Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-14-2009, 00:46   #17
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
nikel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İşte mesele bu. Kişi görev yapmış ve emekli olmuş. Şimdi hala asker muamelesi neden yapılıyor onu anlayamadım. Mesleği subaylık olan bir kişinin, emekli olduktan sonra , sivil mahkemelerce yargılanıp suçlu bulunmasından sonra TSK onu neden sessizce cezaevine gönderiyor.
Benim bilmediğim bir demokrasi şekli mi icad oldu da haberim olmadı.
Neden o artık bir sivildir ve suçu sabittir deyip sivil mahkeme kararını ve cezasını veremiyor.
Sayın başbakanımız demokrasi mücadelesi verirken bu nasıl bir yazıdır anlayamadım.
Galiba Deniz baykal'a kızarken ergenekonun avukatlığına soyundu diye , Ak Parti içinde de ergenekon avukatları oluşmaya başlıyor.
O zaman forumda şu şu kurumlar hakkında düşünce belirtmek yasaktır dersiniz , biz de yazmayız olur biter.
İnşaallah anlatabilmişimdir.
Sevgili kardeşim, bu kişilerin görevde olması veya olmaması önemli değil. Sonuçta bu kişiler daha düne kadar TSK'da paşaydı. Üstelik sivil mahkemede yargılanıp suçlu bulunmadı bu kişiler. Hala yargılanıyorlar. Yani suçları sabit değil. Böyle bir sivil mahkeme kararı yok. Bizlerde hiç kimseyi korumuyoruz. Eğer benden mahkemenin karara bağlamadığı bir davayı karara bağlamamı istiyorsan, bu insanlara ceza biçmemi istiyorsan, bunu ben yapmam. Yapana da hoş gözle bakmam.

Bu sürecin sessiz bir şekilde işlemesi, en doğru olanıdır. Sana soruyurum; eğer mahkeme sonuçlandığında paşalardan biri suçsuz çıkarsa ne olacak? Yada şöyle düşün. Bugün başbakanımız yarın görevini devrettiğinde, hakkında bir suçlama olurda açılırsa, yaka paça yakalanıp cezaevine gönderilmesi doğru olur mu? Olmaz. Çünkü o sıradan bir kişi değil. Hakkında bir dava varsa, dava sonuçlanıncaya kadar göz hapsinde tutulur, dava sonuçlanınca da sessizce cezasını çeker.

Bunu yapmaktaki amaç, insanları ayırmak değil, devletin namus ve şerefini korumak, halkın devletine olan güvenini sağlamaktır.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla