![]() |
#21 |
![]() Sıkma baş tabiri pek hoş değil ama İman Eden Sarsılır,Devrilmez...
Benim bu konuya bakış açım çok sert değil. Ama tabi başörtüsü takıp altına kot, üstüne t-shirt giyilmesini veya vucüt hattlarını belli edecek kıyafetler giyilmesine katti suretle karşıyım eğer öyle giyeneceksen başörtüsünü hiç takma herşeyin bir edebi , yolu yordamı vardır. Yanlışmı düşünüyorum ? |
|
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Tartışmaların sebebi, başörtüsü emrinin katiyyetine dair değil bunun hangi şekilde olacağı hususudur. Ayetlerle emir sabittir ve tartışmaya açık olan kısım bunun şeklidir ki onun için yöreye göre farklılık arzeden tesettür şekilleri ortaya çıkmıştır, alimler arasında farklı yorumlar vücud bulmuştur.
Arada ince bir çizgi var : Sıkmabaş tabiri tüm başörtülü insanlar için kullanılan ve hakaret içeren bir tanımlamadır. Bilinçli bir şekilde başını örten ve tesettüre riayet edenler içnde kullanılan birtanımlama. Ve ben işin bilincinde olan insanların da sadece şekiilden dolayı itham edilmesine karşıyım. Tesettürün ölçüleri bellidir, bu ölçüyü sağlayan her kıyafette tesettürdür. İnsanları kalıp içine sokmaya çalışmanın anlamı yoktur. Bizi bağlayan Kur'an-ı Kerim ve sünnet- i nebeviyyedeki yorumlardır. Ve alimlerimizin konu üzerine bizlere bağışladıkları cümleler ki her dönemde aynı şeyler hep tartışagelinmiş zaten.. selam ile.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
![]() Alıntı:
Allah aşkına ne bu ya! Üzerine parfümleri sürüp erkekler içinde salına salına dolaşsın diyen mi var? Temiz olsun, kılık kıyafetine çeki düzen versin, örtmesi gereken yerleri canı ne şekilde istiyorsa abartıya kaçmadan örtsün yeter. Eğer erkekler edebiyle giyinmiş zarif, temiz, namuslu bir bayana yan gözle bakıyorsa, hiç kusuruma bakmayın, o zaman o erkekleri izole edin toplumdan. " (Allah’ın koyduğu) ölçüleri aşmayın. Allah, ölçüleri aşanları sevmez." "O’nun ölçülerini aşma konusunda içinizde derin bir endişe bulunsun." |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() imanlı bir bayan güzel dışarda görünmek için çaba sarfetmez..ama müslümana yakışacak bi görünümde çıkmaya çalışır.zamanımızda ne kadar pasbal köötü görünümlü kimse varsa teettürü olanlar oldu maalesef..halbuki müslüman bayan her şeyiyle örnek olmalı..
ayetlerde belirtiler mevzuları hepimiz anlıyoruz..uymaya çalışıyoruz..ama zaman çok önemli..belki bu fitne zamanında kendi nefslerimize daha çok hakim olmalıyız ama... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
![]() Alıntı:
Bir hatalı suçlu aranıcaksa eğer hemen kadına yüklenilir. Erkekleri izole edelim ozaman. Madem kadın çirkin olucak ve dikkat çekici giyinmiyicek erkekte giyinip süslenmesin. Onlarda çirkin olsun. ![]() Neyse ciddileşeyim hemen. ![]() Bakın tesettürlü olmak ayrıdır tesettürlüymüş gibi olmak ayrı, Ben onlara çakma kapalı diyorum. Çakma kapalı diye tabir ettiğim kişilerin çoğunluğu daha olgunlaşmamış aklı bir karış havada özentilerin esiri olmuş genç bayanlardır. Fakat bunu kullanıpta Başörtülülere laf atan, onları rencide etmek için elinden geleni yapanlara çanak tutulmasınıda kınıyorum!... Diriliş.f çok güzel anlatmış"sıkmabaş" tabirini kimlerin ne için kullandığını. Bize empoze edilmeye çalışılan benimsememiz için bazı kalıplara sokulan tabirlere dikkat edelim... ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() Benim bu konuya bakış açım çok sert değil. Ama tabi başörtüsü takıp altına kot, üstüne t-shirt giyilmesini veya vucüt hattlarını belli edecek kıyafetler giyilmesine katti suretle karşıyım eğer öyle giyeneceksen başörtüsünü hiç takma herşeyin bir edebi , yolu yordamı vardır. Yanlışmı düşünüyorum ?
Zaten benim bahsettiğim bayanlar başörtüsünü amacından saptıran saygısızlık edenlerdir... |
|
![]() |
![]() |
#27 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#29 |
![]() Başörtüsünün kat'i bir emir olduğunu "diriliş" in bahsettiği gibi tartışmıyoruz bu kati biçimde sabit bir hakikattir. Bu bölüme biraz önce Diyanet'in en son çıkardığı İlmihal'in Giyinme bölümünü ekledim. Diyanet hüküm verirken önce ayet sonra hadis, sonra içtihadlar ve alimleirn farklı görüşlerini belirtir. En sonunda bunlardan çıkması gereken en olgun hükmü çıkarır. Bunu yaparken de ahkam kesmez. İnsanları korkutmaz -işte mesele budur biz size durum neyse ona aktarıyoruz- der. Diyanet'in ayet, hadis ve tüm alim görüşlerini ayrıntılı biçimde inceleyerek verdiği hükme göre erkeklerin örtünmesi gereken yerleri -göbek, diz kapağı arası-, kadınların örtünmesi gereken yerleri -el yüz ve ayaklar hariç tüm vücududur-. Buraya kadar herşey net. Ancak bu örtünmenin nasıl olacağı Kur'an-ı Kerim detaylandırılmamış zaten mantıki olarak bakıldığında bunun detaylandırılması çok fazla kısıtlayıcılık olur. Allah, kullarını darlatmayı sevmez.
Şimdi burada kimse kendi doğruları üzerinden ahkam kesmeye kalkmasın. "Sıkmabaş" tabirini de bir daha ağzımıza almıyoruz. Biz, kendi hayatlarına bakmayan, kendi binbir türlü yanlışını görmeyen, İslam'a uygun yaşayamayan erkekler kadınları günah keçisi yapmayalım, kadınları böylesine baskılamayalım. Başörtüsü örtmeyen bayanları bıraktık şimdi de başörtülü hanımların örtü şekillerini mi didiklemek düştü bize. Erkekler önce kendilerine bakacak.. Tabi hanımlar da üzerlerindeki büyük sorumluluğu taşımaya çalışarak, layık oldukları gibi örtünmeliler. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
![]() Alıntı:
Ben pardesülüydüm sonra pardesüyü bıraktım 6 yıl önce sokağa çıktığımda pardesü değil etek üzerinden uzun tunik giydim toplam 1 yıl. (Şimdikiler gibi değil tabi öyle dar felan... Teyzem hoca bacaklarımı kırardı ![]() Şu hoca olan teyzem bana 1 yıl boyunca demediğini bırakmadı. Açık konuşayım inatlaşıyordum pardesü giyinmiyordum. Sonra çevremdeki arkadaşlarımın telkinleriyle tekrar pardesü giyinmeye başladım... ![]() İçinde olma meselesine gelincede olmayana ne yapıcaksın en azından mini etek yada askılı badi giyinmiyolar diyip bunada şükrediceksin. Geriside Allah ve kul arasında. Rabbim istese onun içine çarşaf giyme arzusu bile koyar... ![]() |
||
![]() |
![]() |