|
![]() |
#1 | |
![]() Alıntı:
Özür dilerim ama boş boş rakamlar yazmaktan ne anlıyorsunuz yaa... Bunları biliyoruz zaten... Ne anlıyorsunuz aynı şeyleri sürekli önümüze koymaktan... size bir işlem sordum onu çözün önce bunları biliyor herkes...
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Yazdığım rakamlar boş değil. Durum tespiti yapıyorum. Ülkede asgari ücretin 2002 yılında 184 TL iken bugün 740 TL olduğunu söylüyorum. Mesajımda asgari ücretlilerin zor şartlarda geçinmeye çalıştıklarının farkındayım diyerek sorduğun soruya cevap verdim. Ayrıca TOKİ'nin yapmış olduğu evler sayesinde kira fiyatlarının genel olarak fazla yükselmemesi ve ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ders kitaplarının ücretsiz olarak dağıtılması da sorduğun sorunun diğer bir cevabıdır. TOKİ eğer AK Parti iktidarında 500.000'den fazla konut üretmeseydi kira fiyatları günümüze göre daha yüksek olacak ve AK Parti iktidarında ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ders kitapları ücretsiz olarak dağıtılmasaydı onları temin etmek için ücret ödenmek zorunda kalınacaktı. Bunların sonucuda da dar gelirli vatandaşlarımız bugüne göre daha zorlu ekonomik şartlar altında yaşamak durumunda kalacaklardı.
Konu Cihannur tarafından (10-23-2012 Saat 20:38 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Ben sana diyorum ki bunları biliyoruz zaten... işin içinden çıkamayınca konuyu başka yerlere çekmenin anlamı yok eğri otururulup doğru konuşulabilir vesselam... Toki ev yaptı diye kiralar ucuzlamadı en ucuz 450 tl kiralar kardeşim... Ucretsiz kitapla tokiyle vs. konunun alakası yok... Siz bana o işlemin hesabını verin bende size hak vereyim yoksa bunları biliyoruz bunları geçiniz... Konu Necip Fazıl tarafından (10-22-2012 Saat 00:53 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
![]() Alıntı:
Alıntı:
İşin içinden çıkamadığım gibi bir durum söz konusu değil ki! Türkiye'de asgari ücretlilerin hâlen zor şartlar altında geçinmekte olduklarını söylüyorum zaten. 740 TL alan asgari ücretliler nasıl geçiniyorlar diye soruyorsun. Bir şekilde geçiniyorlar ve AK Parti iktidarından önceye göre alım güçleri daha da artmış olarak geçiniyorlar. Asgari ücretliler illa 5 TL'ye 3 kilo domates alsınlar, 3 TL'ye 4 kilo patates alsınlar dememe gerek yok. Ekmek kaç liradır, domates, patates, pirinç, makarna kaç liradır ortalama olarak bellidir. Ücretsiz kitapla, TOKİ'ye konunun alâkası nasıl olmaz? Ücretsiz kitapların ve TOKİ'nin konut üretimlerinin konuyla yakından ilişkisi vardır. Eğer TOKİ, AK Parti iktidarında 500.000'in üzerinde konut üretmeseydi konut kirası fiyatları günümüze göre daha yüksek olacak ve dar gelirli vatandaşlarımız daha yüksek kira ücreti ödemek zorunda kalacaklardı. Ayrıca ilköğretim ve ortaöğretim ders kitapları öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılmasaydı dar gelirli vatandaşlarımız, okuyan çocuklarına ders kitaplarını almak için ücret ödemek zorunda kalacaklardı. Ayrıca şunu da hatırlatmak isterim: AK Parti iktidarı ilköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan fakir öğrencilere maddi yardım yapmaktadır. Bu maddi yardım da o çocuklara ve onların ailelerine maddi olarak destek anlamındadır. Konu Cihannur tarafından (10-23-2012 Saat 20:37 ) değiştirilmiştir.. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Eeee o zaman ALLAH'tan Toki var yahuu şimdi kiralar 450 başlıyor Toki olmasaydı 700 tl olan asgari ücretin tamamı kiraya gidecekti desene... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() TOKİ'nin ürettiği konutlar olamasaydı konut kiraları günümüze göre daha yüksek olurdu ve şimdilerde 450 TL kirası olan konutlar için 500 TL, 550 TL belki de 600 TL ödenmek zorunda kalınabilirdi.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye'nin IMF'ye 23.5 Milyar $ civarında borcu varken, şimdi 1 milyar $ civarında borcu kalmıştır ve Nisan 2013'te de Türkiye'nin IMF'ye borcu bitecektir inşaallah. Anasol-M ve öncesindeki bazı hükümetlerin kötü ve başarısız ekonomik politikaları sonucunda AK Parti'ye kötü bir ekonomik tablo bırakılmasaydı, asgari ücretlilerin ücretleri günümüzde 740 TL olmazdı, kuvvetle muhtemelen daha yüksek rakamlarda olurdu. Konu Cihannur tarafından (10-23-2012 Saat 20:37 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Cihannur anlamamakta ısrar ediyorsun hala... Ben bunları biliyorum kardeşim önüme bunlarla gelme soruma cevap ver sen... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
Amcam sırf ceketini silkeleyip peşinde peçete tutan adama geçenlerde trilyonluk ihale verdi . ![]() Hani onlar babasının hayrına öyle civanmertlik yapmıyor.Onlar bir veriyorsa zaten bin çıkarıyorlar.Ben olsam maaş bile vermezdim.Yada milletvekillerine bir maaş veriyorsam onu bin çıkarırdım.. Bize bu devirde bir haccac lazım..Ben buna inanıyorum artık.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
abdullah gül |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|