AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-25-2012, 02:12   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart YASAKÇI DAYATMALAR BİTSİN

MAZLUMDER Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Soner Kartal,“Dileğimiz okullardan adliyelere kadar hiç kimsenin kılık kıyafeti yüzünden çalışma hayatından menedilememesidir” dedi.

Yasakçı dayatmalar bitsin


MAZLUMDER Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Soner Kartal,“Dileğimiz okullardan adliyelere kadar hiç kimsenin kılık kıyafeti yüzünden çalışma hayatından menedilememesidir” dedi. Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu’nun Abdi İpekçi Parkı’nda düzenlediği 346. hafta eyleminde konuşan Kartal, “Dileğimiz kamusal alanda ve iş hayatında başörtüsü yasakçılarına karşı bu mücadelenin kararlı bir şekilde sürdürülebilmesi ve bundan sonra okullardan adliyelere kadar hiç kimsenin kılık kıyafeti yüzünden çalışma hayatından menedilememesidir” diye konuştu. Kartal, şöyle dedi: “ Ancak ne yazık ki, kurumlarda kimlik kartlarında dahi sorun çıkarılmakta ve çalışanlara herhangi bir yasal düzenleme olmamasına rağmen kurum kimlik kartlarında dahi başörtülü fotoğraf kullanılamayacağına ilişkin uyarılmaktadır. Kimlik kartlarına dahi yansıtılan yasakçı uygulamaların derhal son bulmasını ve ısrarcı olmaları halinde bu kurum ve kuruluşların isimlerini açıklayacağımızı belirtiyoruz.”
Geçtiğimiz haftalarda bir başörtüsü yasakçısının 2 yıl bir ay hapis cezasına çarptırılmasının tarihi ve önemli bir karar olduğunu hatırlattı. Yasakçıların cezalandırıldığı bu haberin kamuoyunda yeterince paylaşılamadığını ifade eden Kartal, Ege Üniversitesi’nde başörtüsü mağduru öğrencilerden Fatma Nur Gidal’ın MAZLUMDER İzmir Şubesi’ne başvurarak hukuki destek talebinde bulunması üzerine, MAZLUMDER yöneticisi ve üyelerinden Av. Hasan Erdoğan, Av. Turhan Tutumlu ve Av. Mehmet Gün İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak hukuk sürecini başlattıklarını bildirdi. Soner Kartal, “Bunun üzerine Ege Üniversitesi’nde öğrenim gören başörtülü öğrencinin, “okula girmesini engellediği’’ öne sürülen Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü açılan dâvâ sonucunda öğrencinin eğitim öğrenim hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldığını hatırlattı. Kartal, böylece Üniversiteleri birer kışlaya çeviren, kampüste başörtüsü avcılığı yapan zihniyet yargısal olarak da mahkûm edilmiş olduğunu ifade etti. Kartal, Bu karar bundan sonraki dâvâlar için bir emsal teşkil edecek olup, artık üniversitelerde kılık kıyafet dayatmasını sürdürenlere karşı dâvâ açılabilecektir” diye konuştu.


Yeni Asya

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-25-2012, 02:33   #2
Kullanıcı Adı
Atlantis
Standart
yargi reformu yapmadan zor biraz.
Atlantis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi