AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 02-19-2009, 02:51   #1
Kullanıcı Adı
balbal
Alıntı:
FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ahmet Kaya'nın istediği özgürlük, PKKnın istediği ile alakasız idi. Ahmet Kaya'nın istediği özgürlük, bugün benim dinim konusunda ülkemde istediğim özgürlüklerin bi benzeriydi..
O da bir 'ırk' gömleği giyilmiş haliydi..

Bunu herkes anlayamıyor işte..

Herkes PKK diyor, yahu kardeşim PKKlılara Edip Akbayramda konser verdi niye pna ses çıkaramıyoruz?.. Niye ses çıkarılmıyor?.. Çünkü o laik! Ört bas ediliyor o yönü!.. Ama Ahmet Kaya?.. Dinine bağlı, hatta annemin başından baş örtüsünü çıkaracak ele vururum diyecek türden bir müslüman!
Ve bu aykırılık bizim beynimize farklı yönlerden empoze ettiriliyor. Ve kısmende başarılı..

Kusura bakmayın, ben böyle her şeyde hain vs. yafatasıyla dolaşanlara cahil, bilgisiz gözüyle bakarım..

Bu forumda kürt olmayıpta kürtlüğü bu kadar savunacağım da aklımın ucundan geçmezdi..

Hepimiz kuyruğumuza basılınca haktan hukuktan özgürlükten dem vuruyoruz. Empati yahut diğer ezilenleri görme yetkimizi almışlar eimizden..

Kürdün hakkını elbette savunuruz. ırkçılık yapmayız ama şarkılarında bile açık açık propaganda yapan (adı yılmaz, ağladıkça vb...) bir kişi kürdlerin hakkını savunamaz. savunur derseniz o halde bölücübaşı da kürdlerin hakkını savunuyor demektir. sapla samanı ayırt etmek lazım. yazıda da dediğim gibi vatan haini kisvesini giydirmeyebilirsiniz. ben yazımda vatan haini dedim mi? demedim. sadece demokrasi ya da özgürlük savaşçısı demek düşüncesizlik olacaktır dedim ki hala da fikrim bu doğrultudadır. edip akbayram dediniz ki o kişiyi de günahım kadar sevmem. tenezzül edip de şarkısını bir dinlemişliğim yoktur. siz meseleyi yanlış algıladınız. kimsenin burda kürdlüğü kötülediği yok. fakat ahmet kayaya kim kürdlüğü temsil etme hakkı vermiş ki kürdlüğü bu kadar savunacağım aklıma gelmezdi diyorsunuz. ahmet kayanın fikirlerini benimsemiş kürdle ak partiye oy veren kürd arasında dağlar kadarr fark vardır ki bunun için diyarbakır için bugün yoğun uğraş veriliyor. bu ülke hakkında iyi zanlara sahip olan herkesi elbette severiz. salt ırkçı değiliz. ama ahmet kayanın kürdleri temsil ettiğini de kabul edecek değiliz. vatan hainidir ya da değildir. bu fikir değişkendir. ama o kişi kürdlerin temsilcisi falan değildir.

balbal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-19-2009, 17:54   #2
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
balbal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kürdün hakkını elbette savunuruz. ırkçılık yapmayız ama şarkılarında bile açık açık propaganda yapan (adı yılmaz, ağladıkça vb...) bir kişi kürdlerin hakkını savunamaz. savunur derseniz o halde bölücübaşı da kürdlerin hakkını savunuyor demektir. sapla samanı ayırt etmek lazım. yazıda da dediğim gibi vatan haini kisvesini giydirmeyebilirsiniz. ben yazımda vatan haini dedim mi? demedim. sadece demokrasi ya da özgürlük savaşçısı demek düşüncesizlik olacaktır dedim ki hala da fikrim bu doğrultudadır. edip akbayram dediniz ki o kişiyi de günahım kadar sevmem. tenezzül edip de şarkısını bir dinlemişliğim yoktur. siz meseleyi yanlış algıladınız. kimsenin burda kürdlüğü kötülediği yok. fakat ahmet kayaya kim kürdlüğü temsil etme hakkı vermiş ki kürdlüğü bu kadar savunacağım aklıma gelmezdi diyorsunuz. ahmet kayanın fikirlerini benimsemiş kürdle ak partiye oy veren kürd arasında dağlar kadarr fark vardır ki bunun için diyarbakır için bugün yoğun uğraş veriliyor. bu ülke hakkında iyi zanlara sahip olan herkesi elbette severiz. salt ırkçı değiliz. ama ahmet kayanın kürdleri temsil ettiğini de kabul edecek değiliz. vatan hainidir ya da değildir. bu fikir değişkendir. ama o kişi kürdlerin temsilcisi falan değildir.
Hayır yanılıyorsunuz, kürtlerin hakkını o veya onun gibilerinden başkası daha iyi savunamaz.. Yani eğer bir zor ve istibdad söz konusu ise sen çıkar yeri gelince PKK gibi de görünürsün yeri gelir Abdullah Öcalanın yanında da yer alırsın.. PKK yahut öcalan tabii ki meşru değiller, eli kanlıdırlar. Ancak sana istibdadı da uygulayanın devlet eliyle eli kanlı ise burada bi tezatlık var demektir..

Alıntı:
ahmet kayaya kim kürdlüğü temsil etme hakkı vermiş ki kürdlüğü bu kadar savunacağım aklıma gelmezdi diyorsunuz. ahmet kayanın fikirlerini benimsemiş kürdle ak partiye oy veren kürd arasında dağlar kadarr fark vardır ki bunun için diyarbakır için bugün yoğun uğraş veriliyor.

bu hakkı vermemize gerek yok, bi haksızlığa uğramış ise ve kürt ise onları onlardan daha iyi anlayamayız zaten. Hak zaten onların kendi vicdanlarında kalmıştır..

VE, bugün Diyarbakır'da yapmnaya çalıştıklarımız Ahmet Kayaları kazanma çabasıdır.
O gibi 'cevher'leri maalesef ki KAYBETMİŞİZDİR. Ve burada sizin üzerine gittiğiniz yanı o 'kaybettiğimiz' halleridir, Ahmet Kaya ve diğer kürtlerin..
İşte Diyarbakır ve TRT 6 çabalarımız bunun içindir. KÜS OLDUKLARI DEVLETLE BARIŞTIRMA adımlarıdır. Bu hep böyle deniliyor değil mi?.. Peki neden küsmüşlerdir devlete?..

Bu bamtellerini yakalayamamışız biz işte...
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-19-2009, 19:43   #3
Kullanıcı Adı
balbal
Alıntı:
[B]Hayır yanılıyorsunuz, kürtlerin hakkını o veya onun gibilerinden başkası daha iyi savunamaz..
O halde Türk'ün ve Türkçülüğün hakkını da Turancı milliyetçilerden ya da sizin deyiminizle 'şovenlerden' daha iyi kimse savunamaz. ve böyle olduğu takdirde kıyamete değin de bu ırkın hakkını savunacak birileri elbet olacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın
Alt 02-19-2009, 20:47   #4
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
O halde Türk'ün ve Türkçülüğün hakkını da Turancı milliyetçilerden ya da sizin deyiminizle 'şovenlerden' daha iyi kimse savunamaz. ve böyle olduğu takdirde kıyamete değin de bu ırkın hakkını savunacak birileri elbet olacaktır. Kimsenin kuşkusu olmasın

EVET. Öyle turancı ayaklarına yatarak kıt ideolojiyle olaylara bakarsakta sözde Türk'ü felan daha iyi kimse savunamaz laflarıyla avunur dururuz. Ve mesela TRT Şeş gibi kanallarda 'bu hainlik adımıdır' diyerek PKK ile aynı ağzı kullanmış oluruz!..

Geçin bu işleri Allaha aşkına.. Yanlışın Türkü Kürdü Arabı mı olur?.. Yanlış yapılmışsa yapılmıştır bunun Türkçülükle felan alakası yok..

Yanlış yapacaksın, sonra ben Türküm Türkçüyüm diye kaytaracaksın, olur mu böyle şey..

Beni cevaplayacaksanız cümlelerimi öyle makaslayarak alıntılamayın. Bütünden ele alıni korkmayın..
Alt 02-19-2009, 22:27   #5
Kullanıcı Adı
balbal
Alıntı:
EVET. Öyle turancı ayaklarına yatarak kıt ideolojiyle olaylara bakarsakta sözde Türk'ü felan daha iyi kimse savunamaz laflarıyla avunur dururuz. Ve mesela TRT Şeş gibi kanallarda 'bu hainlik adımıdır' diyerek PKK ile aynı ağzı kullanmış oluruz!..

Geçin bu işleri Allaha aşkına.. Yanlışın Türkü Kürdü Arabı mı olur?.. Yanlış yapılmışsa yapılmıştır bunun Türkçülükle felan alakası yok..

Yanlış yapacaksın, sonra ben Türküm Türkçüyüm diye kaytaracaksın, olur mu böyle şey..

Beni cevaplayacaksanız cümlelerimi öyle makaslayarak alıntılamayın. Bütünden ele alıni korkmayın..
seviyeli bir şekilde fikir alış verişi yapmaya çalışıyoruz. 'korkmayın' falan diyerek terbiyesizlik yapmanın lüzumu yok. senin gibilerden korkacak bir yüreğim olsa o yüreği kanalizasyon deliğine atardım. sen rahat ol. anca o şekilde konuşabilirsin o zaman çünkü. bu ülkeye yanlışı yapan Türkçü biri değil babam olsa dahi cezasını almasını isterim. onun için senin gibi kraldan çok kralcı değilim. yanlışını görünce başbakanı da, Türkü de, Kürdü de eleştiririm. kimseye kötü zanla bakmadım bu sitede. görüşlerine saygı duydum herkesin. ama klavye erkekliği yapıp, hariçten terane okuyacağın kadar da küçülmedik. adam gibi fikir paylaşımı yapacaksak üslubumuza dikkat edelim. yok ben böyleyim diyorsan adamına göre konuşuruz biz de. bunu da böyle bil.
Alt 02-20-2009, 04:07   #6
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
seviyeli bir şekilde fikir alış verişi yapmaya çalışıyoruz. 'korkmayın' falan diyerek terbiyesizlik yapmanın lüzumu yok. senin gibilerden korkacak bir yüreğim olsa o yüreği kanalizasyon deliğine atardım. sen rahat ol. anca o şekilde konuşabilirsin o zaman çünkü. bu ülkeye yanlışı yapan Türkçü biri değil babam olsa dahi cezasını almasını isterim. onun için senin gibi kraldan çok kralcı değilim. yanlışını görünce başbakanı da, Türkü de, Kürdü de eleştiririm. kimseye kötü zanla bakmadım bu sitede. görüşlerine saygı duydum herkesin. ama klavye erkekliği yapıp, hariçten terane okuyacağın kadar da küçülmedik. adam gibi fikir paylaşımı yapacaksak üslubumuza dikkat edelim. yok ben böyleyim diyorsan adamına göre konuşuruz biz de. bunu da böyle bil.
Oo, Türkçü naralarından sonra şimdi efeleniyoruz.
Öyle zülfiyare dokunmamıştık aslında, bir cümlemi almış yorum yapmışsınız e bende
Alıntı:
Beni cevaplayacaksanız cümlelerimi öyle makaslayarak alıntılamayın. Bütünden ele alni korkmayın..
burda korkmayın manası, kara kaşımdan kara gözümden değil yani bu kadar basit değilizdir heralde.
Mesele yine 'üslub'a düştü işte tamam konuyu saptırma gayreti diye görüp değinmeyeceğim.
Hani olsa tamam diyeceğim. Bütüne yorum getiremiyor, çok anlamlı bi yorumun tek bir noktasına odaklanmak ne demek olur?.. Herbirini ele alamamada yahut bilgisinin yada 'ahkam'ının yalnızca oraya yettiğinde diye bi kanı oluşur zihnimde. E hiç biri değil ise en sadesi 'korku' yada korkmamaktır emi?..
Çiğ yemediyseniz karnınız neden ağrıdı bu kadar?..

Müsterih olun yahu. Yazdıklarımı ya tam okumuyorsunuz yada her seferinde bi yerine takılıp yada alınıp yazıyorsunuz.

Yoksa klavye felan dediğiniz gibi kolay iş. Anlayıp tamamını öyle yazmak, yorumlamak yada tartışmak daha elzem olur.
Alt 02-20-2009, 04:24   #7
Kullanıcı Adı
balbal
Alıntı:
Oo, Türkçü naralarından sonra şimdi efeleniyoruz.
Öyle zülfiyare dokunmamıştık aslında, bir cümlemi almış yorum yapmışsınız e bende
burda korkmayın manası, kara kaşımdan kara gözümden değil yani bu kadar basit değilizdir heralde.
Mesele yine 'üslub'a düştü işte tamam konuyu saptırma gayreti diye görüp değinmeyeceğim.
Hani olsa tamam diyeceğim. Bütüne yorum getiremiyor, çok anlamlı bi yorumun tek bir noktasına odaklanmak ne demek olur?.. Herbirini ele alamamada yahut bilgisinin yada 'ahkam'ının yalnızca oraya yettiğinde diye bi kanı oluşur zihnimde. E hiç biri değil ise en sadesi 'korku' yada korkmamaktır emi?..
Çiğ yemediyseniz karnınız neden ağrıdı bu kadar?..

Müsterih olun yahu. Yazdıklarımı ya tam okumuyorsunuz yada her seferinde bi yerine takılıp yada alınıp yazıyorsunuz.

Yoksa klavye felan dediğiniz gibi kolay iş. Anlayıp tamamını öyle yazmak, yorumlamak yada tartışmak daha elzem olur.
yazdıklarınızı elbette tamamen okuyorum, bilhassa pür dikkat bir şekilde. zaten gideyim de şu faruk arslana çatayım gibi bir derdim yok. konuyu saptırmak gibi bir derdimin olmadığı gibi. fikirlerimiz uyuşmaz, eyvallah. makul ölçülerde fikir paylaşımında bulunmaktır bizim amacımız. üslub bozulursa biz de bozuluruz elbette. nabza göre şerbetimizi sunarız. çiğlik hamlık meselesine gelince üslubu bozuk olanın karakteri de çiğdir vesselam...

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
10. yıl nutku, ahmet kaya, faşizm, linç, o isimler

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)