AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 09-09-2007, 20:52   #1
Kullanıcı Adı
loneliness
Standart Zeki Sezer:: Referandum Çelişkili:'2. kez 11. Cumhurbaşkanı seçilir'
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, cumhurbaşkanının seçimiyle ilgili halkoyuna sunulacak yasanın çelişkiler içerdiğini savundu.

'2. kez 11. Cumhurbaşkanı seçilir'

Sezer, yasanın bu haliyle kabul edilmesi durumunda "Geçici 19. madde ile ikinci kez cumhurbaşkanı seçilmesi gerekecek." dedi. Gümrüklerde yarın başlayacak oylama öncesi çelişkilerin giderilmesini isteyen Sezer, sivil anayasa çalışmalarının da gizli kapaklı ve sipariş üzerine yürütüldüğünü ileri sürdü.

DSP lideri Sezer, partisinin İstanbul İl Başkanılğı'nda değerlendirmelerde bulundu. 11 Eylül günü gümrüklerde, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili halkoylamasının başlayacağını hatırlatan Sezer, yeni yasanın çelişkili olduğunu iddia etti.Yasanın, 22 Temmuz seçimleri öncesinde intikam duygusu ile hazırlandığını savunan Sezer, "11. Cumhurbaşkanı'nın seçimiyle ilgili geçici 19. maddenin oylamadan hemen sonra uygulanması isteniyor. Oysa süreç içerisinde 11. Cumhurbaşkanı seçildi. Bu durumda oylamadan 'evet' çıkması durumunda ikinci kez 11. Cumhurbaşkanı seçilmesi gibi bir durum ortaya çıkacak." diye konuştu. Halkoylaması başlamadan önce bu çelişkinin giderilmesi gerektiğini vurgulayan Sezer, istenildiği takdirde bir gün içerisinde bu düzenlemenin yapılabileceğini söyledi. Sezer aksi durumda hukuksal ve anayasal kaos çıkacağını ileri sürdü.

AK Parti'yi seçim sonuçlarına güvenerek baskıcı yönetim uygulamakla suçlayan Sezer, "Hukuk tanımazlık AK Parti'nin farklı yönetim anlayışına yönelik endişeler ortaya çıkarıyor." dedi. Sivil anayasa değişikliği çalışmalarının gizli kapaklı yürütüldüğünü iddia eden Sezer, "Değişiklikler için siparişler verildiği söyleniyor. Hem sivil hem sipariş, bu nasıl sivilleşme ise? Sanırım toplum alıştırılmaya çalışılıyor. Bu arada da Türkiye'yi başka yerlere götürecek küçük değişiklikler de yerleştiriliyor." şeklinde konuştu. İddiasına laikliği örnek gösteren Sezer, AK Parti'nin, laikliğin yeniden tanımlanmasını istendiğini kaydetti. Sezer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Meclis'teki ilk konuşmasında laiklik tarifi yaptığını ifade etti. Sezer, Gül'ün tarifinin de AK Parti ile aynı olduğunu savundu.

Hükümetin Atatürk'ü de anayasadan çıkaracağının veya etkisizleştireceğinin anlaşıldığını belirten Sezer, "Yüzde 47 başarı ama herşey değil. 'Yüzde 47 ile istediğimi yapar, Türkiye'nin kuruluş ilkelerini değiştiririm' diyemezsiniz. DSP buna karşı dik duracaktır." dedi. TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın son açıklamalarının hatırlatılması üzerine Sezer, yüzde 100 katıldığını söyledi. Sezer, "Son dönemde Diyanet'ten bin 800'ün üzerinde bürokrat başka yerlere geçiş yaptı. Ben de Diyanet'ten sorumlu bakanlık yaptım ama o dönemde geçiş olmamıştı. Bu tablodan Türkiye'yi nereye götürmek istedikleri anlaşılıyor. TÜSİAD'ın konuyla ilgili açıklamasına da katılıyorum." diye konuştu.

Sezer konuşmasının sonunda Cumhuriyet Halt Partisi'nin(CHP) kuruluş yıldönümü dolayısıyla CHP Genel Başkanı Deniz Baykal' kutladı.

(Cihan)

haber7.com

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)