AK Gençliğin Buluşma Noktası

Stil
Seçenekler

Alt 10-16-2010, 22:04   #1
Kullanıcı Adı
CeVHeR
Standart Taraf zevkten dört köşe...

Zaman'dan Hüseyin Gülerce, Yeni Şafak'tan Hayrettin Karaman ve Bugün'den Ahmet Taşgetiren, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin müfredattan çıkarılmasını istedi.

Taraf'ın haberine göre Zaman Yazarı Gülerce, hükümetin Alevileri oyaladığını belirterek “Ayıptır, günahtır. ‘Ben cemevi istiyorum, burada ibadet edeceğim' diyene ‘Hayır, camiye gideceksin' deme hakkımız yok” dedi.

Yeni Şafak Yazarı Hayrettin Karaman da okutulan kitapların yeniden yazılmasını, Aleviliğin tarafsız olarak anlatılmasını istedi.

Bugün Yazarı Ahmet Taşgetiren ise zorunlu din dersinin insan haklarına aykırı olduğunu söyledi.

TARAF DÖRT KÖŞE OLDU

Din eğitimine karşı duruşu ile bilinen Taraf, muhafazakar camianın önde gelen isimleri olan Gülerce, Karaman ve Taşgetiren'in zorunlu din dersiyle ilgili bu sözlerini “Zorla din dersine ilk mümin isyanı” şeklinde manşetten yayınladı.

HABERVAKTİM.COM

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-16-2010, 22:05   #2
Kullanıcı Adı
unnamed
anlamış değilim şu taraf gazetesini ya...
Alt 10-16-2010, 22:09   #3
Kullanıcı Adı
Mavera
tarafi bilmem ama bu zatlarin söyledikeri dikkate degerdir bende hocalarimla ayni dogrultuda düsünüyorum..
zorunluluga, yasaga karsi her daim mücadele eden birisi olarak isime geliyor diye zorunlulugu savunma gibi bir durumum olmaz..
hocalarimin tespitlerini dikkate almaliyiz..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-16-2010, 22:27   #4
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Adamlar doğru söylüyor alevi bir çocuğa zorla din dersi verdirmenin anlamı yok yoksa kemalist baskıcılardan ne farkımız kalır ?
Alt 10-16-2010, 23:50   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Ben çocuğumu satanist olarak yetiştirmeyi düşünüyorum.
Bunun için din dersi hala var olacaksa,din dersi kitabına satanist inancı hakkında bilgiler konsun.
İbadet haneler de kabul edilsin elektiriğini suyunu doğal gazını,kedileri,önce tecavüz edilip sonra beline kadar gömülecek olan genç bakir kızları devlet karşılasın.

Çocuğumun hakkıdır,söke söke alırız hacı.
Taraf umarım sesimi duyar,her kesime eşit yaklaştıkları gibi -Türkler hariç- satanistlere de eşit davranırlar umarım.

Ne kadar şekil duruyor yaw,siyah giyin,siyah kedi ye,kanı akıt pıtılaşana kadar bekle siyah renge ulaşınca içinde yüz.
Vay canına.
Satanist açılımı bekliyorum Taraftan.Mail atıcam
Alt 10-16-2010, 23:51   #6
Kullanıcı Adı
İntifada
keşke üç beyfendi çıkıp müfredat değişip hocalara daha fazla cesur olmaları için zemin hazırlanmalı deseydi...
Alt 10-17-2010, 00:14   #7
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Yeni Şafak Yazarı Hayrettin Karaman da okutulan kitapların yeniden yazılmasını, Aleviliğin tarafsız olarak anlatılmasını istedi.

Bu Taraf gazetesi de iyice aptallaşmaya başladı. Yukarıda Yeni Şafak gazetesi yazarının düşüncesini "din dersleri kaldırılsın" şeklinde anlayacak kadar aptallaşmış Taraf Gazetesi..

benim bildiğim kadarıyla cemaatin desteğiyle kurulmuş bir gazete Taraf. "Askeriyenin pisliklerini cemaatin organından aktarırsak söylediklerimiz pek dikkat çekmez üstelik tepki toplarız" diye düşünüp solcu bir gazete oluşturuldu. Çok mantıklı ve yerinde bir fikir. yalnız bu solcu gazete gitgide komünist bir çizgiye kayıyor benim gözlemlediğim kadarıyla.

Şunu söyliyeyim. Birkaç dinsiz Alevi başkanının isteğine olumlu yaklaşan hiçbir muhafazakar medya temsilcisi yok. 3 yazardan alıntı yapılmış ama ZAMAN ve Yeni Şafak gazetesi yazarları daha çok din derslerinin yeniden yapılandırılması üzerinde duruyor. Bugün gazetesi yazarını zaten adam yerine koymaya gerek yok. O muhafazakar biri değil. Ayrıca bu konu gündeme gelir gelmez AK Partimiz kesin bir dille "din derslerinin kaldırılamayacağını" söyledi.

din derslerine alevilik düşüncesi eklenecek, buna bile itiraz ediyorlar ille de din derslerine girmek istemiyoruz diyorlar. oysa din kitaplarında her görüşten, her inanıştan bilgiye yer verilecek, dolayısıyla girmezsen sonuçlarına katlanırsın, koca bir sıfırı görürsün karnende, devamsızlığın da alır başını gider. Yarın öbür gün ailesinin işi dolayısıyla Türkiye'de bulunan biri "çocuğumun Türkçe öğrenmesini istemiyorum, Alman bir çocuğa zorla Türkçe dersleri verilir mi? zaten gelecek yıl tekrar ülkemize dönecez" derse ne yapacaksınız ? hadi türkçe derslerini de kaldıralım mı diyecez?
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-17-2010, 00:25   #8
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Muradım aleviliğin kitaba konması talebinde neden bulunmadıkları ortada,çünkü aleviliği kendileri bile tam olarak dile getiremiyorlar.
Ortalıkta bir yazı dolaşı alevilikle ilgili,'alevilik bduur' derler.Bu yazı öyel bir yazı ki,sanki bizler dinsiz insanlarmışın,insanlığa önem vermiyormuşuz,kadınları değil 2. sınıf uzay yaratığı bile görmüyormuşuz gibi gösteriyorlar.
Tabi bu yazı,ölesine 'aleviyim' diyenlerin kullandığı bir tanım.Alevi dernekleri sürekli birbirinin üstüne çamur atıyor,bir alevi derneğine bakarsın 'İslamsız olmaz', der,diğerine bakarsın 'İslam da neymiş' der.
Birine bakarsın 'bu gök deniz nerede var nerede bu dağlar taşlar' der,diğeri 'laiklik' der,bir başkası 'ak parti' der,öteki 'din siyasete alet edilmemeli' der aleviliği alet eder,öteki 'kültür' der,beri 'dış kapının mandalı' der.
Kendileri önce bir tanım getirsin.
Bir kaç dede midir nedir ak sakallı Gandalf derim ben onlara,sırf tv ye çıkıp ak partinin aşure gününe katılmasını hoş gördüklerinden dolayımı,alevi açılımına destek verdiğinden dolayı mıdır nedir tam hatırlamıyorum,bazı dedeler yani Gandalflar tarafından 'düşkün' ilan edildi.
Acayip bir şey yaw bu.
Alt 10-17-2010, 00:28   #9
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Zorunlu din dersi yerine farklı fikirler üzerinde durmalyız

Adaş sana yakışmıyor
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-17-2010, 00:30   #10
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Zorunlu din dersine karşı çünkü bu insan haklarına aykırı İslam dışı bir gayrı müslim çocuğuna zorla din dersi veremeyiz. Din dersi kaldırılsın demiyor zorunlu din dersi kaldırılsın diyor zaten %95 yerde seçilecek ve yine okutulacak.
Ayrıca müfredat ve hocalarda değiştirilsin ben bu müfredat bu hocalarla din kültürü dersini seçmem :!:

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)