AK Gençliğin Buluşma Noktası
İslam'da Kadın & Tesettür İslamda kadın,tesettür vb. ile ilgili konuları bu bölümde paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-22-2011, 02:50   #1
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart Umut Der: Örtünme Hakkı Kutsaldır
Umut Der Genel Başkan Yardımcısı İzzeddin Ekinci, yeni eğitim ve öğretim yılında dileklerinin İslam Dini inancı gereği tesettürlü bir şekilde okula giden kız öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerinin engellenmemesi olduğunu söyledi.


BATMAN - Muhtaçlar İle Dayanışma Derneği Umut Der Gıda Bankası Genel Başkan Yardımcısı İzzeddin Ekinci yazılı açıklama yaparak, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi.

Öğretmen ve öğrencilerin eğitim ilke ve kuralları doğrusunda sağlıklı bir iletişim kurmalarını umduklarını kaydeden Ekinci, açıklamasında, yeni eğitim ve öğretim yılında dileklerinin İslam Dini inancı gereği tesettürlü bir şekilde okula giden kız öğrencilerinin eğitim ve öğretimlerinin engellenmemesi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: "Bunu engelleyecek hiçbir yasal engel olmamasına rağmen maalesef geçmişte birçok kız öğrencimize zulümler yaşatıldı. Bilinmelidir ki; dernek olarak bu zulümler ve keyfi uygulamaların son bulması için çaba sarf edeceğiz. Çünkü örtünme hakkının kutsal olduğuna ve hiçbir beşerin bunu engelleyici bir şekilde tahakkümü altına alma hakkının olmadığına inanıyoruz."

Tüm kız öğrencilere seslenen Ekinci, "örtünme hakkı kutsaldır, kendinizi manen huzurlu kılacak, dünya ve ahretlerinizi şenlendirecek örtülerinizle okula gitmeniz en uygun olanıdır. Bu uğurda önünüze çıkabilecek engelleri inanç ve kararlılığınız ile aşacaksınız inşallah. Öğrenci Velilerininse çocuklarına destek olmaları bu işi kolaylaştıracaktır." dedi.

"Öğrencinin Örtüsüne Takınılması Eğitimin Amacından Sapmadır"
Başörtüsüyle eğitim ve öğretim hakkının engellenmesinin utanç verici, bir o kadarda ilkel olduğunu ifade eden Ekinci, "Asıl eğitim ve öğretim, bilgi çağının yakalanması yolunda sarf edilen ilmi ve teknik bilgilerin kavranılması, kavratılması ve yaşatılmasıdır. Bunun aksine öğrencinin örtüsüne takınılması ise asıl amaçtan sapmadır. Bu sapma geleceğimize, ilerlememize vurulmuş en büyük darbedir. Bu engelleme kimin eliyle yapılmış olursa olsun toplumun refahına, ilmi geleceğine ve teknik ilerlemesine ihanettir." İfadelerine yer verdi.

Hak ve özgürlüklerin sıkça dillendirildiği bu zamanda hak ve özgürlükleri kısıtlayan hatta hiçe sayan yaklaşımların eğitim yuvalarından çıkarılmasını dileyen Ekinci, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diledi. (Veysi Demir-İLKHA)

 

Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım