AK Gençliğin Buluşma Noktası
Genel Tarih Devlet tarihleri ve kültürleri.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-07-2009, 11:09   #3
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart
Filistin konusunda İttihat ve Terakki'nin yanlış bir tutumu olabilir. Ama bu duruma bakarak, bugün yaşananları Osmanlı'ya, Türkiye'ye veya İttihat Terakki'ye yıkmak, çok büyük bir vicdansızlık olur.

Osmanlı'nın dağılmasındaki en büyük rol, şüphesiz İngilizlerle birlik olup, kendisine yüzyıllarca bakmış Osmanlı'ya karşı Arapların gösterdiği tutumdur. osmanlı askerlerine en büyük acıları en büyük katliamları, başlarındaki İngiliz subaylarla birlikte, bağımsızlık adına Araplar yapmışlardır.

Eğer bunlar yaşanmasaydı, bizim ülkemizde de "Kurtuluş Savaşı"na, Atatürk'lere gerek kalmayacaktı.

Fakat işin garip yanı, osmanlı'dan bağımsızlık diye ayrılan pek çok Arap ülkesi, bu kopuşun ardından bir daha eski günlerine geri dönemedi. Ne Bağdat huzur buldu ne de Filistin.

1917'de Filistin'in, Osmanlı'dan kopuşunu büyük bir zaferle ilan ettiği İngilizler'in hazırladığı Balfour deklarasyonu, Filistin'in bu acıları çekmesinin esas sebebidir. Filistin, kendi özgür iradesiyle, araplara çok iyi davranan, hem arap hem de müslüman dostu (!) İngilizlerin mandasını seçtiler. Bir ara bizim aydınlarımız da diyordu, şu mandayı seçelim bu mandayı seçelim diye. Alın işte, İngiliz mandasını seçmiş bir ülkenin hikayesi.

İşte bu deklerasyonla birçok yahudi bölgeye İngilizlerin kontrolünde göç etti. Osmanlı'dan büyük bir sevinçle ayrılan Filistin, sadece 3 yıl huzur bulabildi. Sonrası, kendisine çok iyi davranan İngilizlerin ve yahudilerin zulmüne dönüştü.

Filistin ve pek çok Arap ülkesi, Osmanlıya karşı İngilizlerle yaptıkları iş birliğinin bedelini ödüyor. Osmanlı askerinin ahı, hala o topraklarda kol geziyor. Ama yine de geçmişte yapılanlara bakıp, kinci bir zihniyetle, Filistin'de yaşananlara sessiz kalmak, bizim insanlığımıza yakışmaz. Hem o çocukların, geçmişte olan bu olaylarla hiçbir ilgisi yok. Tamamen masum, müslüman insanlar öldürülüyor.

Zaman gazetesi, detaya çok girmese de konuyla lgili Filistin tarihini anlatan bir haber yapmış. Hoşuma gitti. Okumanızı tavsiye ederim;

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=792476

(Bu arada konu, bugünkü Kürt sorunu için de güzel bir örnek teşkil ediyor. Çünkü İngilizler aynı oyunları bugün Kürtler için yapıyor. Bugün Kürtlerin yanında gibi görünen bir ingiltere var. Yarın, Allah korusun Türkiye'den kopup, bölgede bir Kürdistan kurulsa, sonları tıpkı Filistin gibi olacaktır. Çünkü Yahudiler için vaadedildiği iddia edilen topraklar arasında unutmayın ki Kürdistan diye gösterilen yer de var. )
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
 

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
filistin, israil, osmanlı, siyonizm


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi