AK Gençliğin Buluşma Noktası
Makale & Deneme Makale ve deneme içerikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 05-01-2008, 03:21   #1
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Standart Yüreğimin Hasar raporu
(*Son dönemde makale yazmaktan epeyce uzaklaşmışken, başladığım şiir bir türlü tamamlanmadı. İnadımın sonunda kırık dökük bir şeyler çıktı işte. Buraya ayrıca konu olarak ekleme nedenim fikirlerinizi almaktır. )

Bu yazıda yer alan sözler “ Yüreğimin hasar raporudur.** ”

Not: Yüreğimin kalemimde tutuklu kalmasına rağmen ummanında kaybolduğum “Nergis Bakışlı” Yâr’e aciz haykırışım, yüreğime isyankâr sitemimdir.

Bir gün ashabından biri sana geldi;
— Ey Allah´in Resulü, dedi, Seni o kadar seviyorum ki, sen aklıma gelince, hemen gelip seni görmesem, canım çıkacak gibi oluyor. Sonra ahireti düşünüyorum... Eğer Cennete girersem, seninle birlikte olamayacağım, aşağı mevkilerde kalacağım. Belki Seni hiç göremeyeceğim. Bu da zoruma gidiyor. Ben istiyorum ki, Cennette de seninle beraber olayım! Sen de;
- “Kişi sevdiğiyle beraberdir.” buyurdun.

Peki ya biz Efendim? Biz ne kadar yanında olabileceğiz senin?

Hz. Enes ile paylaşırken özlemini; “Beni görmedikleri halde bana iman eden kardeşlerimi görmeyi çok isterdim.” demiştin. Yaradan’ın “Sen olmasan, kâinatı yaratmazdım.” dediği, yaratılmışların En Şereflisi sen bizi görmeden sevmişken biz ne kadar layık olabildik sevgine?

Sözler vermiştik nurunla aydınlattığın Mekke’de, Medine’de…

Yusuf olup zindanlarda yatmadık, açlıktan ağzı kokan Ali olamadık, tonlarca taşlar altında kalan Bilal olamadık, “Anam, babam sana feda olsun, ya Resulullah ” diyen Sad Bin Muaz olamadık… Ama söz vermiştik Efendim, tutamadık.

Fani şeyler kapladı dünyamızı.

Okuldu, sınavdı derken unuttuk asıl vereceğimiz sınavı.

Bu eteğin üzerine bu bluz yakıştı mı diye düşünürken unuttuk çektiğin cefaları…

Sedaların, Hülyaların süslü dünyalarında kaybettik rüyalarımızı. Kim ne yapmışın derdine düşünce kaçırdık namazlarımızı.

Sen sabahlara kadar ibadet ederken, biz internetin, televizyonun faydasız amaçlarına harcadık dakikalarımızı… Üzerimize farz edindiklerimiz değişti çünkü. Namazı kazaya bırakabilirdik, hatta kılmayabilirdik de ama sabahlamalıydık bilgisayar başında cenneti garantilemişçesine…

Söz vermiştik Efendim, söz vermiştik Âlem-i Ervahta…

Sadece sen aydınlatacaktın dünyamızı. En yaşanılası aşktı senin aşkın ve sadece senin için açacaktı sevda iklimin en güzel çiçeği. Başka sevgiler almayacaktı yerini, yalan sevdalar olmayacaktı kalbimizin ve aklımızın buluştuğu her dem aşkı çağıran noktada. Ama olmadı Sevgili.

Sadece senin için akacaktı gözümüzdeki yaşlar. Nil olup çağlayacaktı. Senin için akınca, kupkuru çöller aydınlığı bulacaktı. Olmadı. Dalgalı bir ummanda riya ve yalan dolu hüzünlere süzüldü gözyaşları…

Senin aşkınla mutmain olan kalbimiz şaşmayacaktı atışlarında… Ama çıkmaz sevdaların koynunda eksik kalan yanımızın acısıyla, hüzzam makamında dem vurdu ayrılıklar sol yanımıza…

Olmadı Efendim, olmadı…

Sahte aşklara döktük gözyaşlarımızı, boş işlere harcadık Rabb’e yalvaracağımız, şefaat dileyeceğimiz dakikaları.

Yüreğimde “Ümmeti, ümmeti” sözleri yankılanırken şefaatini dileyecek yüzüm yok şimdi ve gözümdeki iki damlayı akıtacak cesaretim. Ama kapına geldim Efendim…
İlk kez bu kadar içten hissettim seni, adın ilk kez bu kadar titretti yüreğimi. Göz pınarlarımdaki iki damla süzüldü ansızın… Sanki gözlerim değil de yüreğim ağlıyordu içten içe. Dili tutuldu sesimin, yüreğim konuştu sessizce. Kokun kapladı birden her yeri.
“Muhammed” sesiyle bir mumun alevi titredi önce gelişini müjdeler gibi, sonra suretin kapladı günahlarla dolu yüreğimi… Kelimelerin kifayetsiz kaldığı andı, yüreğim yalvardı:
— Allah’ım ne olur bir daha!!!
Ve beyazlar içinde, tebessüm eden yüzün gözlerimin önünde bir kez daha…

Her şeyimken benim hiç bir şeyliğimi bilip, “senden başka her şeyden senin için vazgeçerek” geldim. Günahlarla dolu bir ummandayken gönlüm, şimdi sonsuz bir huzurla Asr-ı Saadete sürgün…

Ayşe_Berra - 18.04.08 / Cuma
01:15

Ayşe_Berra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-01-2008, 17:28   #2
Kullanıcı Adı
Hıfz-ı lisan
Ankette de vardı ve benim beğendiğim yazılardan biri idi..Acizane kalemden yoksun olunca yorum yapacak kelimeler bulunamıyor... Kalbinizin altındaki cevherin kararmaması temennisiyle..saolun +
Hıfz-ı lisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-01-2008, 19:05   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Bu yazı anketteki birincimdi. Herşey çok güzel anlatılıyor.
Tebrikler
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2008, 01:13   #4
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Alıntı:
hıfz-ı lisan Nickli Üyeden Alıntı
Ankette de vardı ve benim beğendiğim yazılardan biri idi..Acizane kalemden yoksun olunca yorum yapacak kelimeler bulunamıyor... Kalbinizin altındaki cevherin kararmaması temennisiyle..saolun +
Teşekkür ederim Gülsün ;) Yürekten bir aminn diyorum. ;)
Alt 05-02-2008, 01:14   #5
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Alıntı:
ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı
Bu yazı anketteki birincimdi. Herşey çok güzel anlatılıyor.
Tebrikler
Çok teşekkürler Murat, açıkcası birincin olmama şaşırdım. Beklemiyordum ama çok da mutlu oldum. çok teşekkürler ;)
Alt 05-02-2008, 01:14   #6
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Teşekkürler +1 traji tokat gibi bir paylaşım olmuş .[/b][/i]
Abi çok teşekkür ederim, sağolasın. ;)
Alt 05-02-2008, 01:17   #7
Kullanıcı Adı
Eşref
Çok güzel bir makaleydi. Tebrik ediyorum seni. Ben oy vermedim ama yarışma başta "şiir" olarak başladığından sadece şiirleri değerlendirmiştim. Video ve makaleleri göz ardı ettim. Hakkını helal et kardeşim.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2008, 01:26   #8
Kullanıcı Adı
gülsima
Gerçekten çok güzel yazmışsın ankettede okumuştum başlığı bile gerçekten çok etkileyici +
gülsima isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2008, 02:40   #9
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Çok güzel bir makaleydi. Tebrik ediyorum seni. Ben oy vermedim ama yarışma başta "şiir" olarak başladığından sadece şiirleri değerlendirmiştim. Video ve makaleleri göz ardı ettim. Hakkını helal et kardeşim.
Teşekkür ederim abi, beğenmene sevindim. Ne hakkı, varsa helaldir. ;)
Alt 05-02-2008, 02:41   #10
Kullanıcı Adı
Ayşe_Berra
Alıntı:
gülsima Nickli Üyeden Alıntı
Gerçekten çok güzel yazmışsın ankettede okumuştum başlığı bile gerçekten çok etkileyici +
Teşekkürler ;)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)