|
![]() |
#1 |
![]() Alıntı:
iste bizim muhafazakar medyanin iki yüzlülügü.. bu resmi veren hilal kaplansa ve farkli bir görüsü varsa vurun abaliya ama ayni resmi Basbakanimizin hanimi verince görmezden gel, ayni tepkiyi gösterme.. bana kalacak olsa hilal kaplanin resmide, emine erdoganin resmide yanlis degil ama bizim muhafazakarlarin riyakarligi acisindan iki resimde ibretlik! ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
Öncelikle şu konuda anlaşalım. Daha önceki bir mesajımda da belirttiğim gibi, başörtülü bir gazetecinin bir kilisede bir haçın önünde ellerini Hıristiyan dua edişi şekliyle birleştirip dua eder vaziyette duruşuna ait fotoğraf, haber midir? Bu elbette bir haberdir; tıpkı bir genelkurmay başkanının Ağlama Duvarı önünde Yahudilerin yaptıkları gibi ellerini duvara dayayarak dua eder vaziyette çekilmiş fotoğrafının haber olduğu gibi. O iki fotoğrafın da haber değeri taşıdığına itirazın yoktur sanırım. Fotoğrafların içeriğine gelince... Hilal Kaplan'ın fotoğrafını yanlış bulmadığını söylüyorsun. Öyleyse küçük bir beyin cimnastiği yapalım. Hilal Kaplan'ın tanımadığımız bir kişi olduğunu ve başında da başörtüsü olmadığını varsayarak o fotoğrafa bir kez daha bakalım. Başı açık ve tanımadığımız bir kadın kilisedeyken tam önünde Hristiyan dininin bir tablosunun ve Hıristiyanlığın sembolü bulunan haç varken ellerini Hıristiyanların dua ediş şekliyle birleştirerek durduğu bir fotoğraf... Böyle bir fotoğrafı görsek ne düşünürüz? Hıristiyan bir kadın kilisede ibadet ediyor ya da ibadetinin hemen başında ya da hemen sonrasında fotoğraf çekinmiş diye düşünürüz. Aynı şeyi genelkurmay eski başkanlarından İlker Başbuğ'un fotoğrafı için de söyleyebiliriz. Tanımadığımız bir adam, Ağlama Duvarı'nın önünde Yahudilerin Ağlama Duvarı'nda yaptıkları gibi ellerini Ağlama Duvarı'na sürmüş bir vaziyette duruyor. Öyle bir fotoğrafı görsek ne düşünürüz? Bir Yahudi, dinî ibadetini yapıyor diye düşünürüz. Hilal Kaplan ve İlker Başbuğ, Hıristiyan olmuşlardır, Yahudi olmuşlardır demiyorum. Onların o fotoğrafları böyle birer izlenim doğuruyor diyorum. O fotoğraflar kilisede ya da Ağlama Duvarı'nın önünde normal birer duruşla çekilmiş fotoğraflar olsalardı böyle bir izlenim doğmazdı; ama o fotoğraflarda fotoğrafları çekilmiş kişilerden birisinin Hıristiyanlık dinine, diğerinin de Yahudi dinine ait ritüelleri yapar vaziyette görülüyor olmaları böyle bir izlenime yol açıyor. Konu Cihannur tarafından (12-08-2012 Saat 17:26 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Bende zorunlu din derslerine karşıyım. Yahu dinde zorlama mı var. Zorba olan sistemdir. Ve birileri dine göre değil sisteme ve statükoya göre hareket etmeye çalışıyor. Dine göre hareket eden insanlar zan altındadır. Benim dinim kimseye zorla dayatılamaz. Zira benim dinim zorba bir din değil, hoşgörülü ve güzel bir dindir... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Müslüman olan birisi için zorlama vardır ve farzları yapmadığında ceza gerektiriyor ama bir yahudi veya hristiyanı zorla Müslüman yapamazsınız. tabi ülkemiz İslam kanunları ile yönetilmediği için biz hiç bir farzı yapmadından ve herhangi bir günahı işlediğinden dolayı kimsenin cezalandırıldığını görmediğimiz için bu sözü çok kullanıyoruz. yani inandığımız gibi yaşamadığımız için yaşadığımız gibi inanmaya başlamışız. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|