Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz. |
Anketimiz: 'Cumhuriyet Tarihinin En İyi Siyasetçisi Kimdir' | |||
iyi birisi daha gelmedi |
![]() ![]() ![]() ![]() |
18 | 8.00% |
İSMET İNÖNÜ |
6 | 2.67% |
CELAL BAYAR |
0 | 0% |
KENAN EVREN |
6 | 2.67% |
SÜLEYMAN DEMİREL |
0 | 0% |
TURGUT ÖZAL |
34 | 15.11% |
TANSU ÇİLLER |
1 | 0.44% |
BÜLENT ECEVİT |
3 | 1.33% |
ADNAN MENDERES |
31 | 13.78% |
ALPARSLAN TÜRKEŞ |
4 | 1.78% |
MESUT YILMAZ |
2 | 0.89% |
DEVLET BAHÇELİ |
1 | 0.44% |
DENİZ BAYKAL |
13 | 5.78% |
RECEP TAYYİP ERDOĞAN |
87 | 38.67% |
NECMETTİN ERBAKAN |
15 | 6.67% |
HÜSAMETTİN CİNDORUK |
0 | 0% |
MUHSİN YAZICIOĞLU |
2 | 0.89% |
İSMAİL CEM |
2 | 0.89% |
Katılımcı sayısı: 225. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
![]() |
#21 |
![]() İstatistikler de benim bildiklerim de Turgut Özal ve Adnan Menderes diyor.
|
|
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Mustafa Kemal Atatürk'ün seçeneklere koyulması kanatimce uygun değil..Saygılar..
T.Özal R.Tayyip Erdoğan |
|
![]() |
![]() |
#23 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#24 |
![]() İcraat olarak Atatük'ün üstünde hiç bir siyasetci olamaz.Eksileri yada artıları olsa bile ülke gelişimindeki dehası ve üstün zekası ondan sonra gelmiş olan tüm siyasetcilere fark atar.Bu ankete Atatürk'ün ilave edilmesi sadece ileri geri konuşma getirmekten başka bir işe yaramaz.
|
|
![]() |
![]() |
#25 | |||||
![]() Alıntı:
Şapka neyin yerine gelmiş arkadaşım fesin yerine...Fes dini bir hükümmüdür hayır...Ama başörtüsü dini bir hükümdür Atatürk'ün yenilik getirdiği dini hükümler değildir... Atatürk'ün siyasi dehasına gelince , Atatürk insandir elbette ki yanlışları olmuştur ama yaptığı milyonlarca iyi şeyi gölgelemeye bir iki hatası yetmez....Gerçek bir deha o hem siyasi hem askeri...Yok böyle değil diyen tarihi bilmiyor demektir... Eğer ki ben dinimi kültürümü bu topraklar üzerinde yaşabiliyorsam Mustafa Kemalden..Bu topraklarda ezanlar inliyorsa Mustafa Kemalden....Ben türküm burası benim vatanım diyebiliyorsam Mustafa Kemalden...Bayrağım dalgalanıyorsa gökyüzünde Mustafa Kemalden....o ve yoldaşları sayesınde burdayız.... İş silah sallamakla bitmiyor...Diploması herşeyden önemli...Bu deha her iki işide güzel beceriyordu be abi.... |
||||||
![]() |
![]() |
#26 |
![]() BENCEDE RECEP TAYYİP ERDOĞAN
|
|
![]() |
![]() |
#27 |
![]() [i][b]Burada Atatürk'ün liderliğini tartışacak değilim...
Her liderin artıları eksileri vardır! Fakat boynuz kulağı geçer... Olması gerekende budur! Eğer başlatıcı rolü oynayan kişiyi geçmeyi başaramazsanız hep aynı yerde seyredersinz... Dolayısıyla Atatürk'ü kıyasalanamaz olarak görmek mantıksız... Bknz : Osman Bey - Kanuni Sultan Süleyman |
|
![]() |
#28 |
![]() bu ülkede kim ne derse desin sayın başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'IN yapmiş olduğu siyaseti inkar edemezler.bir numara adam recep tayip erdoğan
|
|
![]() |
![]() |
#29 |
![]() Recep Tayyip Erdoğan
Adnan Menderes Bi seçenek daha seçme hakkı olsaydı Turgut Özal'ı seçerdim. Ayrıca Abdullah Gül'üde eklersen güzel olur... |
|
![]() |
![]() |
#30 |
![]() [b]Bir insanın siyasi ve askeri dehaya sahip olması için 'iyi' olması gerekmiyor. Atatürk rejimi değiştirebilmiş ve halkımızın değerleriyle uyuşmasa da önemli devrimler yapmıştır. Bu onun siyasi dehasını gösterir.
Anketin özüne dönersek, en iyi lider veya en çok sevilen lider sorulmuyor; en iyi siyasetçi soruluyor, o halde bence en iyi siyasetçi Mustafa Kemal Atatürk, Recep Tayyip Erdoğan'dır. Adnan Menderes'i 3. sıraya koyabilirim. Necmettin Erbakan Hoca'da müthiş bir siyasi ufka sahip olmasına rağmen bunu bir türlü uygulamaya geçirmeyi başaramamıştır, iyi siyasetçi, bunu başarabilendir. Ha en çok sevdiğimiz siyasetçi sorulsaydı ERBAKAN diyebilirdim. Mustafa Kemal Atatürk dahil herkes tartışılabilmelidir. En nihayetinde hepimiz insanız. Koruma kanunları, o kişilerin ideolojilerine zarar verir, bir yerde o kişileri maalesef 'putlaştırmaya' götürür. Kemalizm, Atatürk'ün demokrat olduğunu ileri sürüyorsa, Atatürk'ü koruma kanunu diye bir dogmayı saavunmamalı ve insanlara dayatmamalıdır. Dipnot: Yazının olgun bir beyinle okunmasını rica ediyorum. Ve 'aaa ATA'ya saygısızlık yapıyor' gibi saçma sapan sözlere muhattap olmak istemiyorum. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|