![]() |
#21 |
![]() kimlikte İSlam yazıyor ama...
bu nasıl olacak... |
|
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Aha değil 1-2 sayfa,alevilik diye ders çıkarsalar yine de 'hayır' derler.
Çünkü Hz.Ali ile alakasız bir şey bu alevilik,tamamen siyasi mazeme,inanç değil,garip bir şey ![]() Biliyorlar alakasızlık ortaya çıakcak,buna karşı bunlar.Eğitim meğitim bahane. İçi boş dolrurulamaz hale geldiğini de çok iyi biliyorlar. Sürekli kendilerini düşük ilan edip duruyorlar,sanki counter oynuyorlar ![]() Komedi gibi bir bakıma. Ben öğrenci olsa hocama desem 'hocam ibadetleri nasıl',ne diyecek adam 'sazın önünde secdeye yatıyorlar' mı diyecek ![]() Kitapları,peygamberleri kim desem hoca ne diyecek ? 'Kur'an' dese o zaman demem mi ben 'neden namaz kılmıyorlar?' Hoca dese 'işte öyle bir şey' ![]() |
|
![]() |
![]() |
#23 | |
![]() Alıntı:
Devlet tüm inanç mensuplarına hak tanımakla mükelleftir. Aleviler İslam'ın içinde veya dışında böyle bir olgu var gözardı edilemez sorunları giderilir. Bu ülkede farklı mezheplere uyan gruplar olsaydı din dersi onları da kapsayacak şekilde sunulurdu. Devlet vatandaşın inancının hangi dinin içinde olup hangi dinin içinde olmadığına bakma haddine sahip değil onun inancına imkan tanıma yükümlüsüdür. Mesela Irak'ta okullarda şii ve sünniler (belki başka da vardır) için onların ihtiyacını karşılaak üzere hazırlanır kitaplar. Biz de isteriz güzel müslüman olsunlar ama ne yapalım İslam yerine atalarının gelenek görenek adetlerini din ediniyorlar... Bunu düzeltmenin yolu devletin onlar din dersi dayatması değildir adamlar istemiyorsa olay biter. Olaya kendi kafanızdan kendi algılarınızdan değil evrensel insan hakları açısından bakmak zorundasınız. Ne gerçek insan hakları savunucusu bir Batı ülkesinde ne de hakiki bir İslam ülkesinde istemeyene zorlama yoktur. Leküm diniküm veliyedin (istedikleri kadar içinde olsunlar istedikleri kadar dışında) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
![]() Alıntı:
Bende çocuğumun çok tambel,tüm bedeninin hareket etmesini istemeyen bir baba olmak istiyorum.Hatta çocuğumu bir alçıya alıp okula o şekilde götürüp getirmek istiyorum. Kımıldamasın,enerji harcamasın,bu yüzden beden dersi seçmeli olsun. Müzik duymasın,kulak zarının zarar göreceğini düşünüyorum,bu derste seçmeli olsun. Fizik dersi de görmesin,karma sınıfta kızların yanı başında onların mahrem yerilerini görmesin,utanmasın evladım,kız çocuklarıda kızarmasın,bu derste seçmeli olsun ![]() İlla din oalrak bakmamak lazım.O zaman her ders karşın bir vuvuzela öter gider. Aleviliğin ne olduğuna karar vermek alevilerin işi ama onlar bunu yapmıyorlar kurcalamakta benim görevim. Eğer aleviler di ndersine karşılarsa,diyanetin de kardırılmasını istiyorlar bakarım 'nedir bunlar kimlerden ne iş yaparlar nereden geldiler nereye gidecekler neye inanaır neye tapar neye göre hareket ederler' diye,içi boş görüyorsam doldururum kendimce. ![]() |
||
![]() |
![]() |
#25 |
![]() o zaman birakalimda kimlikte isteyen istedigini yazsin yada isteyen bos biraksin!..
neden insanlari bir kaliba sokuyoruz ki adamar kendilerini islam disi görüyorsa zorla sen müslümansin yada tam tersi adamlar ben müslümanim dedigi halde neden sen müslüman degilsin dayatmasi yapiyoruz ki.. bakiniz zorunlu din dersleri olayini alevilere indirgemeyelim bizim takildigimiz nokta sanki cok önemli bir icerigi varmis gibi bu derslerin zorunlu tutulmasidir.. sen din derslerini yapilandirirsin, icerigini zenginlestirirsin, uzmanlar yetistirirsin yani bir nevi dersi islevsel yaparsin ondan sonra zorunlu olmasa ne yazar!.. en azindan su mantik bile benim icin yeterli eger bu zorunllu din dersleri 82 anayasasinin bir ürünüyse mutlaka bir özgürlük sorunu vardir!.. kimse cenaze kaldiracak imam kalmadigi icin din dersleri zorunlu kilindi demesin tam tersine toplumun gazini almak icin askeri yönetimin bizlere bir hediyesidir!.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() herkesin inanç ve felsefesi kendi mesuliyetindedir.Bir hintlinin ineğe verdiği itibarı değeri saçma sağan dini bir hurafe olarak görebiliriz bu çznel bakışımızdır ama devle o meseleye baktığında benim vatandaşım böyle inanıyor demeli..
En nihayetinde vergi toplarken alevi sünni ayrımı yapmadığımıza göre dini hizmet verirken de alevi sünni ayrımı yapamazsın..yapmamalısın.. alavilik doğrudur yanlıştır islamdandır değildir bunlar tartışmalı konular.tartışmasız olan konu din ve ibadet ve vicdan hürriyetinin evrensel bir kabul olduğudur.Meseleye birkaç sapığın talebi olarak bakmamalı.Türkiyede CEM evleri var.ve bu CEM evleri varken biz yokmuşlar gibi hareket edemeyiz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
![]() Alıntı:
bu ülke daha yüzbinlerce üniversite öğrencisine dahi başörtüsüyle derse girme hakkı vermezken birkaç kafir alevi başkanın "din derslerinin kaldırılması" yönündeki isteğini demokrasi bilinci gereği kale almak ne kadar doğru olur ? yahu bu ülkede Kur'an öğrenebilmen için dahi sana yaş sınırı konuyor. açılıp saçılmazsan üniversite eğitimi alamıyorsun. bizim bu kadar problemimiz dururken, birkaç kafirin isteğini yerine mi getirelim? bir çocuk düşünelim. babası çalışıyor. annesi ya çalışıyor ya da ev hanımı, sabah akşam temizlik, bulaşık, yemek vs. çocuğuyla zaten yeteri kadar ilgilenemiyor. Kur'an öğretmek istiyor, kabul edilmiyor. medrese yok, bişi yok. gördüğü dini eğitim sadece ve sadece haftada 1 saat. yani çıkıp ders saati arttırılmalı ve din dersleri yeniden yapılandırılmalı dememiz gerekirken saçma sapan şeyleri tartışıyoruz. bayılıyorum demokratlık oyununuza. bravo, devam edin! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() Tamam evlerinde mutlu mesut değiller mi ki çıkıp kuru gürültü yapıyor bunlar ? Gören de evlerine haciz yoladı sanacak devletin hükümetin
![]() Şimdi bir grup azınlık çıkıp ''diyanet işler başkanlığı kaldırılsın' derse ben onlara yuh ta çekerim daha beterini de çekerim.Hadi desener din dersine alevilik konsun.Neden demiyorlar ? Olamaz,olmamalı bu onlar için yoksa oyunları bozulur.Aleviliğin şuan tamamıyla içi boş,ve bunu siyasi amaçlı kullananlar var. Ben onlara karışmıcam sorgulamıcam,ama onlar benim eğitim diyanetime karışacak öyle mi ? Bunu söylemeleri için fazla semah yapmaları lazım ki öyle gözüküyor.Bir şey talep etmek var,bu talebi hoyratça dile getirmek var.Oldu olacak alevi işleri başkanlığı da kurulam cuk otursun ![]() Ezanı da susturalım.Rahatsız olurlar aleviler,gayrimüslimler aman. Minareleri de yıkalım,sünnilik ağır basmasın,baskı olmasın. Alevilik din kitabına girsin ben bundan yanayım. Oturup konuşsun aleviler,asıl şenlik o zaman başlar ![]() Videoları dönüyor kendi aralarında nasıl kapıştıkları,bunların halkın önüne tüm çıplaklığıyla çıkmasından tırsıyorlar aleviciler. Konu Hüdaverdi tarafından (10-17-2010 Saat 01:14 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
#29 |
![]() sürekli birşeyler isteyip..
bakın bizim hakkımızı vermiyorlar gibi bir durum var ortada... |
|
![]() |
![]() |
#30 |
![]() murat olay demokrasi oyunu degildir!.. eger senin mantiginla bakarsak bana göre onlardan farkimiz kalmaz..
eger bu ülkede bir bireyin bile hakki gasbediliyorsa bu devletin sorumulugu altindadir demokrasi demek cogunlugu dedigi anlamina gelmez!.. asla bir yanlis baska bir yanlisla kapatilmaz evet ünv lerde bir zülum vardir ama biz baska bireylerin en demokratik haklarini görmezden gelirsek bu zulmü mesrulastiririz.. ben yabanci bir ülkede yasiyorum hemde cogunlugu hristiyan olan bir ülkede ve benim oglum islami bir ana okuluna gidiyor ve bütün masrafarini devlet karsiliyor yarin büyüyünce okula gidecek ve islam dersi alacak.. ayni sekide türkiye dede baska dinlere mensub kisilerin dini egitim gereksinimi karsilanmalidir lütfen olayi alevi boyutuna indirgemeyin bu bir hak mevzusudur.. siz hem atatürkü koruma kanunu elestireceksiniz hemde zorunlu olan birseyi savunacaksiniz bu ne perhiz, ne lahana tursusu derler.. isimize geliyor diye hic bir zorunlulugu, yasagi mazur göremeyiz unutmayin ki yasaklar, zorunlulukllar sorgulamayi, arastirmayi, gelismeyi, analizi körükler.. o acidan pekte islevsel olmayan din kültüründen daha cok ahlak kültüründen bahseden dersin zorunlulugunun kaldirilmasini "din elden gidiyor" tarzinda karsilarsak yanlis yapariz bu dersleri daha bir islevsel yapalim, daha bir ezberden uzak egitici yapalim, liseyi bitiren bir genc az, cok dinini tanimis sekilde bu dersleri uyarlayalim.. ama haftada bir saatlik dersi hayat, meyat meselesi yaparsiniz adamlarda kardesim ünv tede basörtüsüz girmek zorunlu der!... bakiniz özgürlükler asla zorunluluga, yasaya tabi tutulmali sonucta bunlar bireylerin en temel hakkidir o halde devlet o bireylerin en dogal hakki gereksinimlerini din, dil, irk, mezhep ayrimi gözetmeksizin yerine getirmelidir! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|