AK Gençliğin Buluşma Noktası
Sağlık Sağlığımızla ilgili bütün paylaşımlar bu bölümümüzde.

Stil
Seçenekler

Alt 04-16-2009, 09:33   #1
Kullanıcı Adı
Feride
Standart 'Sigara, Rus ruletinden 3 kat daha tehlikeli'
Sigaradan ölüm ihtimalinin Rus ruletinden daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Nazmi Bilir, Rus ruletinde ölüm ihtimalinin 6'da bir, sigarada ise 6'da 3 olduğunu söyleyerek, tiryakileri uyardı.

Yasal düzenlemeler sayesinde 2001 yılından bu yana sigara kullanımının yüzde 11 azaldığını belirten Bilir, buna rağmen Türkiye'nin hâlâ dünyanın en çok sigara içilen 10 ülkesi arasında olduğunu aktardı.

Türk Toraks Derneği'nin 12. yıllık kongresine katılan Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Bilir, 'Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'dan Türkiye'nin kıvanç duyması gerektiğini ifade etti. Dünyada sadece 13 ülkede bu kapsamda kanun bulunduğunu anlattı. Yasa ile denetim mekanizmasının da işletilmesi gerektiğinin altını çizerken kurallara uyulmaması halinde cezalandırmanın ilk seferde yapılmasının önemine işaret etti. Bu yapılmadığı takdirde kural ihlalinin tekrar edeceğini vurguladı. Prof. Bilir, Türkiye'de sigaraya başlama yaşının 13 olduğuna değinerek, "Ülkede 20 milyon kişi, yani yetişkin yaş grubunun üçte biri sigara içiyor." dedi. Sigarayı 'Rus ruletine' benzeten Prof. Bilir şunları kaydetti: "Rus ruletinde ölüm ihtimali 6'da 1'dir. Sigara ruletinde ise 6'da 3'tür. Sigara ruleti, Rus ruletinden 3 kat daha tehlikeli."

zararları bukadar aşikar bir şeyin içilmekte ısrar edilmesi gerçekten düşündürücü..

Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-16-2009, 10:11   #2
Kullanıcı Adı
Terennüm
şahsen ben kullanmıyorum kullanan dostlr varsada Allah en kısa zamanda onların yolunu ayırsın
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-16-2009, 10:13   #3
Kullanıcı Adı
Feride
zararları saymakla bitmiyor ama hala kullanılıyor. dehşet ve de ibretle izliyorum böylelerini

sizi de kutlarım ayrıca. artık sigara içmemek bir maharet oldu neredeyse malesef..
Alt 04-16-2009, 10:16   #4
Kullanıcı Adı
Terennüm
yoksa sizdemi kullannanlardansınız
Alt 04-16-2009, 10:17   #5
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
adem etyemez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yoksa sizdemi kullannanlardansınız
yok ya.. daha neler. Allah korusun. ben hatta çevremdekileri içmemeleri konusunda elimden geldiğince uyarmaya çalışıyorum. kokusu bile beni bitiriyor zaten..
Alt 04-16-2009, 10:21   #6
Kullanıcı Adı
Terennüm
tebrik ederim sizi
işte bilinçli gençlik umarım diğer dostlarımızda yeşilaycıdır.aslında bir anket yapsak forumda fena olmaz
sigaraya başlama yaşıda düştü en azından buradaki gençleri bu özentiden kurtarma adına bir başlangıç olabilir
Alt 04-16-2009, 10:24   #7
Kullanıcı Adı
Feride
bence yapmayalım. şimdi taktir ettiğim kişiler eğer içiyorsa, gözümden düşerler böyle kalsın. ama tabi siz bilirsiniz..
Alt 04-16-2009, 10:26   #8
Kullanıcı Adı
Terennüm
bence böyle dostlarımız varsa onları teşvik etmeliyiz
görmemzlikten gelmekle kimi kandırıyoruz?
Alt 04-16-2009, 10:30   #9
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
adem etyemez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bence böyle dostlarımız varsa onları teşvik etmeliyiz
görmemzlikten gelmekle kimi kandırıyoruz?
forumdaki kişileri kastetmiştim. ama siz bilirisiniz tabi. istiyorsanız yapın..
Alt 04-16-2009, 10:41   #10
Kullanıcı Adı
Terennüm
bende forumdaki dostlardan bahsetmiştim
forumda 15-25 yaş arası arkadaşlarımız ağırlıkta bu dönem çevreden etkilenmenin ve karakter oturmasının zamanı sigarayı hayatlarından çıkartabilirisek veya uzak tutulabilirse başarı olur tabi benimki sadece bir fikirdi.karanlığa küfretmektense ışık yaklım anlayışı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)