![]() |
#41 |
![]() Benim gözümde o iptaller pek önemli olmasa da kabul edilemez bir durum....
Anayasa mahkemesi haddini aşıp esasa girmiştir ki yaptıkları hukuka da aykırıdır.Yaptıkları kabul edilemez..Parlamentonun anayasa yapma hakkını ihlal etmişlerdir... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
![]() Evet, haklısınız. Anayasa Mahkemesi'nin kararı demokrasi ve hukuk açısından kabul edilemezdir. Anayasa Mahkemesi demokrasiye ve hukuka aykırı bir karar vermiştir.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
![]() Alıntı:
anayasa mahkemesi şekil yönünden inceleyeceğini açıklamasına rağmen esas yönünden inceleyerek kendisini ve anayasayı çiğnemiştir...! anayasa mahkemesi şu mesajı vermektedir : a) Ben ne istersem Meclis onu seçebilir ! b) anayasa'nın 4ncü maddesi uyarınca ben istemeden kimse anayasa yapamaz demektedir ! ''Yapılan fıkraların değişikliği'' aslında eskiden yapı ne ise aynı şekilde statükonun korunması ve devamı yönünde hareket etmesi kararı almıştır ! Acizane önerim : Erken seçime gidilmeli ve Anayasa baştan sona değiştirilmelidir... *Paket Aynen Referanduma gitse bile !!! anayasa mahkemesinin vermiş olduğu karara göre hukuki olarak anayasa mahkemesi kendi seçeceği üyeleri Meclisin yaptığı pakete rağmen gönderecek ve Cumhurbaşkanı HSYK VE ANAYASA MAHKEMESİ'nin kendisinin seçeceği üyelerden seçmek zorunda kalacaktır !!! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
![]() Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum...Sonuçta parlamentonun anayasa yapma hakkı var ve Anayasa Mahkemesi engel oluyor ve hukuku çiğneyerek engel oluyor..Nerede hukukun üstünlüğü Nerede hukuk devleti...Bizimkiler boş lakırdı Hukuk derler hukuku çiğnerler laiklik derler onu çiğnerler kendilerine meşruiyet kazandırma çabasında oldukları şeyleri bile ihlal edecek kadar mesnetsizce tutumlar sergiliyorlar... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() Ve şu iyi bilinmeli ki ! HSYK, CHP ve diğer Statükocular bu ''Kararı beğenmedik'' siyasetini oynayacaktır ! bu siyasi bir oyundur !!! Aldatmaya yönelik bir stratejidir...!!!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
![]() Açıkçası düşünce olarak arafta kaldım...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
![]() Alıntı:
Konu Cihannur tarafından (07-07-2010 Saat 23:11 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
![]() Alıntı:
Açıkçası Hükumetimizin alacağı kararı merak ediyorum... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
![]() Suat Kılıç,:Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini aşarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesine müdahale ettiğini söyledi.
Bozdağ: Anayasa Mahkemesi esasa girerek suç işlemiştir Hüseyin Çelik: Anayasa Mahkemesi ikinci kez yetkisini aşmıştır Osman Can:Anayasa Mahkemesi esasa girdi Emekli Askeri Hakim Faik Tarımcıoğlu: Anayasa Mahkemesi'nin bazı maddelerde kısmı iptal kararını verirken esasa girdiğini ve bunu yaparak adeta ''harakiri'' yaptığını bildirdi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|