fatih kısaparmak balon baskılı balon Başbakan yine GERİ ADIM ATTI - AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan yine GERİ ADIM ATTI

orhan gündoğdu
11-22-2010, 12:32
[/URL]

http://www.akpartiforum.com/img/Xkg8YJIm.jpg

Milli meselelerde önce çıkış yapıp sonra geri adım atan Başbakan’ın son mağlubiyeti, füze kalkanı oldu.

Lizbon’da onaylanan füze kalkanı anlaşması, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dış politikadaki başarısızlık ve tutarsızlıklarını da tescilledi. İşte Erdoğan’ın keskin çıkış ve geri adımları:

1- İsveç’e bir parladı, söndü
İsveç, Ermeni yalanlarını onayladı; elçiyi çekti, 19 gün sonra geri yolladı.

2- İsrail’e 2 defa patinaj yaptı
Alçak koltuk ve Mavi Marmara krizlerinde elçiyi çekti, yine geri gönderdi.
3- Gitmem dedi, ABD’ye gitti
Ermenİ tasarısına kızdı. 6 gün sonra “Gitmiyorum” dediği zirveye katıldı.
4- Rasmussen’e NATO ikramı
3 Nisan’da itiraz etti, 4 Nisan’da “Obama garantör oldu” deyip destekledi.
5- Füze kalkanında da zikzak!
“Komuta bizde olmazsa kabul etmeyiz” dediği anlaşmaya da boyun eğdi!
Önce ‘hayır’, sonra ‘evet’

Birçok milli meselede politik çıkışlar yapması, hemen ardından da geri adım atmasıyla bilinen Başbakan Erdoğan şimdi de, “Komuta bizde olmazsa kabul etmeyiz” dediği “NATO’nun füze kalkanı sistemi”ni onayladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8 yıl boyunca tepki gösterdiği birçok konuda daha sonra geri adım attı.
İşte Erdoğan’ın keskin çıkış ve geri adımlarından bazıları:
Rasmussen’e NATO ikramı
Danimarka’da Peygamberimiz Hz. Muhammed’e yönelik çirkin karikatürler ve PKK’nın yayın organı ROJ TV’nin yayınına verilen destek nedeniyle bu ülkenin başbakanı Anders Fogh Rasmussen’in NATO Genel Sekreteri olmasına önce karşı çıkan Erdoğan, “dünya barışına katkı sağlayacağı konusunda şüpheleri olduğunu” söyledi. Rasmussen’in Roj TV’nin yayınlarını engellememesi ve geçmişteki karikatür krizi sırasında takındığı tavrın, onun için eksi puan olduğunu vurgulayan Erdoğan, aradan bir gün bile geçmeden adaylığa destek verdi. Erdoğan, buna gerekçe olarak da “Çekincelerimizin Obama garantörlüğünde çözüldüğüne yönelik bilgiler gelmesi üzerine ’olur’ verdik” dedi.
Gitmem dedi, ABD’ye gitti

Başbakan Erdoğan, Ermeni tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabulü sonrası gösterdiği tepkiden de çark etti. Washington Büyükelçisi
Namık Tan’ın, 5 Mart’ta Türkiye’ye çağrılmasının ardından 6 Nisan’da yine Washington’a yolculandı. ABD’ye gitmeyeceğini açıklayan Erdoğan da 12 Nisan’da ABD’deki Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katıldı.
İsveç’e sadece parladı

Başbakan Erdoğan, İsveç Parlamentosu’nun Ermeni idddialarını içeren tasarıyı kabul etmesine sert tepki gösterdi.
11 Mart’ta İsveç Büyükelçisi Zergun Korutürk Türkiye’ye çağrıldı ve Erdoğan’ın bu ülkeye ziyareti iptal edildi. Büyükelçi Korutürk, 19 gün sonra yine İsveç’teki
makamına döndü.
İsrail’e iki defa patinaj

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, Çelikkol’u makamına davet edip, kendisininkinden alçak bir koltukta oturttu. Ardından da İsrailli gazetecilere dönüp, İbranice, “Görüyorsunuz, o bizden aşağıda oturuyor, biz yüksekteyiz ve burada sadece İsrail bayrağı var” dedi. Bu gelişmenin ardından Başbakan Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda Çelikkol, Ankara’ya çağrıldı. Bir süre sonra da Çelikkol yeniden İsrail’e gönderildi. İsrail’in Türk yardım gemisine düzenlediği ve saldırının ardından bir kriz daha yaşandı. Büyükelçimizi 3 Haziran’da yine geri çağrıldı. 21 Temmuz’da da geri gönderildi.
Füze kalkanı projesinde zikzak çizdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son yenilgisi füze kalkanı projesi oldu. Erdoğan, 9 Kasım tarihinde Reuters’a yaptığı özel açıklamada, NATO’nun kurmayı planladığı füze savunma sistemi konusunda nihai kararlarını bazı noktalar netleştikten sonra vereceklerini söylemişti. Erdoğan “Projede netleşmesi gereken teknik bazı konular var. Sistemi kimin komuta edeceği, butona kimin basacağı gibi noktalar netleşmeli. Bu tür konular netleştiğinde, bu konudaki nihai kararımızı vereceğiz” demişti.
Başbakan Erdoğan, bu açıklamasından bir hafta sonra 15 Kasım tarihinde, füze kalkanı projesinde komutanın Türkiye’de olması gerektiğini söylemişti. Erdoğan, “Topraklarımızın genelini kapsayacaksa, füze kalkanı projesinde komuta bizde olmalı.” demişti. Erdoğan şunları kaydetmişti: “NATO kapsamında atılacak bir adım ve bu işin komutasının kime verileceği önemli. Topraklarımızın genelinde böyle bir şey düşünülüyorsa bize verilmeli. Başka bir ülke adı burda belirlenemez. Yerleşim noktaları önemli, serpilme önemli. Nerede olacak, hangi irtifada olacak... Teknik kadrolarımız Bütün bunların üzerinde çalışmalarını yapıyorlar ve Lizbon zirvesinde görüşülerek mutabakat sağlanırsa ne ala, yoksa yapacak bir şey yok.”
Düğmeye NATO basar!’

Başbakan Erdoğan’ın füze sistemiyle ilgili yaptığı, “Komuta mutlaka Türkiye’ye verilmeli” açıklamasına NATO’dan anında cevap gelmişti. NATO Sözcüsü James Appathurai, Milliyet’e yaptığı açıklamada bu ilkeyi bir kez daha teyit ederek, “NATO operasyonu söz konusuysa, düğmeye NATO basar” demişti.
[URL]http://www.haber5.com/basbakan-yine-geri-adim-atti-haberi-107452.aw (http://www.haber5.com/)

CeVHeR
11-22-2010, 13:24
Kaynak haber5 değilde Sözcü olabilir mi ? Stil çok benziyor...

orhan gündoğdu
11-22-2010, 13:27
girer kontrol edersin.ayrıca benim forumda yalan ve iftira üzerine bir tane yorumum olmaz.ayrıca aklın yolu birdir.konu ile alakalı bir ALLAHIN kulu bunları yapmadı diyemez.kaynağa ne gerek varki.herşey gözümüzün önünde gelişmedimi sevgili kardeşim..forumda konuya balıklama dalan mavera gibi elinde demokles kılıcı olan bir kaç kişi doğrumu yanlışmı diye beyninde süzmeden dalan var.hak düşmanında olsa doğrudur..

EpiVaTeS
11-22-2010, 13:48
girer kontrol edersin.ayrıca benim forumda yalan ve iftira üzerine bir tane yorumum olmaz.ayrıca aklın yolu birdir.konu ile alakalı bir ALLAHIN kulu bunları yapmadı diyemez.kaynağa ne gerek varki.herşey gözümüzün önünde gelişmedimi sevgili kardeşim..forumda konuya balıklama dalan mavera gibi elinde demokles kılıcı olan bir kaç kişi doğrumu yanlışmı diye beyninde süzmeden dalan var.hak düşmanında olsa doğrudur..

;D;D;D;D

iftira bi tane haberim olmaz diyor ya...;D
senin üç haberinden bir tanesi kesin iftiradır...
yada yalandır...
yürü git işine...

orhan gündoğdu
11-22-2010, 14:05
;D;D;D;D

iftira bi tane haberim olmaz diyor ya...;D
senin üç haberinden bir tanesi kesin iftiradır...
yada yalandır...
yürü git işine...
ispat etsene .etmessen müfterisin.

unnamed
11-22-2010, 14:36
sevgili kardesim orhan...
ben bu ulkede patinaj yapan yada geri donen nedense en son Erbbakana hocayi hatirliyorum...
bknz.28 Subat....

M.Atilla
11-22-2010, 14:38
ispat etsene .etmessen müfterisin.

İspatı sen yapacaksın biz değil..önceki açtığın konuda da belge, kanıt istedim elin ayağın birbirine dolandı...mecbur musun her gün farklı bir konuyla gündeme gelmeye..

orhan gündoğdu
11-22-2010, 15:46
sevgili kardesim orhan...
ben bu ulkede patinaj yapan yada geri donen nedense en son Erbbakana hocayi hatirliyorum...
bknz.28 Subat....
28 şuabtı yaşın genç tam manasıyla yaşamadığın için böyle saçama sapan bir yorum yazmanı mazur görüyorum.ancak 28 şubatı o buhranlı günlerde hakaret,tehdit ve her türlü kitle harekete geçmişken dışarıda milli görüşü yıkmak için her türlü dolabı çevirenlere sorsan daha doğru olur.kim neyin peşindeydi göreceksin ve duyacaksın.ayrıca ben erbakan hocanın hayatında hiç patinaj yaptığını görmedim duymadım.ancak yukarıdaki yazıyı okuyunca eminim kimlerin patinaj yaptığını göreceksin..eğer anlarsan..

orhan gündoğdu
11-22-2010, 16:09
hani şu geri adım dedikte daha düne kadar füze kalkanı projesinde düğme bizde olacak diye nara atanlar bakın ne diyor:Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Balistik Füze Savunma Sisteminin komutasının kimde olacağına ilişkin olarak, ''Komuta olayına gelince, bunlar bundan sonra yapılacak olan birleşimlerde, bir araya gelmelerde o zaman tespit edilecek. Şu anda 'komuta şu ülkededir' diye belirlenmiş bir şey söz konusu değil'' dedi.hani bizdeydi veya ikili mekanizmayla yönetilecekti.gerçi bunu ırak savaşında görmüştük incirlikten yapılan 4990 sorti hangi mekanızmanın ürünü çok tartışılır .yani bu milleti aldatıp tabana selam yola devam uydurmasının bir devamından başka birşey değil.ne dersiniz..

EpiVaTeS
11-22-2010, 17:20
hani şu geri adım dedikte daha düne kadar füze kalkanı projesinde düğme bizde olacak diye nara atanlar bakın ne diyor:Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Balistik Füze Savunma Sisteminin komutasının kimde olacağına ilişkin olarak, ''Komuta olayına gelince, bunlar bundan sonra yapılacak olan birleşimlerde, bir araya gelmelerde o zaman tespit edilecek. Şu anda 'komuta şu ülkededir' diye belirlenmiş bir şey söz konusu değil'' dedi.hani bizdeydi veya ikili mekanizmayla yönetilecekti.gerçi bunu ırak savaşında görmüştük incirlikten yapılan 4990 sorti hangi mekanızmanın ürünü çok tartışılır .yani bu milleti aldatıp tabana selam yola devam uydurmasının bir devamından başka birşey değil.ne dersiniz..

Komuta Türkiye'de değil dendi de biz mi duymadık...???

Eee ne kuyruk acın var...?
4990 sortiymiş...
Ne bitmez rakammış bu sürekli yükseliyor...
İki sene önce 4200'deydi...
790 sorti ne zaman atıldı...???
Irak'tan amerika çekildi...:)
Haberiniz ola...
Madem o kadar şeyin bütündü niye gitmedin Iraklı kardeşlerine savaşmak için...???
Sanal alemde höykürmek yerine oraya gitsen bir anlamı olurdu...???

orhan gündoğdu
11-22-2010, 19:27
Komuta Türkiye'de değil dendi de biz mi duymadık...???

Eee ne kuyruk acın var...?
4990 sortiymiş...
Ne bitmez rakammış bu sürekli yükseliyor...
İki sene önce 4200'deydi...
790 sorti ne zaman atıldı...???
Irak'tan amerika çekildi...:)
Haberiniz ola...
Madem o kadar şeyin bütündü niye gitmedin Iraklı kardeşlerine savaşmak için...???
Sanal alemde höykürmek yerine oraya gitsen bir anlamı olurdu...???

şahsa karşı yazmayayım diyorum ama cehaletin böylesinede yazmadan edemiyorum.öncelikle 4990 sorti senin milli savunma bakanının açıklaması.kaç kere kaynağı ile verdik.arşive bak cehaletin azalsın.ikincisi utanmadan okadar şeyin büyüktü gidip kardeşlerine yardım etmedin diyecek kadar zavallısın.insanda biraz utanma olur.nato denilen siyonist örgüte destek verip 1 milyon afganlının yine 1 milyon ıraklının ölümüne sebep olan kim.bizmiyiz.ezelinden beri yapmayın etmeyin müslümanın kanı üzerinden pazarlık yapmayın demedikmi.ELHAMDULİLLAH bu konuda biz çok rahatız.sen düşün.zalimlere destek verenlerle aynı safta olan düşünsün.inan ben ve benim gibi milli ve manevi değerlere bağlı insanlar çok rahatlar.sen haline yan ve tövbe etki RABBİMİZİN rahmeti geniş.gül ve erdoğan kendilerini kurtaramaz ki seni kurtarsın.

İntifada
11-22-2010, 19:36
28 şuabtı yaşın genç tam manasıyla yaşamadığın için böyle saçama sapan bir yorum yazmanı mazur görüyorum.ancak 28 şubatı o buhranlı günlerde hakaret,tehdit ve her türlü kitle harekete geçmişken dışarıda milli görüşü yıkmak için her türlü dolabı çevirenlere sorsan daha doğru olur.kim neyin peşindeydi göreceksin ve duyacaksın.ayrıca ben erbakan hocanın hayatında hiç patinaj yaptığını görmedim duymadım.ancak yukarıdaki yazıyı okuyunca eminim kimlerin patinaj yaptığını göreceksin..eğer anlarsan..

alırım eski mesajlarını bu yazının altına koayrım görürsün patinajı...
bir öylesin bir böyle...

EpiVaTeS
11-22-2010, 19:52
şahsa karşı yazmayayım diyorum ama cehaletin böylesinede yazmadan edemiyorum.öncelikle 4990 sorti senin milli savunma bakanının açıklaması.kaç kere kaynağı ile verdik.arşive bak cehaletin azalsın.ikincisi utanmadan okadar şeyin büyüktü gidip kardeşlerine yardım etmedin diyecek kadar zavallısın.insanda biraz utanma olur.nato denilen siyonist örgüte destek verip 1 milyon afganlının yine 1 milyon ıraklının ölümüne sebep olan kim.bizmiyiz.ezelinden beri yapmayın etmeyin müslümanın kanı üzerinden pazarlık yapmayın demedikmi.ELHAMDULİLLAH bu konuda biz çok rahatız.sen düşün.zalimlere destek verenlerle aynı safta olan düşünsün.inan ben ve benim gibi milli ve manevi değerlere bağlı insanlar çok rahatlar.sen haline yan ve tövbe etki RABBİMİZİN rahmeti geniş.gül ve erdoğan kendilerini kurtaramaz ki seni kurtarsın.
benim bahsettiğim olay MGFlilerdendir...
sende onlardansın...
yani aynı ağacın elması...
ikincisi rahatım demişsin...
rahatsan problem yok...
ne diye bülbül gibi şakıma derdindesin...
Yok rahatsızsan niye rahatım yazıyorsun o ayrı mevzuuu...
Erbakan seni kurtacak demi...:)
Tövbe Tövbe...

unnamed
11-23-2010, 00:20
bırak bu işleri orhan...
yaşın küçüktü şuydu buydu...
demagoji yapma bana...
ne olduğunu çözdüm zaten senin...

Mavera
11-23-2010, 00:22
Kaynak haber5 değilde Sözcü olabilir mi ? Stil çok benziyor...

o degilde arkadas herhalde eskiden kalan aliskanlikla haber5 e giriyor cünkü haber5 erbakanla yollarini ayirdi artik kurtulmusu destekliyor yani adami hem dövüyorlar hemde onun kaynaklarini kullaniyorlar :)

unnamed
11-23-2010, 00:30
o degilde arkadas herhalde eskiden kalan aliskanlikla haber5 e giriyor cünkü haber5 erbakanla yollarini ayirdi artik kurtulmusu destekliyor yani adami hem dövüyorlar hemde onun kaynaklarini kullaniyorlar :)
bu tipler öyle...
kurtulmuş ayrıldı, ikinci güne kalmadan işbirlikçi oldu...

orhan gündoğdu
11-23-2010, 14:19
senin zihniyetinle bizim aramızdaki fark bu işte.bir türlü bunu kafanıza sokamadınız.biz doğru nereden gelirse gesin bu düşmanımda olsa doğrudur.eğer inanıyorsan eğer adalet diyorsan bu böyledir.biz birilerinin peşine peygamber gibi sanki vahiy alıyormuş gibi o yapıyorsa bir bildiği vardır o imzalıyorsa senin kadar düşünemiyormu gibi abuk subuk 1930 lar chp zihniyetiyle kimseyi aşağılamıyor ve o zihniyeti tasvip etmiyoruz.kaynak doğru olduğu zaman en sevmediğim zihniyetin gazetesi cumhuriyette olsa doğruysa alırım.ayrıca tövbe edin dediğim bazı zevatın zoruna gitmiş bizim cenahtanda yanlış olursa siz yazın ben hiç gocunmam tövbe ederim.o çok ulvi ve erdemli tavırdır.bazılarının anladığı manada kötüleme aşağılama değildir.zihniyet farkı.biz hiçbir zaman erbakan için veya bir başka sı için peygamber gibidir demedik dikkatinizi çekerim...

Mavera
11-23-2010, 21:02
bizde yedik :).. milli görüscüler kadar taassub sahibi, lider ne derse dogrudur diyen koyu bir zihniyet daha varmidir bilemiyorum o aciadan burada edebiyat yaparak zamaninizi harcamayin sizin cigerinizi bilirim cigerinizi gerci o ciger 5 para etmez ama neyse :)

orhan gündoğdu
11-23-2010, 22:07
bizde yedik :).. milli görüscüler kadar taassub sahibi, lider ne derse dogrudur diyen koyu bir zihniyet daha varmidir bilemiyorum o aciadan burada edebiyat yaparak zamaninizi harcamayin sizin cigerinizi bilirim cigerinizi gerci o ciger 5 para etmez ama neyse :)
senin gibi ciğeri satılık insanlar nerden bilecek.merak ettiğim konu sen ve senin gibilerin insanları sen şucusun sen bucusun demeniz hangi akla ve mantığa göre anlamadım.sen niyet ve kalp okuyabiliyorsun herhalde.kimin hangi görüşte olduğunu kim nereye yazdıda biz göremedik.senin ciğerin beş para etseydi kimseyi aşağılayamaz kimseye hakaret edemzdin.gerçi sen cahil olduğundan sana kızmıyorum bu forum eğer gerçekten güzel tartışma ortamına kavuşmasını isteyen forum yöneticileri varsa, bölüm sorumlularına, kategori sorumlularını doğru seçmeli.zır cahil ve iftirayı meslek edine bilgi ve donanımı olmayanlardan seçilmemeli.hele helede ciğeri 5 para etmeyenlerden asla...ne dersiniz...

Mavera
11-23-2010, 22:13
bittimi orhan? yok forumun düzeni hosuna gitmediyse tutan yok gerci amacin pravakatörlük oldugu icin forum düzeni filan hikaye..
senin gibileri cok geldi, geldigi gibide gitti! ;)

merve
11-23-2010, 22:54
Bak sen Başbakana yahu ne haltlar karıştırmış vay terbiyesiz cık cık cık :w::w::w:
Seçimlerde artık ona oy yok ;D

unnamed
11-23-2010, 22:58
senin gibi ciğeri satılık insanlar nerden bilecek.merak ettiğim konu sen ve senin gibilerin insanları sen şucusun sen bucusun demeniz hangi akla ve mantığa göre anlamadım.sen niyet ve kalp okuyabiliyorsun herhalde.kimin hangi görüşte olduğunu kim nereye yazdıda biz göremedik.senin ciğerin beş para etseydi kimseyi aşağılayamaz kimseye hakaret edemzdin.gerçi sen cahil olduğundan sana kızmıyorum bu forum eğer gerçekten güzel tartışma ortamına kavuşmasını isteyen forum yöneticileri varsa, bölüm sorumlularına, kategori sorumlularını doğru seçmeli.zır cahil ve iftirayı meslek edine bilgi ve donanımı olmayanlardan seçilmemeli.hele helede ciğeri 5 para etmeyenlerden asla...ne dersiniz...

orhan buyur başvuru yap...
değerlendirme sonucunda yönetime geç..
senin encamını görelim..
ordan laf atmak kolay geliyor dimi sana?
geçiceksin o işleri...

orhan gündoğdu
11-24-2010, 13:06
gerek yok.çünkü komünizmde,baskıcı baas rejiminde olduğu gibi tek tip insan modeline dayalı bakış açısı olan,eleştiri ve tenkitleri ,hoş olmayan,olağan olmayan ve bilgi ve belgeye dayalı olmayacak şekilde kullananların içinde olmak istemem.doğru olanları yazıp teliğ ve uyarı görevimi yapayım benim için yeterli olur.bir müslümanında görevi budur değilmi?...siz dine siyaseti alet etme desenizde..nasıl ediyorsak.bilmemki:

unnamed
11-24-2010, 14:17
gerek yok.çünkü komünizmde,baskıcı baas rejiminde olduğu gibi tek tip insan modeline dayalı bakış açısı olan,eleştiri ve tenkitleri ,hoş olmayan,olağan olmayan ve bilgi ve belgeye dayalı olmayacak şekilde kullananların içinde olmak istemem.doğru olanları yazıp teliğ ve uyarı görevimi yapayım benim için yeterli olur.bir müslümanında görevi budur değilmi?...siz dine siyaseti alet etme desenizde..nasıl ediyorsak.bilmemki:
yeah yörü be aslanım...
tutmayın orhanı, kopacak!!!
orhan buraya geldiğinden beridir adam akıllı bir konu açıp onda tutarlı yorum yazmadın...
işin güçün çamur atmak..
tabi ki kimseninde çamura güzel bakacağını zannetmiyorum...
sonra geçersin köşende öyle konuşur durursun..
aynı şimdi ki halin gibi kimse iplemez seni...

orhan gündoğdu
11-24-2010, 16:21
yeah yörü be aslanım...
tutmayın orhanı, kopacak!!!
orhan buraya geldiğinden beridir adam akıllı bir konu açıp onda tutarlı yorum yazmadın...
işin güçün çamur atmak..
tabi ki kimseninde çamura güzel bakacağını zannetmiyorum...
sonra geçersin köşende öyle konuşur durursun..
aynı şimdi ki halin gibi kimse iplemez seni...

doğru söylemediğini sende biliyorsun ancak artık insan inandığı gibi yaşamazsa yaşadığı gibi ianamaya başlar.sende yazıkki açtığım konu başlıkları ağır geldiki böyle kıvranıyorsun..ama üzülme. forumda senin gibi bilgi fakiri,adam akıllı başlıklara cevap veremeyen çok yalaka bulursun.

unnamed
11-24-2010, 16:35
doğru söylemediğini sende biliyorsun ancak artık insan inandığı gibi yaşamazsa yaşadığı gibi ianamaya başlar.sende yazıkki açtığım konu başlıkları ağır geldiki böyle kıvranıyorsun..ama üzülme. forumda senin gibi bilgi fakiri,adam akıllı başlıklara cevap veremeyen çok yalaka bulursun.
yalaka mı?
orhan kaşınmaya başlıyorsun...
duvara sürtün...
yalaka görmek istersen sana kısaca yalakalık örneği göstereyim...

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs254.snc4/40062_132543036788971_100000998274664_166916_80935 47_n.jpg

AK Üye
11-24-2010, 17:22
Evet başbakanımıza Milli Görüş ünsiyeti midir nedir...
Bazen yersiz çıkışlar yapabiliyor...

E bu kadar kusur kadı kızında da olur...
Sadece füze kalkanı mevzuunda tereddütlerimiz giderilsin biz yine komuta hakkının NATO'da olmasından hoşnutuz...

orhan gündoğdu
11-24-2010, 22:07
Evet başbakanımıza Milli Görüş ünsiyeti midir nedir...
Bazen yersiz çıkışlar yapabiliyor...

E bu kadar kusur kadı kızında da olur...
Sadece füze kalkanı mevzuunda tereddütlerimiz giderilsin biz yine komuta hakkının NATO'da olmasından hoşnutuz...
gördüğüne duyduğuna inanmıyorda yine illede yalanmı arıyorsun.dün tereddütlerimiz giderilsin dendi sonra düğme bizde olacak dendi,irana karşı değil dendi.hangisinde dedikleri doğru çıktı.illede sana palavra atıncamı inanacaksın.bu kadarda zorlama beyin olmaz.hayret ya.adam kendine yalan söylensinde ben inanayım der gibi...

AK Üye
11-24-2010, 22:09
Verdiğin cevapla kendi yorumum arasında uzaktan yakından bir ilgi-alaka göremedim...
Ben de bazı sözlerinden caydığını düşünüyorum...

Tabi bu hakikati söylemek adına, seninle aynı zihniyeti paylaşak değil...
Ama inan cevabının hangi paranoyaya binaen yazdığını bile anlamadım.

orhan gündoğdu
11-25-2010, 11:03
Verdiğin cevapla kendi yorumum arasında uzaktan yakından bir ilgi-alaka göremedim...
Ben de bazı sözlerinden caydığını düşünüyorum...

Tabi bu hakikati söylemek adına, seninle aynı zihniyeti paylaşak değil...
Ama inan cevabının hangi paranoyaya binaen yazdığını bile anlamadım.
az tefekkür edersen anlarsın.pencere değiştir oradan doğrular görünmüyor.

EpiVaTeS
11-25-2010, 12:49
Erbakan hocaya rabıta yapmamız gerekir mi...???

Töbe Töbe ya...

İntifada
11-25-2010, 16:10

Töbe Töbe ya...

;D;D;D
Olmazsa olmaz aga...
necmuddini sinopi hz. sayesinde feraha ereceğiz...

orhan gündoğdu
11-25-2010, 16:27

Töbe Töbe ya...
kimseye rabıta yapmıyoruz.ama siz herhalde recep kasımpaşavi efendinize çok yapıyorsunuzki gözünüzle gördüğünüze bile inanamayacak vaziyete gelmişsiniz.gerçi peygamber gibi diyenlerinizde çıktı.ben makamını düşürmüyorum dimi.siz bu işlerden daha iyi anlarsınızda o bakımdan...

orhan gündoğdu
11-25-2010, 16:28
;D;D;D
Olmazsa olmaz aga...
bu seviye ile ne kadar basit ve hiç gibisin farkındamısın....

İntifada
11-25-2010, 16:29
kimseye rabıta yapmıyoruz.ama siz herhalde recep kasımpaşavi efendinize çok yapıyorsunuzki gözünüzle gördüğünüze bile inanamayacak vaziyete gelmişsiniz.gerçi peygamber gibi diyenlerinizde çıktı.ben makamını düşürmüyorum dimi.siz bu işlerden daha iyi anlarsınızda o bakımdan...

adama bakarmısınız ;D;D
erbakan balkona çıkınca bulut güneşin önüne geçti diyen benmiyim ;D;D

bu seviye ile ne kadar basit ve hiç gibisin farkındamısın....

üslup yerlerde...

orhan gündoğdu
11-25-2010, 16:29
;D;D;D
Olmazsa olmaz aga...
seviyede ne kadar sıfıra düşmüşsünki artık doğru bir şey bile yazamıyorsun..

İntifada
11-25-2010, 16:31
seviyede ne kadar sıfıra düşmüşsünki artık doğru bir şey bile yazamıyorsun..

hakaret diz boyu...

orhan gündoğdu
11-25-2010, 16:31
adama bakarmısınız ;D;D
erbakan balkona çıkınca bulut güneşin önüne geçti diyen benmiyim ;D;D
onlarda senin gibi cahil cuhela.nasıl sen akp için örnek değilsen ve kaale alınacak değilsen o şekilde diyenlerde aynı dır.değişmez.ALLAH feraset versin onlarada sanada...

orhan gündoğdu
11-25-2010, 16:32
hakaret diz boyu...
dikkat et hakaret etmiyorum.kimse kimsenin önemli gördüğü ne hakaret edemez.ancak aynıyla mukabele diyelim.bu tutumundan vaz geçersen karşılığını bulursun.değerli küçüğüm..

İntifada
11-25-2010, 16:32
onlarda senin gibi cahil cuhela.nasıl sen akp için örnek değilsen ve kaale alınacak değilsen o şekilde diyenlerde aynı dır.değişmez.ALLAH feraset versin onlarada sanada...

cümlemize...
onlar değil de senmisin sap için örnek?

İntifada
11-25-2010, 16:34
dikkat et hakaret etmiyorum.kimse kimsenin önemli gördüğü ne hakaret edemez.ancak aynıyla mukabele diyelim.bu tutumundan vaz geçersen karşılığını bulursun.değerli küçüğüm..

Dal rüzgarı affetsede,kırılmıştır bir kere :ağla::ağla:

orhan gündoğdu
11-25-2010, 16:35
cümlemize...
onlar değil de senmisin sap için örnek?
ne diyeyim bilmiyorumki.sana tavsiyem bir yazdıklarına bak sonrada benim cevaplarıma .

orhan gündoğdu
11-25-2010, 16:36
Dal rüzgarı affetsede,kırılmıştır bir kere :ağla::ağla:
bilmemki belki düzelir.gün doğmadan meşimei şebden neler doğar..

AK Üye
11-26-2010, 21:14
orhan gündoğdu...

Senin Türkçeyle konuşup anlaşabilen bir insan olduğuna inanmıyorum...
Yorumlarımı amuda kalkarak mı okuyorsunuz nedir?

merve
11-26-2010, 21:28
Ne garip muhabbetler dönüyor, tövbe estagfurullah..
İbretliksiniz..

İntifada
11-26-2010, 21:57
Ne garip muhabbetler dönüyor, tövbe estagfurullah..
İbretliksiniz..

nesi var ???

merve
11-27-2010, 03:20
Hakaretler, dallar, rüzgarlar havada uçuşuyor maaşAllah.
Allah muhabbetinizi arttırsın..

İntifada
11-27-2010, 03:29
Hakaretler, dallar, rüzgarlar havada uçuşuyor maaşAllah.
Allah muhabbetinizi arttırsın..

http://www.pic4ever.com/images/63izs7n.gifhttp://www.pic4ever.com/images/63izs7n.gif
bir kere biz orhan gündoğduyla seviyeli bir muhabbet içindeyiz...
ama kendisi bazen şaşırıyor...

orhan gündoğdu
11-27-2010, 12:02
http://www.pic4ever.com/images/63izs7n.gifhttp://www.pic4ever.com/images/63izs7n.gif
bir kere biz orhan gündoğduyla seviyeli bir muhabbet içindeyiz...
ama kendisi bazen şaşırıyor...
seviyenizi sevsinler...seviyeliymiş.

İntifada
11-27-2010, 14:04
görüldüğü üzere hep orhan gündoğdu başlatıyor...
daha da gönlümü alamazsın...

orhan gündoğdu
11-27-2010, 17:41
görüldüğü üzere hep orhan gündoğdu başlatıyor...
daha da gönlümü alamazsın...
gönlünü alırım ancak objektif ol.pencere olarak herhangi bir siyasiyi değil.islami pencereyi seç.olaylara o gözle bak.doğruyu bulursun.benden acizane bir ağabey tavsiyesi.biliyorsun müslümanın görevi tebliğdir. o kadar.

sadettin al
12-02-2010, 00:07
sevgili arkadaşım başbakan erdoğan gibi insanlar yüzyılda bir gelir ve bir laf söylediğinde arkasında durur.sen acaba yazdığın konuların tam olarak içeriğini bilebilirmisin ki unutma sevgili arkadaşım ülkeler medya haberleri ile yönetilmez saygılar.

EpiVaTeS
12-02-2010, 00:10
sevgili arkadaşım başbakan erdoğan gibi insanlar yüzyılda bir gelir ve bir laf söylediğinde arkasında durur.sen acaba yazdığın konuların tam olarak içeriğini bilebilirmisin ki unutma sevgili arkadaşım ülkeler medya haberleri ile yönetilmez saygılar.

öğretemedik gitti...
ama öğrenecek...:)

sadettin al
12-02-2010, 00:15
öğrette öğrenelim

sadettin al
12-02-2010, 00:16
öğrenmenin yaşı yoktur.

EpiVaTeS
12-02-2010, 00:18
kendine mesaj yazıp kendine cevap verme...;D
beni bitirdin...
şu anda sandalye üzerinde kıkır kıkırdıyorum...;D

sadettin al
12-02-2010, 00:24
eeeeeeee senin kadar tecrübeli değilim. ama sana tavsiyem fazla gülme kırılabilirsin

Mavera
12-02-2010, 00:27
arkadaslar ikinizde ayni seyi söyleyip birbirinize nasil muhalefet edebiliyorsunuz :)

EpiVaTeS
12-02-2010, 00:27
eeeeeeee senin kadar tecrübeli değilim. ama sana tavsiyem fazla gülme kırılabilirsin

dert etme ben sağlamımdır...
kolay kırılmam...
ama sana bakılırsa olayı yanlış anlamışsın...
feyk atıyorsun bakıyorum...

EpiVaTeS
12-02-2010, 00:28
arkadaslar ikinizde ayni seyi söyleyip birbirinize nasil muhalefet edebiliyorsunuz :)

bizde onu anlatmaya çalışıyoruzda...
arkadaşın biraz jeton geç düşüyor olabilir...:)

sadettin al
12-02-2010, 00:34
arkadaşım benim mesajım orhan arkadaşımıza idi fakat ilk mesajdan hareketle mesaj yazdım. yanlış anlama olabilir

EpiVaTeS
12-02-2010, 00:36
he işte bizde onu diyoruz...
şimdi bu orhan varya bu orhan...
işlenmemiş yontulmamış bir taş...
yada iyice bir ahşap ustasının elinden geçmemiş bir odun...
biz burada onu yontarak odunluktan çıkartmaya çalışıyoruz...:)

unnamed
12-02-2010, 00:37
boşe kürek çekiyorsun o zaman üstat...

sadettin al
12-02-2010, 00:38
arkadaşım site çok karışık ne demişler insanlar konuşa konuşa

unnamed
12-02-2010, 00:58
arkadaşım site çok karışık ne demişler insanlar konuşa konuşa

;D;D;D;D;D;D

onurcan
12-02-2010, 01:14
.. forumda senin gibi bilgi fakiri,adam akıllı başlıklara cevap veremeyen çok yalaka bulursun.[/QUOTE]

tanımadığın insanları bilgi fakiri diye yalaka diye itham etmen senin kişiliğini ele veriyor,

başbakanın açıklamaları nettir. burda onun sözlerinin üzerine tartışma yapmak art niyettir.

orhan gündoğdu
12-02-2010, 21:31
arkadaşım benim mesajım orhan arkadaşımıza idi fakat ilk mesajdan hareketle mesaj yazdım. yanlış anlama olabilir
sadettin sen nasıl bir ağzı bozuk ve ne yazdığını bilmeyen yaratıkla uğraştığını bilmiyorsun.kendi çalıp kendi oynayanlardan.bir tane doğru haberini ve konusunu zor bulursun sadece yazılanlara lağım gibi akar.bak sen bir şeyler yazmışsın.beğenirim beğenmem ayrı şey.ancak beğenmediğim zaman eğer malum yaratık gibi ağzı nasılsa abuk subuk yazdınmı vay haline.bak senin yazdığını bile anlamadan dinlemeden yazıyor sonra uyarılar gelince heh bende onu anlatıyorum diye çark ediyor.böyle insanlarla akp nin sonu anap gibi partiler mezarlığı olur bekle gör.

orhan gündoğdu
12-02-2010, 21:33
haddini asarak, terbiyesizce mesaj yazdigi icin mesaj tarafimca degistirilmistir!..
mavera

orhan gündoğdu
12-02-2010, 21:36
haddini asarak, terbiyesizce mesaj yazdigi icin mesaj tarafimca degistirilmistir!..
mavera

orhan gündoğdu
12-04-2010, 15:55
mavera

şurada yazılanlara az dikkat etmeni tavsiye ederim.ayrıca haddini aşıp terbiyesizce diye kelimelrin,i iade ediyorum.benim yazdıklarım ya aynıyla yada mukabeledir.kimseye durup dururken hakaret etmem.edenide affatmem.aynıyla mukabelede bulunurum.her türlü tartışmaya varım ancak bilgi fakiri cahillerle wc ye bile gitmem.az daha dikkat diyorum.ve adalet.

sadettin al
12-04-2010, 23:40
sadettin sen nasıl bir ağzı bozuk ve ne yazdığını bilmeyen yaratıkla uğraştığını bilmiyorsun.kendi çalıp kendi oynayanlardan.bir tane doğru haberini ve konusunu zor bulursun sadece yazılanlara lağım gibi akar.bak sen bir şeyler yazmışsın.beğenirim beğenmem ayrı şey.ancak beğenmediğim zaman eğer malum yaratık gibi ağzı nasılsa abuk subuk yazdınmı vay haline.bak senin yazdığını bile anlamadan dinlemeden yazıyor sonra uyarılar gelince heh bende onu anlatıyorum diye çark ediyor.böyle insanlarla akp nin sonu anap gibi partiler mezarlığı olur bekle gör.
sevgili orhan arkadaşım o akşam heralde o arkadaşımız sana yazmıştı o ilk konuşmasını fakat ben yazılanı üstüme alınca iş ora da koptu. ama haklısın arkadaşımız heyecandan olsa gerek biraz kırıcı olabiliyor. kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama ben gençliğine veriyorum.diyeyim bizlere öyle insanlarda lazım fazla kırıcı olmamak kaydı ile

Mavera
12-04-2010, 23:44
orhan seni ibrahim abiye havale ediyorum :)

orhan gündoğdu
12-05-2010, 20:41
sevgili orhan arkadaşım o akşam heralde o arkadaşımız sana yazmıştı o ilk konuşmasını fakat ben yazılanı üstüme alınca iş ora da koptu. ama haklısın arkadaşımız heyecandan olsa gerek biraz kırıcı olabiliyor. kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama ben gençliğine veriyorum.diyeyim bizlere öyle insanlarda lazım fazla kırıcı olmamak kaydı ile
heyecan iyidir.heyecanlanan insan ya bir hata yapmıştır yada doğruya çok yaklaşmıştır.yaş 40 .selam ve dua ile.

sadettin al
12-05-2010, 21:04
heyecan iyidir.heyecanlanan insan ya bir hata yapmıştır yada doğruya çok yaklaşmıştır.yaş 40 .selam ve dua ile.
büyüklere saygı aldığımız terbiyenin gereğidir.görüşlerimiz ayrı olsada hoşgörü her zaman bizleri yönlendiren unsurlardan biridir.

CeVHeR
12-05-2010, 21:07
Sanki Orhan Aga ile Sadettin aga aynı kişiler. YAzı stilleri ne kadarda birbirine benziyor... ;ı:

sadettin al
12-05-2010, 21:11
ne alaka kardeşim yazan insan aynı olsa aklı yokmuyazı stilini değiştiremez mi?

unnamed
12-05-2010, 21:12

arkadaşın heyacanı filan yok..
gayesi doğruları söylmektir...
yaşa mı bakıyorsunuz düşünceyimi...
en basiti orhan 40 küsür yaşındayım diyor...
ama yaşına bak yazdıklarına bak...

CeVHeR
12-05-2010, 21:13
ne alaka kardeşim yazan insan aynı olsa aklı yokmuyazı stilini değiştiremez mi?

Buda bir taktik olabilir tabi ki :)

sadettin al
12-05-2010, 21:16
Buda bir taktik olabilir tabi ki :)
yoksa sen mi orhanın diğer ismisin???

Mavera
12-05-2010, 21:18
sadettin kardes sen orhani kaale alirsan yanlis yaparsin söyle eski bir mesajlarini incele bu sitede herkese hakaret eden, basbakanimiza yalan, iftira, camur atan, terbiyesizin önde gideni ;)
neden banlanmiyor derseniz bana kalsa yüz kere sutlamistim :)

CeVHeR
12-05-2010, 21:21
yoksa sen mi orhanın diğer ismisin???

Niye sıkıntı yaptın ki bu kadar eğer doğru değilse güler geçersin olur biter ;)
:karizmatik:

sadettin al
12-05-2010, 21:22
sadettin kardes sen orhani kaale alirsan yanlis yaparsin söyle eski bir mesajlarini incele bu sitede herkese hakaret eden, basbakanimiza yalan, iftira, camur atan, terbiyesizin önde gideni ;)
neden banlanmiyor derseniz bana kalsa yüz kere sutlamistim :)
kardeş bu forumda herkesi kaale almak lazım diye düşünüyorum bakarsın bir gün oda bizim saflara katılır.amaç zaten birbiribize fikirlerimizi anlatıp saf değiştirmesini sağlamak değil mi?

Mavera
12-05-2010, 21:24
kardeş bu forumda herkesi kaale almak lazım diye düşünüyorum bakarsın bir gün oda bizim saflara katılır.amaç zaten birbiribize fikirlerimizi anlatıp saf değiştirmesini sağlamak değil mi?

kardes orhan basbakanimizin "ananida al git" dedigi türden pravakatör buyur sen ona kollarini ac benim böyle adamlarla isim olmaz!..

sadettin al
12-05-2010, 21:35
kardes orhan basbakanimizin "ananida al git" dedigi türden pravakatör buyur sen ona kollarini ac benim böyle adamlarla isim olmaz!..
kardeş sen haklısın fakat biz doğruları yazalım da sırtımızdan tebliğ yükü kalksın saygılar.

sadettin al
12-05-2010, 21:37
Niye sıkıntı yaptın ki bu kadar eğer doğru değilse güler geçersin olur biter ;)
:karizmatik:
skıntı yok sitres yok kral:güzel:

Mavera
12-05-2010, 21:38
kardeş sen haklısın fakat biz doğruları yazalım da sırtımızdan tebliğ yükü kalksın saygılar.

kardes merak ettim biz burada neyi teblig ediyoruz?

sadettin al
12-05-2010, 21:41
kardes merak ettim biz burada neyi teblig ediyoruz?
müsbet olan hak olan fikirlerimizi kardeş fikirlerimizi...

Mavera
12-05-2010, 21:42
müsbet olan hak olan fikirlerimizi kardeş fikirlerimizi...

himmm..

EpiVaTeS
12-05-2010, 22:16
arkamdan erkeklik yapan çıksın hele önüme...
yeni yetme zannetmeyin bizi...
açtırmayın bayramlık ağzımızı...

Mavera
12-05-2010, 22:18
arkamdan erkeklik yapan çıksın hele önüme...
yeni yetme zannetmeyin bizi...
açtırmayın bayramlık ağzımızı...

seni taniyamamislar abi :)

EpiVaTeS
12-05-2010, 22:22
Estağfirullah Kabadayı değiliz...
Veya mafyada değiliz...
ama erkek adam arkadan sallamaz...
yüzüne söyler...???

Mavera
12-05-2010, 22:24
Estağfirullah Kabadayı değiliz...
Veya mafyada değiliz...
ama erkek adam arkadan sallamaz...
yüzüne söyler...???

aman abi bildigin orhan.. sirf bos laf ciddiye bile almaya degmez bana kalsa bu paraziti göndermek gerekir ama iste hosgörünün gözü kör olsun :)

Mavera
12-05-2010, 22:25
bu arada son mesajini yazda su konuyuda kapatalim cünkü konu cok kisisel muhabbet alanina kaydi ayrica cok sayida iftira iceriyor o acidan kapanis sana yakisir söyle güzel bir göndermeyle kurdeleyi keselim :)

orhan gündoğdu
12-18-2010, 18:36
http://www.akpartiforum.com/img/Xkg8YJIm.jpg

Milli meselelerde önce çıkış yapıp sonra geri adım atan Başbakan’ın son mağlubiyeti, füze kalkanı oldu.

Lizbon’da onaylanan füze kalkanı anlaşması, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dış politikadaki başarısızlık ve tutarsızlıklarını da tescilledi. İşte Erdoğan’ın keskin çıkış ve geri adımları:

1- İsveç’e bir parladı, söndü
İsveç, Ermeni yalanlarını onayladı; elçiyi çekti, 19 gün sonra geri yolladı.

2- İsrail’e 2 defa patinaj yaptı
Alçak koltuk ve Mavi Marmara krizlerinde elçiyi çekti, yine geri gönderdi.
3- Gitmem dedi, ABD’ye gitti
Ermenİ tasarısına kızdı. 6 gün sonra “Gitmiyorum” dediği zirveye katıldı.
4- Rasmussen’e NATO ikramı
3 Nisan’da itiraz etti, 4 Nisan’da “Obama garantör oldu” deyip destekledi.
5- Füze kalkanında da zikzak!
“Komuta bizde olmazsa kabul etmeyiz” dediği anlaşmaya da boyun eğdi!
Önce ‘hayır’, sonra ‘evet’

Birçok milli meselede politik çıkışlar yapması, hemen ardından da geri adım atmasıyla bilinen Başbakan Erdoğan şimdi de, “Komuta bizde olmazsa kabul etmeyiz” dediği “NATO’nun füze kalkanı sistemi”ni onayladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 8 yıl boyunca tepki gösterdiği birçok konuda daha sonra geri adım attı.
İşte Erdoğan’ın keskin çıkış ve geri adımlarından bazıları:
Rasmussen’e NATO ikramı
Danimarka’da Peygamberimiz Hz. Muhammed’e yönelik çirkin karikatürler ve PKK’nın yayın organı ROJ TV’nin yayınına verilen destek nedeniyle bu ülkenin başbakanı Anders Fogh Rasmussen’in NATO Genel Sekreteri olmasına önce karşı çıkan Erdoğan, “dünya barışına katkı sağlayacağı konusunda şüpheleri olduğunu” söyledi. Rasmussen’in Roj TV’nin yayınlarını engellememesi ve geçmişteki karikatür krizi sırasında takındığı tavrın, onun için eksi puan olduğunu vurgulayan Erdoğan, aradan bir gün bile geçmeden adaylığa destek verdi. Erdoğan, buna gerekçe olarak da “Çekincelerimizin Obama garantörlüğünde çözüldüğüne yönelik bilgiler gelmesi üzerine ’olur’ verdik” dedi.
Gitmem dedi, ABD’ye gitti

Başbakan Erdoğan, Ermeni tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabulü sonrası gösterdiği tepkiden de çark etti. Washington Büyükelçisi
Namık Tan’ın, 5 Mart’ta Türkiye’ye çağrılmasının ardından 6 Nisan’da yine Washington’a yolculandı. ABD’ye gitmeyeceğini açıklayan Erdoğan da 12 Nisan’da ABD’deki Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katıldı.
İsveç’e sadece parladı

Başbakan Erdoğan, İsveç Parlamentosu’nun Ermeni idddialarını içeren tasarıyı kabul etmesine sert tepki gösterdi.
11 Mart’ta İsveç Büyükelçisi Zergun Korutürk Türkiye’ye çağrıldı ve Erdoğan’ın bu ülkeye ziyareti iptal edildi. Büyükelçi Korutürk, 19 gün sonra yine İsveç’teki
makamına döndü.
İsrail’e iki defa patinaj

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, Çelikkol’u makamına davet edip, kendisininkinden alçak bir koltukta oturttu. Ardından da İsrailli gazetecilere dönüp, İbranice, “Görüyorsunuz, o bizden aşağıda oturuyor, biz yüksekteyiz ve burada sadece İsrail bayrağı var” dedi. Bu gelişmenin ardından Başbakan Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda Çelikkol, Ankara’ya çağrıldı. Bir süre sonra da Çelikkol yeniden İsrail’e gönderildi. İsrail’in Türk yardım gemisine düzenlediği ve saldırının ardından bir kriz daha yaşandı. Büyükelçimizi 3 Haziran’da yine geri çağrıldı. 21 Temmuz’da da geri gönderildi.
Füze kalkanı projesinde zikzak çizdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son yenilgisi füze kalkanı projesi oldu. Erdoğan, 9 Kasım tarihinde Reuters’a yaptığı özel açıklamada, NATO’nun kurmayı planladığı füze savunma sistemi konusunda nihai kararlarını bazı noktalar netleştikten sonra vereceklerini söylemişti. Erdoğan “Projede netleşmesi gereken teknik bazı konular var. Sistemi kimin komuta edeceği, butona kimin basacağı gibi noktalar netleşmeli. Bu tür konular netleştiğinde, bu konudaki nihai kararımızı vereceğiz” demişti.
Başbakan Erdoğan, bu açıklamasından bir hafta sonra 15 Kasım tarihinde, füze kalkanı projesinde komutanın Türkiye’de olması gerektiğini söylemişti. Erdoğan, “Topraklarımızın genelini kapsayacaksa, füze kalkanı projesinde komuta bizde olmalı.” demişti. Erdoğan şunları kaydetmişti: “NATO kapsamında atılacak bir adım ve bu işin komutasının kime verileceği önemli. Topraklarımızın genelinde böyle bir şey düşünülüyorsa bize verilmeli. Başka bir ülke adı burda belirlenemez. Yerleşim noktaları önemli, serpilme önemli. Nerede olacak, hangi irtifada olacak... Teknik kadrolarımız Bütün bunların üzerinde çalışmalarını yapıyorlar ve Lizbon zirvesinde görüşülerek mutabakat sağlanırsa ne ala, yoksa yapacak bir şey yok.”
Düğmeye NATO basar!’

Başbakan Erdoğan’ın füze sistemiyle ilgili yaptığı, “Komuta mutlaka Türkiye’ye verilmeli” açıklamasına NATO’dan anında cevap gelmişti. NATO Sözcüsü James Appathurai, Milliyet’e yaptığı açıklamada bu ilkeyi bir kez daha teyit ederek, “NATO operasyonu söz konusuysa, düğmeye NATO basar” demişti.
http://www.haber5.com/basbakan-yine-geri-adim-atti-haberi-107452.aw
bunların birine iftira diyen kendi aklından şüphe etsin.tamamı doğru insanda az adalet ve muhakeme duygusu varsa anlar anlamayanlarda anlayanlardan tekrar dinlesin.böylece konuyu kapatalımmı çok akıllı mavera..

M.Atilla
12-18-2010, 19:31
Konuşmalarınızda üslüba dikkat ediniz orhan gündoğdu..iğneleyici sözlerle ortamın huzurunu bozmayı siz çok iyi bilirsiniz..ben sorumlu olduğum bölümlerde huzur bozucu faaliyetleri kontrol etmekle görevli isem bende kontrol etmeyi iyi bilirim..bu yorumu uyarı amaçlı yapıyorum..bundan sonraki paylaşımlarınız ve yorumlarınızda gerekeni yaparsınız umarım..

Mavera
12-18-2010, 20:33
konu miladini doldurugu icin tarafimca kiletlenmistir!