AK Gençliğin Buluşma Noktası
Ekonomi Ekonomi haberlerini bu bölümde paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-06-2013, 20:48   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Türkiye'nin İlk Yerli Tramwayı Raylarda
Türkiye'nin ilk yerli tramwayı raylarda



Türkiye'nin yerli yapımı olan ve bayramda seferlere başlayacak olan ipekböcekleri, test aşamasında şehir turu atmaya devam ediyorlar.

Test sürüşleri sırasında ilk defa iki ipek böceği görüntülenirken, park sorunları yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin danışmanlığında üretilen ve Heykel - Garaj T1 hattında kullanılacak olan Türkiye'nin ilk yerli tramvayı 'İpekböceği', Kurban Bayramı'nın 1. günü yolculu seferlerine başlayacak. Şehir merkezini; araç gürültüsü, egzoz gazı kirliliği ve yoğun araç trafiğinden arındırmak için Büyükşehir Belediyesi'nin danışmanlığında üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayı 'İpekböceği'nin hizmet vereceği T1 tramvay hattı çalışmalarında sona gelindi. Şehir içi ulaşıma nefes aldıracak olan tramvayda, 5 Ekim Cumartesi gününden itibaren tüm gün yolcusuz deneme işletimi, Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 15 Ekim Salı gününden itibaren de yolculu seferler başlayacak.

FİYATLAR BELİRLENDİ


Tramvayda tüm binişler 0,50 TL olup tek ücret tarifesi uygulanacak. BURULAŞ yetkililerinin açıklamasına göre, tramvayın bayramın ilk günü 09.00 ile 18.00 saatleri arasında yolculu sefer yapacak olmasından dolayı, 15 Ekim Salı günü 06.00 ile 24.00 saatleri arasında demiryolu üzerinde parklanma ve duraklama yapılmaması ve aksi taktirde cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

İKİNCİ VAGON DA RAYLARDA

26 Ağustos'ta başlayan test sürüşlerin ardından T1 hattı üzerine park eden araçlar nedeniyle sıkıntı yaşayan ipek böceğinde artık vatandaş ve araç sürücüleri alışmaya başladılar. Test sürüşleri daha kısa zamanda tamamlanmaya başladı. Yaklaşık 3 aydır sergilenen ilk ipekböceğinin ikincisi de dünden itibaren raylarda deneme seferlerine başladı. Seferlerin bayramda başlamasıyla birlikte sorunlarından tamamen ortadan kalkacağına inanan Bursalılar, seferlerin bir an önce başlamasını bekliyorlar.


Öte yandan seferlerin resmen başlamasıyla vagon sayısının 6 olacağı öğrenildi.


Kaynak

Star 04.10.2013

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ilk yerli tramwayı, ipekböceği, türkiye'nin, yollarda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım