AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-17-2011, 00:26   #1
Kullanıcı Adı
onurcan
Standart Yunanistan Başbakan Yardımcısı İstanbul'da


Yunanistan Başbakan YardımcısıTheodoros Pangalos, Türkiye'yi çokgüçlü gördüğünü belirterek, ''Ekonomik ve siyasal açıdan büyük gelişme var. İnsanlar kendilerinegüvenmeye başladı'' dedi.

Yunanistan Başbakan Yardımcısı Theodoros Pangalos, Türkiye'yi çok güçlü gördüğünü belirterek, ''Ekonomik ve siyasal açıdan büyük gelişme var. İnsanlar çok mutlu ve çok başarılı, kendilerine güvenmeye başladı'' dedi.

İstanbul ziyareti çerçevesinde Rum Vakıfları Destekleme Derneğinin (RUMVADER), Taksim Aya Triada Rum Kilisesi salonunda onuruna verdiği davette konuşan Pangalos, çok sık geldiği Türkiye'de siyaset ve iş dünyasından birçok dostu olduğunu söyledi.
İstanbul'daki Rum cemaatiyle 1986'dan beri ilişkisi olduğuna işaret eden Pangalos, dönemin Yunan hükümetinde dışişleri bakanı iken Türkiye'deki mevkidaşı İsmail Cem ve Turgut Özal ile Rum cemaatinin sorunlarıyla ilgili sık sık görüştüğünü anlattı.
Pangalos, bu görüşmelerde, iki ülke arasındaki bazı sorunların çözülemeyeceğini, ancak buna karşın çözümlenebilecek sorunların da var olduğunu belirttiğini kaydederek, bazı konularda çözüm önerilerinde bulunduğunu aktardı. Bu konulardan birinin, Yunan vatandaşlarının Türkiye'de mal alıp satabilmesi olduğunu ifade eden Pangalos, şöyle devam etti:
''Bu sorun daha sonra çözüme kavuştu. Diğer tekliflerim ise Gökçeada ile Limni Adası arasında vapur seferlerinin yapılması ve Heybeliada Ruhban Okulu'nun açılmasıydı. Ancak bunlar olmadı. Mesela Yunan vatandaşlarının Türkiye'de mal alıp satmasına izin verilmesinden sonra Finansbank, Yunanlılar tarafından alındı.İlk zamanlarda Yunanistan'ın milliyetçi çevreleri rahatsız oldu. 'Yunan bankasıneden Türkiye'ye yatırım yapıyor?' şeklinde itiraz edildi. Ancak şu an yurt dışındaki Yunan şirketlerinin en başarılılarından biri Finansbank'tır. Bizimbankalarımız başarısız, Türkiye'deki bankaları örnek alarak kendilerine çeki düzen verecekler.
İnsanlarımız birbirine çok benziyor. Ortak yanlarımız çok. Mesela bugün Patrikhane'yi ziyaret ettim. Orayı gezen gençleri Yunan zannettim. Onlara Yunanca bir şeyler söylediğimde anlamadıklarını fark ettim. Sonradan bana ogençlerin, Patrikhane'yi gezmeye gelen Türk gençleri olduğunu söylediler.''
Pangalos, ayrıca Türkiye'nin ekonomik ve siyasal açıdan büyük gelişme kaydettiğini vurgulayarak, Türkiye'nin bu tekliflerle ilgili istediği kararı verebilecek güçte olduğunu, buna karşın Yunanistan'ın bugün ekonomik olarak zor günler geçirdiğini kaydetti.
Theodoros Pangalos, ''Türkiye'yi çok güçlü görüyorum. Ekonomik ve siyasal açıdan büyük gelişme var. İnsanlar çok mutlu ve çok başarılı, kendilerinegüvenmeye başladı'' diye konuştu.

AA

 

onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi