|
![]() |
#31 | |
![]() Alıntı:
Türkiyede seriat varmidir? - yoktur. Türkiyede seriatin olmadigini söylemek, seriati inkar anlaminami gelir? Türkiyede bir kürdistan varmidir? -yoktur. Türkiyede kürdistan yoktur demek, tarihte ve cografyanin diger bölgelerinde bir kürdistan diyarinin varligini inkar anlaminami gelir?? Kardesim, ben sana Türkiye gerceklerini anlatmaya calisiyorum. Bana Osmanlidan bahsetme...keske hersey Osmanli zamanindaki gibi olsa. Osmanli sistemi olsun, ben ne bir kürdistan'a, nede lazistana karsi cikarim....nitekim o bir eyalet sistemiydi. Eyaletler ve sancaklar adlari ile anilirlardi. Bugün Türkiyenin bir seriat devleti olmadigi nasil bir gercekse, üniter bir yapiya sahip ve adinin kürdistan oldugu bir yerin varliginin söz konusu olmadigida ayni gercektir. Olmayan bir sey ülkeyi bölmüyor, olmayanin pesinden giden zihniyet ülkeyi bölüyor.... Tarihi kaynaklara göre orasi kürdistansa, bazi kaynaklara görede sözde kürdistanin bir kismi ermenistan.... Sen kürdistan diye baslarsan, digeri ermenistan diye devam eder, sonra lazistan, pontus, v.s. Ayristirici degil, birlestirici olmanin sinirlarini zorlayalim derim... |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|