AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 10-10-2009, 17:06   #11
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
depare Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Birbirinden farklı iki kavram var bu ülkenin Türkiye olduğunu bayrağının Türk bayrağı olduğunu kabul etmek farklı bir şey Türk olmadığını kendi kültürünü yaşamak istediğini ifade etmek farklı birşey...
Türkiye Cumhuriyetin'de yaşadığı için kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazması farklı bir şey Kürt,laz,çerkez, herkezin okuduğu okullarda Türküm diye başlayan and okutmak,doğunun dağına,taşına köyüne "Ne Mutlu Türküm diyene" sloganı yazdırıp Türklüğü dayatma politikası izlemek apayrı bir şey...
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu kabul edenlerin,Türk Bayrağı altında yaşamayı kabul edenlerin bununla beraber Benim çocuğumun Türk olmadığı halde ilkokulda Türküm diye bağıttırılmasına karşıyım,köyümüze dağa taşa "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazdırılması beni rahatsız ediyor diyenlerin her zaman arkasındayım her yerde savunurum...
Sevgili kardeşim, Türklük denilen şey, bu ülkenin vatandaşlığıdır. Sanki nazi Almanyasında yaşıyormuşuz da Alman ırkını zorla dayatıyorlarmış gibi bir zihniyet neden var anlamıyorum.

Farz edelim ki Türklük kavramından vazgeçtik. Peki Türkiye vatandaşlarına ne diyeceğiz? Türkiyeli mi?

Diğelim Türkiyeli dedik. Peki o zaman sorun biter mi? Zaten Türkiyeli olmak her zaman söylerim mantıksız birşeydir. Türkiye'nin Türk'ten farkı Arapça kökenli bir ek almasıdır. Anlamı da Türk şehri, Türk yurdu demektir.

Kürtler bugün bir şehir kursa, bu şehrin bir Kürt şehri olduğunu ifade etmek için "Kürdiye" diyebilirler. Kürt köküne getirilen ek, Kürtlüğü öldürmez. Kürt kelimesini ülke ismi yapar.

Yani sorun olarak gösterilen vatandaşlık ismi Türklüğe gerçekçi bir çözüm bile bulunamamış. Sadece Türkiyelilik kavramıyla makyajlama yapılmış. Oysa Türk demek istemeyen Türk şehrindenim (Türkiyeliyim) der mi?
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)