![]() |
#1 |
![]() Her sey yapilabilir
Bir beyaz kagitla Uçak örnegin uçurtma mesela Altina konulabilir Bir ayagi ötekilerden kisa oldugu için Sallanan bir masanin Veya siir yazilabilir Süresi ötekilerden kisa Bir ömür üzerine. Bir beyaz kagida Her sey yazilabilir Senin disinda Güzelligine benzetme bulmak zor Sen iyisi mi sana benzemeye çalisan Her seyden Bir GÜLden bir ilk bir sonbahardan sor Belki tabiattadir çaresi Senin bir çiçege bu kadar benzemenin Ve benim Bilinci nasirli bir bahçivan çaresizligim Anlarim bitkiden filan Ama anlatamam Topragin günesle konusmasini Sana çok benzeyen bir çiçek yoluyla Sen bana isik ver yeter Bende filiz çok Köklerim içimde gizlidir Gelen giden açan soran bere budak yok Bir siir istersin "Içinde benzetmeler olan" Kusura bakma sevgilim Heybemde sana benzeyecek kadar Güzel bir sey yok Uzun bir yoldan gelen Tedariksiz katiksiz bir yolcuyum Yarali yarasiz sevdalardan geçtim Koynumda bir beyaz kagit bosluk Her seyi anlattim Olan olmayan acitan sancitan Bilsem ki sana varmak içindi Bütün mola sancilari Bütün stabilize arkadasliklar Daha hizli kosardim Severadim gelirdim Gözlerinin mercan maviligine Sana bakmak Suya bakmaktir Sana bakmak Bir mucizeyi anlamaktir Sana sola bakmadan yürüdügüm yollar taniktir Ask sorgusunda sahanem Yalniz kelepçeler saniktir Ne yazsam olmuyor Çünkü bilenler hatirlar Hem yapilmis hem yapma çiçek satanlar Bahçivanlar degil tüccarlardir Sen öyle göz Sen öyle toprak ve günes ortakligi Sen teninde cennet kayganligi iken Sana siir yazmak ahmakliktir Bir tek söz kalir Dislerimin arasindan Ben sana GÜLÜM derim GÜLün ömrü uzamaya baslar Verdigim bütün sözler Sende kalsin isterim Ben sana gülüm derim Gül sana benzedigi için ölümsüz Yazdigim bütün siirler Sana baslayan bir kitap için önsöz Sana bakmak Bir beyaz kagida bakmaktir Her sey olmaya hazir Sana bakmak Suya bakmaktir Gördügün suretten utanmak Sana bakmak Bütün rastlantilari reddedip Bir mucizeyi anlamaktir Sana bakmak Allah'a inanmaktir... ... Yilmaz Erdogan
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Mütiş bi yorum çok uzun yıllar önce ezberlemiştim bunu paylaşım için teşekkürler +1 ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Sanırım Yılmaz Erdoğan'ın bu şiiri Hz. Muhammed'e yazdığını biliyordur herkes...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
yılmaz erdoğan'ın sosyalist hatta kürt milliyetcisi olduğunu hepimiz biliyoruz... ayrıca bu kadar yüksek dini hassasiyetleri olduğunuda hiç duymadım.. ama neyse... şairin yaşam tarzı yada kime yazdığı değil konumuz.. ben cok etkilendiğim bi şiir olduğu için paylaştım.. sahiden güzel bi şiir... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Hocam bir de bu kulakla dinlerseniz anlayacaksınız. Bu bir iddia değil, kendisinin de benim söylediğim şekliyle onayladığı bir gerçek.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Muhabbetiniz güzel, şiir güzel ama bu şiiri dahaa önce de paylaşanlar olmuş bu forumda...
![]() http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=24.0 |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
çok yakışır bu sözler en sevgiliye ama ben şairin kimliği açısından itiraz ettim yoksa sen bizzat duyduysan sana itimatım tamdır... öyle diyorsan tartışmam bile... ve inşaallah da öyledir zira çok yakışır... ;) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Evet, zaten bu şiir bir cismaninin hak edemeyeceği kadar büyük sözler içeriyor.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
forumu hıfzetmedim nihayetinde... böyle link koyup kusur serd edilcek bişey yaptığımı sanmıyorum... etkilendim ve paylaşmak istedim... gereksiz mandallama yapmayalım :D |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
![]() Alıntı:
Konu açarken daha dikkatli olursan eğer, böyle uyarılara maruz kalmazsın. Ayrıca, daha önce paylaşılıp paylaşılmadığını bilmen için forumu hıfzetmene gerek yok. Forum da bir arama motoru var. O sana yardımcı olur ve forum kuralları der ki, forumun temizliği açısında aynı konuları tekrar tekrar paylaşmayalım... |
|||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|