AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-28-2015, 03:26   #31
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart


Sabah Gazetesi 27.02.2003
Irak'a İlk bomba düştüğünde 8.5 milyar $ hesaba geçecek

Devlet Bakanı Babacan açıkladı; Türkiye ile ABD 6 milyar dolar hibe üzerine anlaştı. Türkiye vazgeçeceği her 1 milyar dolarlık hibe karşılığında 6 milyar dolarlık vadesi 15 yılı bulan kredi kullanabilecekBush yönetimi savaş bütçesini Kongre'ye sunduğunda Türkiye için 8.5 milyar dolarlık kredi tahsis edilecek. Irak savaşı başlandığında kredi kullanılabilecek. Türkiye krediyle iç ve dış borcu azaltacak
HAZİNEDEN Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, ABD'den sağlanacak savaş yardımının, 8.5 milyar dolarlık bölümünün "köprü kredi" olarak tahsis edileceğini ve harekat başlar başlamaz kullanıma hazır hale geleceğini açıkladı.
Babacan, SABAH'a yaptığı açıklamada, olası Irak Savaşı'nda Türkiye'nin ekonomik kayıplarının karşılanması için verilecek kredinin, 2004 yılına kadar IMF ile karşılıklı görüş birliği içinde kullanılacağını, 2004'ten sonra IMF gözetimine gerek kalmayacağını, bu noktada ABD'ye yeni bir teklif ilettiklerini söyledi.
"Savaş yardımı, iç ve dış borç ödemelerinde kullanılacak" diyen Babacan, tezkereye destek istediği milletvekillerine Ak Parti Grubu'nda ise "ABD'den yardım alamazsak enflasyon artar, döviz dalgalanır ve ekonomik dengeler bozulur. 1992'de yaşadığımız sorunlar yeniden yaşanabilir. Türkiye'nin uluslararası piyasalarda borçlanması zorlaşır" mesajını verdi.
KÖPRÜ KREDİ TAMAM
Devlet Bakanı Ali Babacan, Irak Operasyonu'nun ekonomik boyutuna ilişkin olarak ABD'lilerle sürdürülen pazarlıklarda gelinen son noktayı anlattı. Babacan, ABD'nin Türkiye'ye 2 milyar dolar askeri malzeme alımı hibesi vereceğini, bunun dışında 4 milyar dolar nakit hibe önerdiğini belirtti. Babacan, Türkiye'nin isterse hibeyi nakit alabileceğini, ancak bu hibeden vazgeçilecek her 1 milyar dolar için ABD'nin değişik vade ve faizde kredi önerdiğini kaydetti. Buna göre, 1 milyar dolar hibeden vazgeçilmesi halinde ortalama 6 milyar dolar kredi, 7-15 yıl vade ve libor+2 faizle verilecek. Babacan, bu hesapla Türkiye'nin, 20-30 milyar dolar arası uzun vadeli kredi sağlayabileceğine dikkat çekti.
Kredinin 8.5 milyar dolarının Kongre kararı çıkmadan "köprü kredi" olarak alınacağını ifade eden Babacan, "Bush yönetimi, savaş için ek bütçeyi Kongre'ye sunduğunda, 8.5 milyar dolar kredi Türkiye'ye kullandırılacak şekilde hazır tutulacak. Bu tutar daha sonra, nihai paketten mahsup edilecek" dedi.
Babacan, ABD'nin bu yardımı IMF programına bağlı olarak kullandırmakta da ısrar ettiğini vurguladı ve "2004'e kadar IMF ile süren programımız var. Bu çerçevede, işbirliği olacaktır. Ancak, sonrasında borç yönetimi sorunu neredeyse kalmayacak" dedi.
YARDIMSIZ SIKINTI OLUR
Babacan, Türkiye'nin savaştan kaynaklanan toplam zararının 92 milyar dolar olarak tahmin edildiğini belirterek, ABD'den alınacak yardımın bu zararı bir miktar da olsa karşılayacağını bildirdi. Babacan, milletvekillerine son olarak şu hatırlatmada bulundu:
"ABD'nin desteği olmadan uluslararası piyasalarda borçlanmamız zorlaşacak. 2003'te ödememiz gereken 73 milyar dolar iç ve dış borç bulunuyor. Bunu ödemekte sıkıntı çekebiliriz."
PİYASALAR TETİKTE BEKLİYOR
Aylardır süren ve piyasaların merakla beklediği yardım pazarlığının son erdiği haberi Hazine'rden Sorumlu DevletBakanı Ali Babacan'dan geldi. Dün Ali Babacan'ın ABD kredileriyle ilgili açıklamalarının ardından, piyasada yardım rakamı da netleşti. Yaklaşık 25 milyar doları bulan kredi rakamının iç ve dış borcun kapatılmasında kullanılacak olması piyasaları tatmin etti. Pazarlıklar sırasında, özellikle kredinin IMF'li mi yoksa IMF'siz mi kullanıcağı ekonomistler arasında büyük tartışma yaratmıştı.
Şimdi gözler, bugün TBMM görüşülecek olan tezkereye çevrildi.Dün nispeten sakin bir gün geçiren piyasalarda faiz yarım puan gerilerken, dolar TL karşısında 5 bin lira değer kaybetti. Borsa gün yüzde 0.17 yükselişle tamamladı.
t Okan MÜDERRİSOĞLU
Hüseyin ÖZALP ANKARA

http://arsiv.sabah.com.tr/2003/02/27/s0712.html
















http://www.aksam.com.tr/guncel/pkkni...u/haber-445881
http://www.internethaber.com/abdden-...si-803778h.htm
http://www.sabah.com.tr/gundem/2015/...ign=25limanset
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2016, 21:54   #32
Kullanıcı Adı
Cihandar
Standart
Bizim Maksadımız Şan Şöhret Değil, Allah'ın Dinini Yaymaktır.!
Cihandar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-15-2016, 20:27   #33
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
Standart
Şu sıraları C.bşk Tayyip'in diploması anayasa mahkemesine intikal ettirilmiş.Çoğunluk aleyhine oy kullanılırsa resmen C.bşk'lığı iptal edilecektir.Sonrası yeni bir seçim olacaktır.
MEÇHUL ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-29-2016, 23:56   #34
Kullanıcı Adı
genchayat
Standart
Milli Görüşçü ve eski Saadetçi olarak açıkça görüyorum ki Sn. Tayyip ERDOĞAN Milli Görüş gömleğinin bir kolunu giymiştir. Eski eskide kaldı. Mücahit Tayyibe az kaldı..
genchayat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-23-2016, 00:13   #35
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
Standart
Alıntı:
genchayat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Milli Görüşçü ve eski Saadetçi olarak açıkça görüyorum ki Sn. Tayyip ERDOĞAN Milli Görüş gömleğinin bir kolunu giymiştir. Eski eskide kaldı. Mücahit Tayyibe az kaldı..
Tayyip'in derdi İslam olsaydı İsrail'le anlaşmaya varmazdı.Merhum Erbakan hoca gibi İsrail ve ABD'nin aleyhine atardı.
Gazze bombalanıyor, bu adamda tık yok!.Üstelik mecliste AKP'lilerin oy'u ile İsrail'in önünü açtılar ve taviz verdiler.Bu nasıl İslam dâvâsıdır?.
C.Bşk.Tayyip, nabza göre şerbet dağıtıyor.Ne varsa hep dilinde var.Lakin icraata sıra gelince hiçbir şey yapmıyor.Siz hâlâ onu anlayamadınız mı?
MEÇHUL ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog Pendik Oto Ekspertiz çarşamba pasta