AK Gençliğin Buluşma Noktası
Teknoloji Teknolojiyle ilgili tüm yenilikler burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 03-29-2011, 23:09   #1
Kullanıcı Adı
cartman
Alıntı:
Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben yukarıdaki gerekçelere katılıyorum zaten abi.
Bu 10 nedenin açılmaması için bi gerekçe olmadığını düşünüyorum bende.

Benim demek istediğim, daha avantajlı daha güvenli daha az maliyetli başka seçenekler varken neden nükleer?
Güneş enerjisinin, termal enerjinin, rüzgar enerjisinin neden nükleer enerjiden daha iyi bir seçenek olacağına ilişkin bir çok madde sıralanabilir.

Demem o ki enerji üretmek ülkemiz için yapılabilecek en önemli şey, hem gelecek hem bu gün için.
Ama daha iyi alternatifler varken nükleer enerjide bu kadar ısrar edilmesini doğru bulmuyorum.
Hatta ısrarın sebebininde gelişmiş ülkelerin çoğunda var biz de de olmalı mantığından öteye gittiğini pek sanmıyorum..
Bak gönül ister ki hiç hayatımıza girmesin ama senin gösterdiğin enerji kaynakları ucuz değil.Evine kurulacak güneş enerjisi panelleriyle tüm elektrik masrafını karşılaya bilirsin bunu ülkemizde yapacak firmada çok ama dikkat ettin mi hiç kuran var mı ? Sonuç ,
az maliyet çok enerji. Etraftaki sanayi devleri daha çok enerji için ve bunun nükleer araştırma boyutu da varken neden İrana baskı yapıyorlar. Olmasın ki bizim elimizde bu güç her zaman olsun. Onlarda var bizde neden olmasın meselesinden ziyade neden hala bizde yok sorusu geliyor akla. Umarım demek istediğim ayrıntıyı anlamışındır.

cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-29-2011, 23:18   #2
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Alıntı:
cartman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bak gönül ister ki hiç hayatımıza girmesin ama senin gösterdiğin enerji kaynakları ucuz değil.Evine kurulacak güneş enerjisi panelleriyle tüm elektrik masrafını karşılaya bilirsin bunu ülkemizde yapacak firmada çok ama dikkat ettin mi hiç kuran var mı ? Sonuç ,
az maliyet çok enerji. Etraftaki sanayi devleri daha çok enerji için ve bunun nükleer araştırma boyutu da varken neden İrana baskı yapıyorlar. Olmasın ki bizim elimizde bu güç her zaman olsun. Onlarda var bizde neden olmasın meselesinden ziyade neden hala bizde yok sorusu geliyor akla. Umarım demek istediğim ayrıntıyı anlamışındır.
Ordinaryus profesör Serdar Niyazi Sarıçiftçi adında bi adam var.
Kendisi dünya çapında tanınmış biri pek çok ödülü var güneş pilli üretiminde dünyanın en büyük firmasının sahiplerinden biri.
Geçen aylarda Türkiye ye Güneş santralleri kurmak için destek ve izin istemek adına geldi ama takan olmadı..
Ayağımıza kadar gelen fırsatları tepiyoruz..

İran meselesini derseniz orada haklısınız tabi bişey diyemem..
Ama amaç enerji üretmekse nükleer enerji seçilecek son şey olmalı..
Ruh-i zar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-29-2011, 23:21   #3
Kullanıcı Adı
cartman
Alıntı:
Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ordinaryus profesör Serdar Niyazi Sarıçiftçi adında bi adam var.
Kendisi dünya çapında tanınmış biri pek çok ödülü var güneş pilli üretiminde dünyanın en büyük firmasının sahiplerinden biri.
Geçen aylarda Türkiye ye Güneş santralleri kurmak için destek ve izin istemek adına geldi ama takan olmadı..
Ayağımıza kadar gelen fırsatları tepiyoruz..

İran meselesini derseniz orada haklısınız tabi bişey diyemem..
Ama amaç enerji üretmekse nükleer enerji seçilecek son şey olmalı..
Eğer bir Osmanli hayali ile yaşıyorsanız bence ilk olmalı
cartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)