![]() |
#1 |
![]() Sigaradan ölüm ihtimalinin Rus ruletinden daha yüksek olduğu ortaya çıktı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Nazmi Bilir, Rus ruletinde ölüm ihtimalinin 6'da bir, sigarada ise 6'da 3 olduğunu söyleyerek, tiryakileri uyardı.
Yasal düzenlemeler sayesinde 2001 yılından bu yana sigara kullanımının yüzde 11 azaldığını belirten Bilir, buna rağmen Türkiye'nin hâlâ dünyanın en çok sigara içilen 10 ülkesi arasında olduğunu aktardı. Türk Toraks Derneği'nin 12. yıllık kongresine katılan Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Bilir, 'Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'dan Türkiye'nin kıvanç duyması gerektiğini ifade etti. Dünyada sadece 13 ülkede bu kapsamda kanun bulunduğunu anlattı. Yasa ile denetim mekanizmasının da işletilmesi gerektiğinin altını çizerken kurallara uyulmaması halinde cezalandırmanın ilk seferde yapılmasının önemine işaret etti. Bu yapılmadığı takdirde kural ihlalinin tekrar edeceğini vurguladı. Prof. Bilir, Türkiye'de sigaraya başlama yaşının 13 olduğuna değinerek, "Ülkede 20 milyon kişi, yani yetişkin yaş grubunun üçte biri sigara içiyor." dedi. Sigarayı 'Rus ruletine' benzeten Prof. Bilir şunları kaydetti: "Rus ruletinde ölüm ihtimali 6'da 1'dir. Sigara ruletinde ise 6'da 3'tür. Sigara ruleti, Rus ruletinden 3 kat daha tehlikeli." zararları bukadar aşikar bir şeyin içilmekte ısrar edilmesi gerçekten düşündürücü..
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() şahsen ben kullanmıyorum kullanan dostlr varsada Allah en kısa zamanda onların yolunu ayırsın
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() zararları saymakla bitmiyor ama hala kullanılıyor. dehşet ve de ibretle izliyorum böylelerini
![]() sizi de kutlarım ayrıca. artık sigara içmemek bir maharet oldu neredeyse malesef.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() yoksa sizdemi kullannanlardansınız
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() tebrik ederim sizi
işte bilinçli gençlik umarım diğer dostlarımızda yeşilaycıdır.aslında bir anket yapsak forumda fena olmaz sigaraya başlama yaşıda düştü en azından buradaki gençleri bu özentiden kurtarma adına bir başlangıç olabilir |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() bence yapmayalım. şimdi taktir ettiğim kişiler eğer içiyorsa, gözümden düşerler
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() bence böyle dostlarımız varsa onları teşvik etmeliyiz
görmemzlikten gelmekle kimi kandırıyoruz? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() bende forumdaki dostlardan bahsetmiştim
forumda 15-25 yaş arası arkadaşlarımız ağırlıkta bu dönem çevreden etkilenmenin ve karakter oturmasının zamanı sigarayı hayatlarından çıkartabilirisek veya uzak tutulabilirse başarı olur tabi benimki sadece bir fikirdi.karanlığa küfretmektense ışık yaklım anlayışı ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|