AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-20-2010, 15:14   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Mustazaf Der: 'Evet' Diyeceğiz
Mustazaf Der: 'Evet' diyeceğiz

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf Der), referandumda 'Evet' oyu kullanacak. Dernek, "Eksiklik ve yetersizliğine rağmen, halkımızın oylamaya katılmasını ve 'Evet' demelerini uygun buluyoruz." dedi.

Mustazaf Der'den yapılan yazılı açıklamada, Anayasa'da yapılacak olan değişikliğin, halkın ihtiyaç ve taleplerini karşılamada yetersiz ve eksik olduğu belirtildi. Paketin, halkın; inanç, dil ve kültürünün önündeki engelleri kaldıracak ve bunu anayasal güvenceye bağlayacak bir düzenleme içermediği kaydedilen açıklamada, özetle şu görüşlere yer verildi: "Bununla birlikte, değiştirilecek maddeler ile belki ceberut devlet anlayışı, statüko ve oligarşik devlet yapısının değişmesine ve vesayetlerin son bulmasına katkı sağlayabilecektir. Böylece hak ve özgürlüklerin önündeki bazı engeller aşılabilecektir. Bunun da halkımızın faydasına olacağını düşünüyoruz. Yeni düzenleme, eski halinden her halükârda daha iyidir ve desteklenmelidir. Bu referandumu hükümete ve hükümetin icraatına Evet veya Hayır olarak değerlendirmiyoruz. Bu nedenlerle eksikliğine ve yetersizliğine rağmen, halkımızın oylamaya katılmasını ve 'Evet' demelerini uygun buluyoruz."

Haber Vaktim 20.08.2010

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-20-2010, 15:44   #2
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Mustazaf-Der yani Hizbullah'ın legal örgütlenmesi.

ülkemizde pkk nın legal örgütlenmeleri kadar rahat çalışamıyorlar. zira 4-5 ay önce mahkeme kararıyla kapatılan bir dernek Mustazaf-Der. Dernek yöneticileri kapatma kararının reddedilmesi için mahkemeye başvurdular. büyük ihtimal bir buçuk yıl ordan kazanırlar ve sonunda kapatılırlar.

yalnız; dernek kurulmadan önce akıllı bir iş yaptılar. kapatılacaklarını önceden sezmiş olsalar gerek hem D.Bakır hem de Batman'da iki merkez oluşturdular. Mahkemenin kararına göre şuan için D.Bakırdaki genel merkez kapatılacak ve derneğin genel merkezi artık Batman olacak. D.Bakır ve Batmandaki Mustazaf-Der farklı kişilerin adına ve farklı şekillerle açıldığından bu durum bir sorun teşkil etmeyecek. dernek faaliyetlerine ara vermeden devam edecek.

Mustazaf-Der (Hizbullah) tarihleri boyunca seçimleri boykot etti. yalnızca 2007 de seçimlere katılıp AK Partiye oy verdiler. 2007 de Kürtler arasında AK Partinin oy patlaması yapmasının en temel etkenlerinden biri de Mustazaf-Derin verdiği oylardır. aynı zamanda Mustazafların seçimi DTP ye büyük darbe oldu. 40-50 vekil beklerken sadece 20 vekilde kaldılar. Mustazaf-Der seçimleri boykot etseydi DTP nin vekil sayısı rahatlıkla 35-40 ı bulabilecekti.

Hizbullah 2009 da seçimleri yine boykot edince DTP Kürt illerinde patlama yaptı. 5 olan merkez belediye sayısını 8 e çıkardı. 2011 de Kürtlerden vekil sayısını arttırmak istiyorsak Mustazaf-Derle anlaşılmalı.

Referandumda "evet" derlerse başta Batman olmak üzere D.Bakır, Şırnak, Van illerinden "evet" oyları çok ciddi biçimde artış gösterecektir.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-23-2010, 17:28   #3
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
bu "evet" aynı zamanda Mustazaf-Der'in veya Hizbullah'ın Ergenekon uşağı bir örgüt olmadığının kanıtı oldu. birilerine çok çabuk çamur atıyoruz.!

zaten ergenekoncu olsaydılar 2007 de hiçbir şey talep etmeden neden AK Partiye oy versinler. ?
Alt 08-23-2010, 21:23   #4
Kullanıcı Adı
Mavera
bu insanlar diyarbakirda milyonlarca Peygamber sevdalisi topluyorsa benim gözümde terör örgütü degildir, onlarin basim, gözüm üstünde yeri vardir..
bencede hükümetimiz dolayli yoldan bu teskilatla görüsüp dogudaki pkk-bdp yapilanmasina bir darbe vurmalidir..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-23-2010, 21:53   #5
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu insanlar diyarbakirda milyonlarca Peygamber sevdalisi topluyorsa benim gözümde terör örgütü degildir, onlarin basim, gözüm üstünde yeri vardir..
bencede hükümetimiz dolayli yoldan bu teskilatla görüsüp dogudaki pkk-bdp yapilanmasina bir darbe vurmalidir..
ne yazık ki bazı gruplar çıkıp bu derneği terörist olmakla suçluyorlar.

hizbullah hiçbir zaman devletin askerine polisine kurşun sıkmadı. d.bakırda gaffar okan suikastı vardı, onu da hizbullahın yapmadığı anlaşılmıştı.

2007 de AK Partiye oy veren, ülkemiziçin son derece önemli olan referandumda evet oyu kullanacak olan bir derneği "ergenekonun taşeronu" olarak nitelendirmek vebal almaktan başka bir şey değildir.
Alt 08-23-2010, 21:55   #6
Kullanıcı Adı
El Emin
Bu dernekten haz etmiyorum açıkçası epey bir sürede içlerinde kalıp gözetledim. Yinede tutumları takdire şayan en iyi kararı vermişler.
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-23-2010, 21:59   #7
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ne yazık ki bazı gruplar çıkıp bu derneği terörist olmakla suçluyorlar.

hizbullah hiçbir zaman devletin askerine polisine kurşun sıkmadı. d.bakırda gaffar okan suikastı vardı, onu da hizbullahın yapmadığı anlaşılmıştı.

2007 de AK Partiye oy veren, ülkemiziçin son derece önemli olan referandumda evet oyu kullanacak olan bir derneği "ergenekonun taşeronu" olarak nitelendirmek vebal almaktan başka bir şey değildir.
Bu ülkede Kelimei ŞEhadeti tecvitle getiren terörist damgası görüyor zaten...
Mustazaf Der. gibi dernekler bölgedeki halkın ihtiyaç duyduğu derneklerdir...
Yıllarca kürt kardeşlerimizle birliğimizi sağlayan islam bilincini bölgeden eksiltmeyecek bir dernektir mustazaf der.
Allah razı olsun...
Alt 08-23-2010, 22:08   #8
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
M.Polat İÇTEN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu dernekten haz etmiyorum açıkçası epey bir sürede içlerinde kalıp gözetledim. Yinede tutumları takdire şayan en iyi kararı vermişler.
normaldir, cemaat yurtlarında veya evlerinde Mustazaf-Der karşıtı çok konuşma yapılıyor, etkilenmen normal.

mustazaf-derin; peygamber efendimizin kutlu doğumları
münasebetiyle organize ettikleri ve yüzbinlerce kişiyi topladıkları açık hava mevlid etkinliğine katılımın az olması için cemaat,mevlidin başladığı saatte uçurtma şenlikleri düzenlemişti

üstelik bunu mecburi kılmışlardı, halkın uçurtma şenliklerine geleceklerini sandılar ama birkaç yüz kişiden fazla kişiyi toplayamadılar. çünkü yüzbinler gerek diyarbakırda gerekse batmanda mevlid etkinliğine katılıp peygamberimize salavat getiriyordu. bu yüzbinlerin içinde cemaate mensup olmasına rağmen mevlidegelenler de vardı.

bir cemaat mensubuyla konuştuğum zaman mustazaf-der dediğimde gözleri kıpkırmızı oluyor. yahudi desem bu kadar sinirlenmeyecek. nerden geliyor bu sinir diyorum? onlar terörist diyorlar, başka da hiçbir şey demiyorlar. yahu devlete karşı ne yaptılar? polise askere halka kurşun mu sıktılar? cevap yok? e peki neden o zaman? mevlid etkinliğinden bile neden çekiniyorsun? ben cemaatin bazı tutumlarını anlayamıyorum. soruyorum, tatmin olmak istiyorum ama tatmin olabileceğim cevapları alamıyorum.

Alt 08-23-2010, 22:12   #9
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
normaldir, cemaat yurtlarında veya evlerinde Mustazaf-Der karşıtı çok konuşma yapılıyor, etkilenmen normal.

mustazaf-derin; peygamber efendimizin kutlu doğumları
münasebetiyle organize ettikleri ve yüzbinlerce kişiyi topladıkları açık hava mevlid etkinliğine katılımın az olması için cemaat,mevlidin başladığı saatte uçurtma şenlikleri düzenlemişti

üstelik bunu mecburi kılmışlardı, halkın uçurtma şenliklerine geleceklerini sandılar ama birkaç yüz kişiden fazla kişiyi toplayamadılar. çünkü yüzbinler gerek diyarbakırda gerekse batmanda mevlid etkinliğine katılıp peygamberimize salavat getiriyordu. bu yüzbinlerin içinde cemaate mensup olmasına rağmen mevlidegelenler de vardı.

bir cemaat mensubuyla konuştuğum zaman mustazaf-der dediğimde gözleri kıpkırmızı oluyor. yahudi desem bu kadar sinirlenmeyecek. nerden geliyor bu sinir diyorum? onlar terörist diyorlar, başka da hiçbir şey demiyorlar. yahu devlete karşı ne yaptılar? polise askere halka kurşun mu sıktılar? cevap yok? e peki neden o zaman? mevlid etkinliğinden bile neden çekiniyorsun? ben cemaatin bazı tutumlarını anlayamıyorum. soruyorum, tatmin olmak istiyorum ama tatmin olabileceğim cevapları alamıyorum.
Cemaatte asla bizimle başka cemaatler hakkında konuşmadılar.Bize kutlu doğuma da gitmeyin demediler.Herkes ayrı bir şey diyor ama ben cemaatin içindeyim yok niye görmüyorum anlamıyorum ki.Benim onlardan haz etmeyişim cemaate iştirak etmemden önceye dayanır ve onlardan haz etmeyişimin ise sebepleri çok açıktır forumda konuşmak uygun kaçmaz ama seninle msnede konuşuruz abi. Böyle kel alaka kurup olayı cemaate patlatmaya çalışmanı anlayamadım açıkçası.
Alt 08-23-2010, 22:30   #10
Kullanıcı Adı
El Emin
Açıkçası böyle bir dernekten haz etmem söz konusu olamaz.
Ben bunların geçmişlerini de biliyorum.
Mensupları türkiye'nin en karanlık zamanlarında evlatları tutupta
Ananız babanız yezididir.Dine karşıttır gibi galeyanlar ile ailelerine düşürüyordular.
Laf atmadıklar bulaşmadıkları cemaat yok!
Onlara göre sadece onlar doğru.
İçlerinde bulunan mensuplar evlerinde torba kalaşnikof kasatora bulunduran insanlar
Hala devri anlayamamış.Sorunları görememiş.
Çözüm yolları üretememişler.
...
...
...

Saysam sabaha kadar gider .. 17 yaşındayım ve ben bunları 10 seneye yakındır tanırım.
Belki bir çoğunuzdan daha ayrıntılı olarak içlerinde bulundum.

Açıkçası düşünceleri zihniyetleri bakış açıları bana trajikomik geliyor ondan ötürü ben şahsım adına ironi yapar geçerim...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)