![]() |
#1 |
![]() Tüm dallarda Türkiye 1.'cileri Fatih'ten
Son 4 yılın tüm dallarda Türkiye 1.liği ve derecelerini kazanan Fatih Dersanesi, 2009 Yabancı Özel Okulları Sınavı'nda da 100 soruya 100 doğru cevap veren 5 öğrencisiyle yine “hep birinci.” ![]() Fatih Dersanesi öğrencileri, Ayça Atay’ı, Mert Birinci’yi, Aslı Ceren Çınar’ı, Mehmet Sait Orak’ı, Ezgi Eroğul’u, velilerini ve öğretmenlerini tebrik etti. Yabancı Özel Okullar Sınavı 31 Mayıs’ta uygulanmıştı. Bu yıl ilk kez, yabancı liselerde öğrenim görecek öğrencileri seçmek için uygulanan sınavda Fatih Dersanesi “5’i 1 yerde” yaptı. Öğrencilerle ve Fatih Dersanesi Genel Müdürü Sezai Eyüpoğlu ile sınavdan hemen sonra fatihdersanesi.com.tr editörü röportajlar yaptı. ![]() EZGİ EROĞUL: Bugün çok heyecanlıydım. Çünkü sınavdan sonra sorularımın doğru olup olmadığına bakmamıştım. Kendime güveniyordum. Ama bir yandan da ya yanlışım çıkarsa diye korkuyordum. Sonuçlara baktığımda hem şaşırdım hem de çok mutlu oldum. Benim başarımda ailemin desteği ve öğretmenlerim güveninin çok büyük önemi var. Hepsine çok teşekkür ederim. AYÇA ATAY: Başarımı öncelikle çalışmama borçluyum. 5.sınıftan beri Fatih Dersanesinin öğrencisiyim. Çok çalışmanın yanı sıra verimli çalışmak beni başarıya taşıdı. Çalışmamın ve emeğimin karşılığını almak beni çok mutlu etti. Şu anki mutluluğumu tarif edemiyorum. Tüm öğretmenlerime ve Fatih Dersanesi’ne çok teşekkür ediyorum. MERT BİRİNCİ: Fatih Dersanesi’yle düzenli ve sistemli bir plana bağlı olarak sınava hazırlandım. Sınav hazırlığının yanında sosyal hayatıma da yer ayırdım. Mutlu bir hazırlık sürecinin sonunda başarıyı yakaladım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. MEHMET SAİT ORAK: Çalıştık, emeğimizin karşılığını aldık. Geçmiş yıllarda Fatih Dersanesi’ni Türkiye birincilerine çok özeniyordum. O reklamlarda ben de yer almayı çok istemiştim. İsteğime ulaştım. Şimdi ben de Türkiye birinciliğinin mutluluğunu yaşıyorum. Bu birinciliği bana yaşatan Fatih Dersanesine çok teşekkür ederim. ASLI CEREN ÇINAR: Çok yoğun bir yılın ardından, başarıya ulaştım. Okulum, dersanem ve ailem bana çok destek oldular. Tarif edilemez bir mutluluk yaşıyorum. Kazanan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Tüm öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum. Fatih Dersanesi Genel Müdürü Sezai Eyüpoğlu, “Fatih Dersanesi başarısını bu beşi bir yerde ile süsledi,fatih dersanesinin başarısı bir kez daha tescillendi” dedi. “Bizler eğitiminin gönül işi olduğunu, bilginin sevgiyle yoğrulunca maya tutacağını bilen öğretmenleriz. Çocuklarımızın ışıltılı gözlerinin gördüğü düşleri bizler de kuruyoruz. Biz de yarının aynı güzellikte şekillenmesini istiyoruz, bunun için öğretiyoruz. 34 eğitim üssümüz ile İzmit ve İstanbul’da çocuklarımızın yeri hazır. Kalbimiz de tüm öğrencilerimize özel bir yer ayırabilecek kadar büyük. Öğrencilerimiz, onların başarması için gerekli her şeyin düşünüldüğü, özel olduğunun hissettirildiği bir ortamda eğitim görüyor. Türkiye birincilikleri ve diğer başarıların alt metni budur. Her şubemizde sınıfların performansları değerlendirildiğinde doğal bir üst seviye sınıfı oluşuyor. Tüm sınıflara aynı öğretim hizmeti verilirken hizmetin niteliği sınıfın ihtiyacına göre şekillenmekte. Üst seviye sınıfı ise ders saatlerinin daha hızlı ve yoğun kullanıldığı derslikler olmaktadır. Kurumumuzda öğretmenlerimiz de kendilerine verilen ile yetinmez. 40 yıllık birikimimizin doğal sonucu olarak, liselere hazırlık için bir okyanusu andıran büyüklükte bilgi ve doküman arşivimiz bulunmaktadır. Öğrencilerin gereksinimi doğrultusunda arşiv, öğretmenlerimizin hizmetindedir. Öğrencileri için ek kaynak, farklı sınavlar derlemektedirler. Bu yüzden alınan sonuçlar bizleri sevindiriyor ama şaşırtmıyor. Bu birincilikleri kitlesel başarımızın bir simgesi olarak görüyoruz. 2001 yılında Özel Okullar Sınavı Birinciliği ile başlayan Türkiye dereceleri sürecimiz dersanemizin büyümesi, teknolojik alt yapısının gelişmesi, insan kaynakları politikamız ve branşların zümre organizasyonumuz ile doğru orantılıdır. Türkiye birinciliklerimiz buzdağının görünen yeridir, medyaya yansımayan ama velilerimizin çok iyi bildiği kitlesel başarımız aslında en büyük övünç kaynağımızdır. Birinciler dersanemizin niceliksel büyüklüğü düşünüldüğünde istatistiksel bir sonuç, bir olasılık olarak düşünülebilir. Ancak Fatih Dersanesi’nin bunu her yıl yaşıyor olması bunun bir tesadüf olmadığını, bu başarıların sistemli ve özverili çalışmanın sonucu olduğunu gösteriyor. Tam öğrenmenin sağlanması için öğretmenlerimiz derslerinde mesleklerinin gereği öğretim tekniklerini kullanırken, onları yönlendiren veriler mevcuttur. Bu veriler bilgisayar tamamı ortamında değerlendirilen sınavlarımız ile elde edilir. Bu anlamda sınavlar sadece öğrenci ve veli için değil, öğretmenleri için de önemli bir geri bildirimdir. “
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |