AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 03-15-2014, 23:38   #1
Kullanıcı Adı
manifesto
Ben kendi tahminimi yazayım
AKP %34-36 arası
CHP % 29-31 arası
MHP %19-21 arası
BDP %7
Ve diğer
Benim tahminim de bu yönde
Ancak yeni skandallar ortaya çıkarsa AKP nin oyu erimeye devam eder

manifesto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-16-2014, 00:13   #2
Kullanıcı Adı
fetö
Alıntı:
manifesto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
AKP %34-36 arası
CHP % 29-31 arası
MHP %19-21 arası
BDP %7
Ve diğer
Ak Parti'nin bu kadar düşeceğini sanmıyorum şahsen, zaten Akp destekçisi olmayanlar ve cemaat dışında başka bir çevrede bu tapelerin bir etkisi olduğunu pek göremedim.. Cemaat'in oyunun da %1-2 olduğunu düşünürsek bence 42-45 arası bir olay alır diye düşünüyorum
fetö isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-16-2014, 00:16   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
AKP %34-36 arası
CHP % 29-31 arası
MHP %19-21 arası
BDP %7
Ve diğer
30 Mart 2014 akşamı seni burada bekleriz manifesto. AK Parti'nin oyu anketlere göre % 45 - % 50 arasında. Kamuoyu araştırmalarının sonuçlarına göre, milletin keskin kılıcı inince senin de başın düşecek. 2 hafta kadar sonra seçim akşamı bu konuya yazalım inşaallah.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-16-2014, 01:08   #4
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
30 Mart 2014 akşamı seni burada bekleriz manifesto. AK Parti'nin oyu anketlere göre % 45 - % 50 arasında. Kamuoyu araştırmalarının sonuçlarına göre, milletin keskin kılıcı inince senin de başın düşecek. 2 hafta kadar sonra seçim akşamı bu konuya yazalım inşaallah.

Cihannur kardeşim...İşte sana bazı tahlil ve söylemler:
.................................................. ...........................
Bakalım meselenin perde arkası sizin dediğiniz gibi midir?

TÜRKİYE BORÇLARINI HAKİKATEN ÖDEDİ Mİ?

Oldum olası duyarız;

“Türkiye’nin IMF’ye şu kadar borcu vardı.. Bu kadar kaldı”
“Bundan önceki hükümet geldiğinden Türkiye’nin borcu …. Dolardı.. Bunlar geldi …. Dolara çıktı”
vesaire vesaire…

Bu argüman devamlı gündemde olmuştur, her dönemde.. Hükümetlerin, birbirini vurmak için en çok kullandığı argümanlardan biri olmuştur bu… “Sen kötü yaptın ben düzelttim”.. veya tersten bakılırsa “ben iyi yapmıştım sen kötü yaptın” tartışması..

İşin komik tarafı herkes birşey söyler.. Dinleyen vatandaş da masa tenisi seyreder gibi bir oraya bakar bir öbür tarafa.. Neticede, ona ikisi de doğru gibi gelir.. Ama “kim doğru söylüyor kim vatandaşı kandırıyor“ bir türlü anlayamaz..

Örnek mi istiyorsunuz? İşte size en tazesi;

AK Parti hükümeti diyor ki “Biz bu kadar sene sonra borçları bitirdik IMF’ye borcumuz son bir tuşa basarak sıfırladık“.. Millet de buna inanıyor.. (Doğru değil manasında söylemiyoruz)…

Diğer taraftan da muhalefet (veya karşıt görüşte biri) çıkıyor diyor ki; “Dalga mı geçiyorsunuz? Evet 20 milyar dolar IMF yi bitirdiniz ama, normalde 200 milyar dolar olan borcumuzu 400 milyar dolarlara çıkardınız.. Yani batırdınız ülkeyi.. Üstelik de biri sürü de varlık – asset – sattınız onları da kullandınız bu arada.. Onlar da uçtu gitti yani”.

Şimdi bunu dinlediğinde vatandaş “Ya bu da doğru söylüyor galiba” diyor.. Kafa tam karışıyor.. Kim doğru kim kandırıkçı arak i bulasın…

Ve işin ilginç tarafı hergün televizyonarda saatlerce ekonomi programları, piyasa vs vs, bir Allahın kulu da çıkıp şunu net olarak açıklamıyor; Kim ne demek istiyor? Kim vatandaşı (bir nevi) aldatıyor? Vatandaş neye ve kime inanmalı?

Yani özetle Türkiye'nin borçları neye göre azaldı, neye göre ve kime çoğaldı? Türkiye'nin şu andaki borçları (bir bilançoda olduğu gibi) ne kadardır kimedir? Eskiden kimeydi ve ne kadardı - tabii satılıp ödemeler için kullanılan aktifleri de unutmadan..

İşte, bu basit anlaşılabilir açıklamayı finans ve ekonomi uzmanı (dürüst) arkadaşlardan rica ediyoruz lütfen (vatandaş adına).. ki anlayalım neredeyiz biz, nedir halimiz?

Şimdiden teşekkürler

Endişeli ve ilgili bir vatandaş
18.06.2013

KAYNAK

İktidarın IMF’ye borç yalanı

CHP'li Öztrak: IMF'ye borç verebilecek durumdaysan niye kamu işçisine para vermiyorsun?

DEVAMINI BURADAN OKUYALIM

Evet, tüm bu söylemler yalandan ibaret ise buyur, doğrusunu sen söyle içimiz rahatlasın...

Konu Cihannur tarafından (03-16-2014 Saat 01:19 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Hakaret içeren link.
MEÇHUL ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-16-2014, 01:34   #5
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
MEÇHUL ADAM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Cihannur kardeşim...İşte sana bazı tahlil ve söylemler:
.................................................. ...........................
Meçhul Adam kardeşim, AK Parti, Anasol-M Hükümeti'nden devraldığı 23.5 milyar $ IMF borcumuzu ödeyerek, Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu 14 Mayıs 2013 Ekonomi Bayramı'nda bitirmiştir hamdolsun. Yalanlarla, iftiralarla kafanızı bulandırmaya çalışanlara kanmayınız.

Türkiye'nin ekonomisi sapasağlamdır şükürler olsun. AK Parti olarak hem dar gelirli vatandaşlarımıza gıda ve kömür yardımlarında bulunuyoruz hem de ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınmak zorunda kalmış olan 700.000 civarındaki Suriyeli kardeşimizin, hayatlarını idame ettirmelerini sağlıyoruz. Bu yardımları yapabiliyor olmamız ekonomimizin iyi durumda olduğunu gösteren delillerdendir.

Ekonomimizin iyi yolda olduğuna gönül rahatlığıyla emin olabilirsin. AK Parti iktidarında önümüzdeki 10 yılda Büyük Türkiye'ye geçiş yapacağımızı inşaallah yaşayarak göreceğimizi umuyorum.

Daima Millet Daima Hizmet.
Alt 03-16-2014, 01:45   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
AKP %34-36 arası
CHP % 29-31 arası
MHP %19-21 arası
BDP %7
Ve diğer

Bu mesajına başka bir zaviyeden daha bakayım...

Bir an için varsayalım ki, 30 Mart'ta seçim, senin tahminlerinle birebir tuttu. Senin tahminine göre AK Parti, CHP'den en az 3 puan önde olduğuna göre, büyük ihtimalle seçimde kazanacağı il ve ilçe sayısında da CHP'yi geçer.

Yani senin tahminin gerçekleştiğinde dahi 30 Mart 2014 Yerel Seçimini AK Parti kazanmış oluyor.
Durmak Yok Yola Devam. Daima İleri.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)