Konu
:
Ne Mutlu Aleviyim Diyene!
Tekil Mesaj gösterimi
10-10-2009, 18:37
#
33
Kullanıcı Adı
depare
Alıntı:
KaraEsref
Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili kardeşim, Türklük denilen şey, bu ülkenin vatandaşlığıdır. Sanki nazi Almanyasında yaşıyormuşuz da Alman ırkını zorla dayatıyorlarmış gibi bir zihniyet neden var anlamıyorum.
Farz edelim ki Türklük kavramından vazgeçtik. Peki Türkiye vatandaşlarına ne diyeceğiz? Türkiyeli mi?
Diğelim Türkiyeli dedik. Peki o zaman sorun biter mi? Zaten Türkiyeli olmak her zaman söylerim mantıksız birşeydir. Türkiye'nin Türk'ten farkı Arapça kökenli bir ek almasıdır. Anlamı da Türk şehri, Türk yurdu demektir.
Kürtler bugün bir şehir kursa, bu şehrin bir Kürt şehri olduğunu ifade etmek için "Kürdiye" diyebilirler. Kürt köküne getirilen ek, Kürtlüğü öldürmez. Kürt kelimesini ülke ismi yapar.
Yani sorun olarak gösterilen vatandaşlık ismi Türklüğe gerçekçi bir çözüm bile bulunamamış. Sadece Türkiyelilik kavramıyla makyajlama yapılmış. Oysa Türk demek istemeyen Türk şehrindenim (Türkiyeliyim) der mi?
Ortada dayatma yoksa kürt sorunu niye var..? Bunun sebebi sadece kürtlermi..?
Sorunu çözmek için ilk önce kendi tutumlarımızı göz önüne almak gerekiyor...
Sorun varsa bu sorunu çıkartanlar'da var belki bugün fazla yok ama geçmişte olmuş ve hala sıkıntılarını yaşıyoruz sadece Pkk yok bu sorun kapsamında...
Türkiyeli desek sorun bitmese'de azalır...
Şimdi Almanyada ki bir Türk yurt dışına başka bir yere gitse ona nerelisin dense "Ben Türküm ama Almanyada yaşıyorum" der bunda bir sorun yok Kürtte yurt dışında aynısını der...
Türkiyeli desek hiç olmazsa Türk olduğunu değil Türkiye'de yasadığını ifade etmiş olacaz bu sorunu azaltır...
depare
Açık Profil bilgileri
depare - Daha fazla Mesajını bul