Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-23-2010, 22:08   #8
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
M.Polat İÇTEN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu dernekten haz etmiyorum açıkçası epey bir sürede içlerinde kalıp gözetledim. Yinede tutumları takdire şayan en iyi kararı vermişler.
normaldir, cemaat yurtlarında veya evlerinde Mustazaf-Der karşıtı çok konuşma yapılıyor, etkilenmen normal.

mustazaf-derin; peygamber efendimizin kutlu doğumları
münasebetiyle organize ettikleri ve yüzbinlerce kişiyi topladıkları açık hava mevlid etkinliğine katılımın az olması için cemaat,mevlidin başladığı saatte uçurtma şenlikleri düzenlemişti

üstelik bunu mecburi kılmışlardı, halkın uçurtma şenliklerine geleceklerini sandılar ama birkaç yüz kişiden fazla kişiyi toplayamadılar. çünkü yüzbinler gerek diyarbakırda gerekse batmanda mevlid etkinliğine katılıp peygamberimize salavat getiriyordu. bu yüzbinlerin içinde cemaate mensup olmasına rağmen mevlidegelenler de vardı.

bir cemaat mensubuyla konuştuğum zaman mustazaf-der dediğimde gözleri kıpkırmızı oluyor. yahudi desem bu kadar sinirlenmeyecek. nerden geliyor bu sinir diyorum? onlar terörist diyorlar, başka da hiçbir şey demiyorlar. yahu devlete karşı ne yaptılar? polise askere halka kurşun mu sıktılar? cevap yok? e peki neden o zaman? mevlid etkinliğinden bile neden çekiniyorsun? ben cemaatin bazı tutumlarını anlayamıyorum. soruyorum, tatmin olmak istiyorum ama tatmin olabileceğim cevapları alamıyorum.

Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla