Alıntı:
Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı
Ben yukarıdaki gerekçelere katılıyorum zaten abi.
Bu 10 nedenin açılmaması için bi gerekçe olmadığını düşünüyorum bende.
Benim demek istediğim, daha avantajlı daha güvenli daha az maliyetli başka seçenekler varken neden nükleer?
Güneş enerjisinin, termal enerjinin, rüzgar enerjisinin neden nükleer enerjiden daha iyi bir seçenek olacağına ilişkin bir çok madde sıralanabilir.
Demem o ki enerji üretmek ülkemiz için yapılabilecek en önemli şey, hem gelecek hem bu gün için.
Ama daha iyi alternatifler varken nükleer enerjide bu kadar ısrar edilmesini doğru bulmuyorum.
Hatta ısrarın sebebininde gelişmiş ülkelerin çoğunda var biz de de olmalı mantığından öteye gittiğini pek sanmıyorum..
|
Bak gönül ister ki hiç hayatımıza girmesin ama senin gösterdiğin enerji kaynakları ucuz değil.Evine kurulacak güneş enerjisi panelleriyle tüm elektrik masrafını karşılaya bilirsin bunu ülkemizde yapacak firmada çok ama dikkat ettin mi hiç kuran var mı ? Sonuç ,
az maliyet çok enerji. Etraftaki sanayi devleri daha çok enerji için ve bunun nükleer araştırma boyutu da varken neden İrana baskı yapıyorlar. Olmasın ki bizim elimizde bu güç her zaman olsun. Onlarda var bizde neden olmasın meselesinden ziyade neden hala bizde yok sorusu geliyor akla. Umarım demek istediğim ayrıntıyı anlamışındır.