Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı
Rusya'nın Suriye'yi sonuna kadar destekleyeceğine inanıyormusun?
Öyle uluslararası ilişkiler sizin zannettiğiniz gibi pamuk ipliğine bağlı olmuyor.Rusya'yla Türkiye arasında ki ilişkiler her geçen gün dahada artmaktadır.Obama'dan tekmeyi yemişiz de Rusya'ya kafa tutacakmışız.Ya sen uluslararası ilişkiler nasıl olur bilmiyorsun yada burayı köy kahvesi zannediyorsun.Allah aşkına şu yaptığın Obama'dan tekmeyi Rusya'ya kafa tutma muhabbetini bir izah ette görelim bakalım kahvehane muhabbetinden ne kadar ileri gidebileceksin.
---------------------------------------------
Esas konumuza gelince galeyana gelmeden dikkatlice incelenmesi gereken bir konu.Bu konuda yorum yapmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama şunu unutmamak gerekiyor.Her gün Esad'ın emrindeki komutanlar başka ülkelere sığınıyor yada halkın yanında yer almak için ordudan ayrılıyorlar.Bu konunun derin denklemler içerdiğini düşünüyorum güvenlik zirvesinin 2 saat te yaptığı değerlendirmeyi sanırım burada 3 dk da yapmamız mümkün değil.Ben olası senaryolardan sadece birinden bahsetmek istiyorum.Yukarıda bahsettiğim muhalif komutanlardan birisi uluslararası bir müdahaleyi gündeme getirmek için yapmış olabilir.Budur demiyorum sadece bir senaryodan bahsediyorum.Başka senaryolarda varda dilim varmıyor...
|
abd ye gidipte suriyeyi konuştu bilmem ne haberleri her yurt dışına gittikten sonra boy boy haberler çıkmıyor yok uluslar arası bilmem ne elini çabuk tutsun durum kötü kürsülerden suriyeye ayar vermeye çalışmallar obama izin vermeden olurmu rusya sonuna kadar destekler suriyeyi yoksa şimdiye kadar on kere girmişti abd suriyeye ırak libya mısır bunlar çok kolay olduda suriyede neden zorlanıyorlar suriye libyadan mısırdan kaç kat güçlüdürki sonuç abd nin ortadoğu maşası biziz bir sürü üssü var tükiyede abd nin bizi kullanmıyormu şimdi 2 predatörü vermedi bizi ateşe atıyor sizde bi öle dönüyosunuz bi böle