Alıntı:
0000000000 Nickli Üyeden Alıntı
Demek istediğim, kavram karmaşası yaşayan sistemimizin sorunu ta köklere dayanmaktadır..
Genel itibari ile hoş deklare ettiniz. Ama bütün ihaleyi yine ideolojinin kendisine vermişsiniz aslında sorun onu uygulamak isteyen egemen güçlerindir. İdeolojileri insanlar gelişen dünya şartlarına göre yenilerler kimisi kendini ve sistemini yenileme yerine despotluklarını bu sistemler vasıtası ile uygularlar. Bazı ülkelerde laik lik farklı algılanırken bizim ülkemizde veya başka ülkelerde de farklı uygulanması başlı başına onu uygulayanların vicdani anlayışı ile alakalıdır.
|
Yazımda bunun aksini inkar etmedim.. Laikliği değil,ülkemizdeki sistemin uygulanışının kökten problemli olduğunu kasıt ettim. Zira bugün Laiklik modelini belirleyen-Fransa dışında- Avrupa ülkelerinde devletlerin,toplumun dini yaşayışına bakışı gayet özgürlükçü vaziyettedir.
Kısacası şunu anlatmaya çalışıyorum; Laik sistemimiz,benimsendiğinden beri çürük uygulamalar ile serpilmiş,bugün bu halini almıştır. Tıpkı "Çürük temelli bir binanın en üst katının vay haline" sözü gibi..