirmeye yönelik daha kapsamlı bir çaba ile birlikte yapılması gerektiğini belirtirken Erdoğan’ın daha az “çatışmacı” bir tutum benimsenmesini istedi.

Time de, bazı “geleneksel laiklerin" ise, farklı görüşte olduğunu ve yasağın kaldırılmasının akıllıca olmayacağını düşündüğünü belirtti. Şerif Mardin’in yankı bulan, kadınların endişelerine ilişkin açıklamalarına da yer veren Time, Erdoğan’ın şimdiye kadar “siyasetten hassas” olan türban sorununu ele almaktan kaçındığını belirterek şöyle devam etti:

“Ancak, partisinin oyların yüzde 47’sini elde ettiği Temmuz seçimleri ve geçen ay muhafazakar bir Müslüman olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görevine getirilmesi ile birlikte dini açıdan muhafazakar partiyi cesaretlendirmiş gözüküyor.”

ABD’li dergi, iktidardaki AKP’nin başlıca görevlerinden birinin anayasayı gözden geçirmek olduğunu belirterek ilk taslağı basına sızdırılarak tartışmaları tetiklendiğini, tam taslağın ise gelecek ay beklendiğini kaydetti.

Türban yasağının kaldırılmasının Erdoğan’ı kişisel olarak ilgilendirdiğini belirten Time, Erdoğan’ın kızlarını üniversiteye okumaya ABD’ye gönderdiğine dikkat çekti.

--- http://www.time.com/time/world/artic...663751,00.html -----

hürriyet.com

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi