AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 12-03-2010, 01:59   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart Türbanlı sınıftan çıkmadı, öğrenciler bahçede ders yaptı!
Türkiye’de üniversitelerde türbanın serbest bırakılıp bırakılmaması tartışılırken, konuyu ilköğretim seviyesine çeken örneklerden Mersin Sakarya İlköğretim Okulu öğrencisi 13 yaşındaki M.G., yine okulunda türban eylemi yaptı. Zorla derse giren M.G. sınıftan çıkmayınca, öğretmen diğer öğrencilerle bahçede ders yaptı.

Geçen ekim ayında türbanla derslere girmeye çalışan ve okul yönetimi tarafından defalarca dışarı çıkartılan 8’inci sınıf öğrencisi M.G., dün sabah babası inşaat işçisi 46 yaşındaki Hasan G. ile birlikte okula geldi. Bahçede türbanlı sınıfa giremeyeceği yönünde uyarılan M.G., rehberlik öğretmenleri ve okul yöneticileri tarafından ikna edilmeye çalışıldı.

Öğretmenler ve okul yöneticileriyle konuşurken iddiaya göre “Tuvalete gideceğim” diyerek odadan çıkıp koşarak eğitim gördüğü 8-C sınıfına giren M.G. sırasına oturdu. Öğretmen ve yöneticilerin uyarılarına karşın sınıfta kalmayı sürdüren M.G., “Beni dışarıya çıkartamazsınız. Vali veya Milli Eğitim Müdürü gelip beni dışarıya çıkartsın. Ben böyle derse gireceğim” diyerek karşı koydu.

Bunun üzerine okul idarecileri sınıftaki öğrencileri dışarı çıkarttı. Öğretmen, banklara oturan öğrencileriyle bahçeye ders yaptı. M.G. de sınıfta tek başına oturdu, öğle tatilinde evine gitti.

M.G., okula türbanla gelip gitmeye devam edeceğini söyledi ancak bu sabah derse gelmedi.
Tünban eylemcisi öğrenci M.G.'nin babası Hasan G., Hizbullah terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı ve 24 Ağustos 2010’da tahliye edildi. Hasan G., kızının okula türbanla gelmesinin örgütlü bir eylem olmadığını ileri sürdü.

http://haber.gazetevatan.com/turbanl...44080/1/Gundem

EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-03-2010, 03:42   #2
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
"Hizbullah terör örgütü" kadar başlarına taş düşsün laikçi teröristler.

Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış

13 yaşındaki müslüman bir genç kzıın tesettürüyle hayatın tüm alanlanlarında yaşayabilmesi inancının gereği en temel haklarındandır. Duyarlı ve derrtli babalara selam olsun...

Haberin dili faşist zihniyeti ifşa ediyor zaten

Kanunlarda da böyle bir yasak olmadığı için kızı dışarıya çıkaramayanlar kendileri çıkıyor...

Vicdanlarından ve hakikatten nereye kadar kaçabilecekler
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-03-2010, 04:26   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Hadi yelim bu kızın babası örgüt için yaptı.Veya ankaradaki bilmem ne isimli kızın babası ortalığı karıştırmak için kızını zorladı,veya manisada kızını okula gönderen evrenesoğlu müridi ortalığı karıştırmak için birisi ortaya çıktı.
Hiç bir örgütle,veya dernekle,veya partiyle,artık her ne zıkkımsa alakası ilişkisi olmayan birisinin kızı okula gitmek istediğinde ne denilecek ne yazılacak ? Burasını tartsınlar önce.
Mesela eskiden bizim okulun kantinini yöneten kız,üniye ilk gittiği gün kapıdan sokulmadığı için tabi üzüldü büzüldü ağladı sızladı,annesi babası 'açta gir' demesine rağmen yinede yapmadı,girmek için direndi.Kendisi anlattı bunu.Şimdi basın bunu ne olarak yazabilir ? Kıza hangi sıfatı yükleyebilir ? İnancı uğruna mı ? Yoksa sörgüt sempatizanı olarak mı ?

Doğru veya yanlış,öğrencilerin arkadaşına yardımcı olmaları gerekirdi.Öğretmenin sözüne kanıp ders alanı dışında okul bahçesinde derse katılmamaları lazımdı,gerçi bu yaştaki çocukların beynine enjekte ediyorlar laiklik denen fitneyi.

Önceden doğru bulmazdım ilk okul için daha erken diye ama ne erkeni ? Geç bile kalındı.
Zaman geçtikçe yozlaşma artıyorken daha fazla geç olmadan daha da üzerlerine gidilmeli.
Alt 12-03-2010, 17:08   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
özgün genç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"Hizbullah terör örgütü" kadar başlarına taş düşsün laikçi teröristler.

Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış

13 yaşındaki müslüman bir genç kzıın tesettürüyle hayatın tüm alanlanlarında yaşayabilmesi inancının gereği en temel haklarındandır. Duyarlı ve derrtli babalara selam olsun...

Haberin dili faşist zihniyeti ifşa ediyor zaten

Kanunlarda da böyle bir yasak olmadığı için kızı dışarıya çıkaramayanlar kendileri çıkıyor...

Vicdanlarından ve hakikatten nereye kadar kaçabilecekler
Alt 12-03-2010, 21:36   #5
Kullanıcı Adı
Kafa Ayarı
Ya kardeşim 13 yaşında kız ya 13. Sizce kendi özgürlüğüyle mi taktı o başörtüsünü yoksa ailesinin ona bir dayatmasımıdır ? Bu kızlar gelir 18 20 yaşına kendisi karar verir (gerçi o kızlara da baskı oluyor takması içinde neyse).. Diyeceğim şu bunlar daha ergenlik çağına gelmemiş Ufacık kızı kadın yerine koyup ona bunu dayatana lanet olsun diyorum.Bardakoğlu nun da dediği gibi Başörtüsü islamın ön şartı değildir. Bazı sayfalarda görüyorum bırakın Başörtüsü takmayı bağlama şekillerine kadar inmiş.Öyle değil böyle bağlayacaksın yoksa olmaz, gibi insanlar korkutuluyor Bırakın herkes özgürce karar versin Üniversitelerde türbana kesinlikle karşı değilim ama ilkokulda da olmaz artk
Kafa Ayarı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-03-2010, 21:46   #6
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
Kafa Ayarı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ya kardeşim 13 yaşında kız ya 13. Sizce kendi özgürlüğüyle mi taktı o başörtüsünü yoksa ailesinin ona bir dayatmasımıdır ? Bu kızlar gelir 18 20 yaşına kendisi karar verir (gerçi o kızlara da baskı oluyor takması içinde neyse).. Diyeceğim şu bunlar daha ergenlik çağına gelmemiş Ufacık kızı kadın yerine koyup ona bunu dayatana lanet olsun diyorum.Bardakoğlu nun da dediği gibi Başörtüsü islamın ön şartı değildir. Bazı sayfalarda görüyorum bırakın Başörtüsü takmayı bağlama şekillerine kadar inmiş.Öyle değil böyle bağlayacaksın yoksa olmaz, gibi insanlar korkutuluyor Bırakın herkes özgürce karar versin Üniversitelerde türbana kesinlikle karşı değilim ama ilkokulda da olmaz artk
13 yasinda baleye gidecegine kendisimi karar veriyor yoksa ailesi mi?
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-03-2010, 21:48   #7
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
nerden biliyorsun hür iradesiyle takmadığını?
yanındamıydın?
yoksa gidp sordunmu?
ezbere konuşma arkadaşım..
9 yaşında ki ufacık çocuk balerin elbisesi giyerken kimse ona birşey demiyor...
geçin bu martavalları...
balerin elbisesi giymek kadar, başörtüsüde serbest olmalıdır..
Alt 12-03-2010, 21:49   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
Etek giydirirken önlük giydirirken öğrencileremi soruyorlar...
Alt 12-03-2010, 21:51   #9
Kullanıcı Adı
Fırat
Alıntı:
Dediğin gibi işte bırakalım kime ne takıyorsa nasıl takıyorsa yada takmıyorsa kişinin kendinisi karar versin.. İstediği yaşta da takabilir onada karışmayalım bize ne her ailenin özel yaşantısından. İsteyen çocuğunun boynuna haç takıp göndersin ilköğertime bize ne...
Alt 12-03-2010, 21:58   #10
Kullanıcı Adı
Kafa Ayarı
Babası CNN de canlı yayına çıktı ve Allah beni tehdit ediyor cehennemle korkutuyor.Benimde kızım başını örtmek zorunda dedi Kendi özgürlüğüyle takmamıştır yani Bu kadar küçük yaşta bir kız
Kafa Ayarı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)