![]() |
#71 |
![]() Bak kardeşim bölücü bir muhabbeti sürdürmeye zorlama insanları. Siz buna alışkınsınız çünkü mezhepçiliğe dayalı milliyetçi din anlayışınız sizi böyle sorumsuz hale getirebiliyor, tarihsel vakaların kini ve nefretini kıyamete kadar götürmeye and içmiş de olabilirsiniz, bunun için müslümanların birliğini ve beraberliğini de göz ardı edebilirsiniz. Lakin bugün basiret sahibi müslümanlar bu kuyuya düşmeyecekler. Sizde inşallah bir an evvel müslüman bölücülüğü yapmaktan kurtulursunuz. İşte o zaman Şiilerin yanlışları üzerine konuşabiliriz. Bu halinizle değil.
Yukarıda bir çirkeflik segileyerek dudaktan öpüşme resimleri koymuşsunuz ve her yoldan İran'a saldırmaya çalışıyorsunuz. Oysa bilmediğiniz birşey var. Bu öpüşme meselesi İran'la özgü İranla alakalı birşey değil bazı doğru toplumlarında nasıl olmuşsa samimiyet göstergesi bir örf olagelmiş. Önyargı ile saldırmaya güdümlü bir zihinle değil objektif bakış ve müslümanların birlik beraberliği kurgulu bir gözle azıcık araştırırsanız rahmetli Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın da böyle görüntüleri var. Yaser Arafat İranlı mı, Şii mi şimdi... |
|
![]() |
![]() |
#72 |
![]() arkadaşlar mezhbepçiliği ileri götürüp kavimiyetçiliğe götürmeyelim olayı.
Adı İran İslam Cumhuriyetiyse bir ülkenin sonuna kadar gönlümde yeri vardır. ![]() ![]() http://www.netpano.com/haber/702/%C4...bununTam/Metni |
|
![]() |
#73 | |
![]() Alıntı:
O dönemde dahi, hocalarımız ; Nerden geldiğini bilmedikleri, evlerin kapı altlarından atılan; 'İran Şİİ Devleti'nin tehlikesi' nden bahseden kitapçık ve broşürlerin elden ele dolaştığını söylerlerdi. Bu forumda bile bu broşür ağızlı insanları görmek gerçekten; Garip ve düşündürücü.. |
||
![]() |
![]() |
#74 |
![]() şehit metin yüksel şehadetinden günler önce izmirde iran devrimini anlatan bir program için arkadaşlarıyla birlikte gönüllü koruma olmaya gitmişlerdi
|
|
![]() |
#75 |
![]() Siz sevin kardeşim,sizin sevginize birşey diyen mi var...Sizde bizim sevmememize karışmayın..Bölücülük yapan sensin,edebini takın ÖZGÜN GENÇ..Burada sadece kaynaklarla yazı yazıyoruz,bu yaptığımızı bölücülükle suçlamakla en büyük bölücülüğü yapmış olan siz oluyorsunuz..Sizde İran'ın iyi yanlarını kaynaklarla belirtin,tartışma usülüne göre tartışma devam etsin..Ben ne mezhepcilikten nede bir İslami görüşten bahsettim..Allah Resûlü s.a.v'in ashabını sevmeyeni bende sevmiyorum dedim..Lafı debelemenin lüzumu yok..
|
|
![]() |
![]() |
#76 | ||
![]() Alıntı:
Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
#77 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#78 | |
![]() Alıntı:
murat bey olayın kargaşaya dönüşmemesi için uyarıyor iranın sevdiğimiz ve sevmediğimiz yönlerini tartışalım diyor olayı şii-sünni kavgasına dönüştürmeyelim diyor. Anket zaten ortalıkta çakma hesaba ne gerek var? |
||
![]() |
#79 |
![]() Oylamanın adil olduğunu bende zannetmiyorum zaten..Ay'ın üyesi seçilirken bile 20,30 kişi zar zor oy verirken,bir anda 38 kişinin bu oylamaya katılması ilginç..
|
|
![]() |
![]() |
#80 | |
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|