|
![]() |
#1 | |
![]() Alıntı:
Kürde fırsat verme Ya Rab dehre sultan olmasın Ayağını çarık sıksın karnı bile doymasın Vur sopayı al haracı asla iflah olmasın Ol bu çeşmeden gavur içsin, Rum içsin Kürde nasip olmasın. Bunu okuyup sersemlemiş olan okurlarım soruyor: Acaba bu bilgi doğru mu? Bunun gibi konularda atalarımız ‘Tut kelin perçeminden’ diye şık bir kelam etmişler. Neresinden tutalım? 1) Bu çeşme neredeymiş? Bir resmi, kazınmış da olsa kitabesini gösterin. Rivayetle, -mış, -miş ile tarih olmaz. Yerini söylesinler, gidip kendim göreyim. 2) Sözü edilen en basit vezin ve kafiye bilgisinden yoksun birinin söylediği açık olan manzume, şiirimizin atılım devri olan Yavuz devrine ait olamaz. Kelimeleri, bozuk vezni, külhanbeyi üslubu ile ise Yavuz’a hiç ait olamaz, zira onun Osmanlı padişahlarının en âlimi, üstelik Kürtlere en yakın davranan padişahlardan olduğunu biliyoruz. 3) Yavuz hiç Türkçe şiir yazmamıştır, divanı Farsçadır. Ona atfedilen “Şîrler pençe-i kahrımda olurken lerzân / Beni bir gözleri ahuya zebun etti felek” diye başlayan ünlü kıtası dahil olmak üzere bazı Türkçe parçalar Nesrî gibi başka şairlere aittir. Sanırım soruyu bana değil de, bu soruyu ortaya atanlara sormalısınız. Önce böyle bir çeşmenin varlığını ispat etsinler, görelim, ondan sonra konuşalım. Olmaz mı? Üstelik ben ‘Milliyet’in internet arşivinde aradım, taradım, Hasan Pulur’un 1999′da böyle bir yazısına rastlayamadım. Kaynak olarak zikredilen Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde (Zuhuri Danışman neşri, cilt 3, s. 80) de böyle bir hikâye yok. http://www.mustafaarmagan.com.tr/ata...oca-kimdi.html
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Alıntı:
valla ne diyim üstat bende izleyince senin gibi oldum..ama o pankarta haşa peygamber apo yazan zihniyet ?? bu bedduayı hak etmiş derim ben. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Kardeşim Hakkı söylemeliyiz... Aksi Takdirde Mücadele ettiğimiz 'Irkçılık fitnesinden' kurtulamayız... 'Peygamber ilan eden zihniyet' ile 'Masum Kürt Halkına eziyet eden' zihniyet ile aynıdır ! Amaçlarıda bizleri bir tarafta tutmaktır... Bizler Müslümanız Hakkı söylemekle emr olunduk...!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
O zaman her ırktan bir tane hıyar'ı prototip olarak sunup o ırkı aşağılayalım.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() o pankartı oraya taşıyan zihniyet tamamiyle yahudi zihniyeti,oyuna düşenlerde cabası,elbetki bende onlar için söylemiş bulundum,,ırk' la ilgili kimseyi aşağılamadım sanırım
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
kötü niyet yok üstat |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Eyvallah... Bende Acizane bilgilndirme yapma amacıyla aktardım... Gereksiz bir tartışma meydanına mahal vermemek açısından...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
hep beraber islam ve peygamberden ötürü zaten kardeş idik değilmi, |
||
![]() |
![]() |
![]() |