AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05-04-2012, 13:08   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart "Yaptığımız Haberler Vicdanımı Sızlatıyordu; Keşke Karşı Çıksaydım"
Arena'nın eski koordinatöründen 28 Şubat itirafı: Yaptığımız haberler vicdanımı sızlatıyordu; keşke karşı çıksaydım

28 Şubat döneminde Arena programının yapım koordinatörü olan Mehmet Ali Önel, o süreçte medyanın rolüne ilişkin ilk kez konuştu.

Medyanın kurgu haberlerle postmodern darbeyi haklı çıkarmak için zemin hazırladığını söyleyen Önel, "Medya birkaç çarşaflı, sakallı insanla şeriatın gelmeyeceğini biliyordu; ama postmodern darbeyi haklı çıkarmak için manşetler atıldı. Kamuoyunun desteği alınmaya çalışıldı." dedi. O dönem yapılan haberlerin vicdanını sızlattığını belirterek, "Bugün kendimi sorumlu hissediyorum. Bundan dolayı da üzüntülüyüm. Keşke ben o günlerde yapılan haberlere karşı durabilseydim. Eğer duramıyorsam da istifa etseydim." diye konuştu.

Yaklaşık 12 yıldır 'Deşifre' isimli programı yapan Mehmet Ali Önel, 28 Şubat döneminin en çok konuşulan isimlerinin Müslüm Gündüz ve Fadime Şahin olduğunu anlatarak, bu isimler üzerinden bir tiyatro oynandığını ve bunu fark edemediklerini dile getirdi. Bile bile bu oyunun içinde yer alınamayacağını ifade eden Önel, "O süreçte Ali Kalkancı, Fadime Şahin ya da Müslüm Gündüz nereye gitse haberdi. Muhtemelen o tiyatroyu yapanlar, Arena programında bunun konuşulmasının daha etkili olacağını düşünmüş olabilirler ki Arena'ya çıkıyorlardı. Keşke o haberlere karşı durabilseydim." ifadelerini kullandı. '28 Şubat sürecinde medya dâhil edilmesin' çağrısına da karşı çıkarken, "Medya, bu sürecin en önemli aktörüydü bir yerde. Süreci medya hazırladı. Eğer bu medyayı bu soruşturmanın dışında tutarsanız eksik olur. Farkında olmadan kullanılanlarla bu işin elemanı olan gazeteciler de ayıklanmış olur." değerlendirmesinde bulundu.

Daha 2008'de '411 El Kaosa Kalktı' Manşeti Atıldı

Mehmet Ali Önel, 'İttihatçı medya geleneği'nin bugün hâlâ devam ettiğini de söyledi. "Daha 2008'de üniversitede başörtüsünü serbest bırakan düzenleme için '411 el kaosa kalktı' manşeti atıldı." diyen Önel, "İttihatçı medya, askerle aynı kafada ve ona göre hareket ediyor. Sadece 28 Şubat sürecindeki gazeteciliği ele alırsak meseleyi küçümsemiş ve kısıtlamış oluruz. Aynı iklim bugün olsa yine aynı manşetleri atacak gazeteler çok." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak

Zaman 02.05.2012

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)