![]() |
#51 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
![]() Alıntı:
senden şimdi bu lafı bekliyorum....ben mesihim sizi dine çağırmaya geldim deyeceksin demi atatürçü kardeşim |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
![]() arkadaşlar bir yanlışım varsa özür dilerim ama benim fetva verecek kadar cürretsiz olduğumu söylemeniz beni incitti..
ben fetva verecek kadar bilgili değilim dikkat edrsiniz ki kuranda bir noktaya değindim yorumlamadımda(ki haşa bu cürreti kendimde bulmuyorum.).allah hepimize akıl fikir vermiş..kuran hakkında düşünce ve fikir paylaşımı yüce allah tarafından yasaklanmamış tam tersi emredilmiştir..ben sadece türban mı yada başörtümü denilen yanlışı kurandan yola çıkarak size önemli bir noktayı vurgulamak istedim..(yksa kendi kafamdan mı yola çıksaydım asıl ozaman fetvacı olurdum..) neyse vurgulamak istediğim şey şuydu TÜRBAN EŞİT DEĞİLDİR BAŞÖRTÜ.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
![]() akpli üye
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
![]() Alıntı:
aradaki farkı ortaya koymaya çalışıyorum..türbanda saçının bir teli bile görünemez yalnız başörtüde bir iki tel çıkmış o farketmez işte.. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |||
![]() Alıntı:
Peki "birkaç telin çıkmıyor" olacak şekilde örtülmesi seni nedneen rahatsız ediyor? |
||||
![]() |
![]() |
#58 |
![]() Mealler ve tefsirler, çevirenin ve yorumlayanın anladığından ibarettir. Yorum da o kişinin kapasitesi ile doğrudan ilişkilidir. Bu kişinin dile hakimiyeti, ki bu dil Arapçadır, Hadis bilgisi... v.s. bu kişinin kapasitesini ortaya koyan nitelikler olsa gerek...
Kur' an da bu vardır, bu yoktur konusu da bunun için çok hassas olunması gerkli bir konu olsa gerek. Sen kaynakla konuşursan muteber ise itiraz olmaz, aksine belki de destek alırsın... Kur'an çağları aşan bir hitabet ve anlam bütünlüğü taşıdığından yorumlanması tabi ki çağa göre caizdir ama kimin yorumladığı da bi o kadar ömen taşır... Tez- Anti tez izahı da ispatı da ancak sağlam bir zemine ve ehil kişilerin eline bırakıldığında başarılı sonuçlar elde edilebilir... sevgilerimle... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#60 | ||||
![]() Alıntı: